Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Játék felnőtteknek – Három napos airsoft harcászat

Szerző: Galambos Dániel
2018. 05. 16. |

Végre egy olyan játék, ahol nem csak lövöldözés, hanem sztori is van. Neten toboroznak.

Játék felnőtteknek – Három napos airsoft harcászat

Ötezer forintért három napig lehet egymásra lövöldözni és katonásdit játszani, pont úgy, mintha az afganisztáni Mosahiban lennénk: csak nincs vér, halál és sebesülés.

Ha ön airsoft rajongó vagy szeretne kicsit bele látni a valamennyire katona életbe, akkor nincs más teendője, mint hogy 2018. július 20-22. között szabaddá teszi magát. Ekkor rendezik ugyanis Molnaszecsődön azt a nagyszabású airsoft rendezvényt, amelyre 150 fő jelentkezését várják. Ez egy olyan rendezvény, amiért a komputer játék kedvelőknek is érdemes vásárolniuk egy airsoft fegyvert és megismerkedniük a műfajjal. Megéri kicsit kijönni a virtuális valóságból és belenézni, hogy ez a “valóságban” miként zajlik.

Ezért a 3-day weboldal a haladó airsoftosoknak készült, a témával most ismerkedőknek –  kis túlzással –  semmi keresnivalójuk a rendezvényen. Ez iskolás példával élve olyan, mintha az elsős kisdiákot beengednének a hatodikosoknak szóló matematika órára: itt is van osztályterem, gyerekek is, de a tananyag jóval magasabb szintű, mint amit az elsős tud, nem érti az egészet és ügyetlenkedik.

Visszatérve az oldalra, amely olyan szakmai szlenggel íródott, amit a témához nem értő földi halandó nehezen ért meg. Ez az egyetlen hiba, mert amúgy az oldal teljesen lényegre törően, érthetően leírja, hogy mi vár a jelentkezőkre, és milyen feltételekkel lehet részt venni a három napos airsoft harcászaton.

Aki szereti a szerepjátékot az is felkerekedhet, mert az eseményen nem csak képzeletben bújhat bele az amerikai rendfenntartó erők bőrébe vagy a tálib harcoséba, hanem a való életben is. Ehhez első lépésként ki kell választani a szerepet, a harmadik lehetőség, hogy afgán civil lakosságnak öltözik valaki, a negyedik pedig a zsoldos katona (PMC).

Annak aki az amerikai haderőt képviseli, NATO kompatibilis vagy amerikai katonai gyakorlót kell keresni a ruhatárában. A bakancsra a tálib és zsoldos vonalon is szükség lesz, de ott a civil felsőruházat megengedett, amit egy taktikai mellénnyel és a klasszikus helyi fejfedővel vagy sállal lehet kombinálni (pakol sapka). Aki a díjmentesen részt vevő afgán civil lakost akarja játszani, annak csak a pakol sapka beszerzése ajánlott.

A játék lényege, hogy az airsoft fegyverekkel felszerelt játékosokat beosztják, kapnak parancsnokot, a fő szabály, hogy éjjel-nappal viselniük kell a védőszemüveget. A játék a való világot másolja, az amerikaiak próbálnak rendet tartani Mosahiban, ahol felfedezik az út menti bombákat gyártó üzemeket, megszüntetik a kábítószerek termelését és feldolgozását.

A tálibok nagy üzleti lehetőség előtt állnak, mert egy arab sejk érkezik hozzájuk, aki az olajkútjaikat akarja megvenni, így munka lehetőséget, pénzt és tisztességes jövőt hoz a városba. Ez egy remek kiindulási alap, amit megfűszereznek a tálib rossz fiúk, akik féltik a birodalmukat. A zsoldosok pedig oda állnak, ahonnan több pénz kapnak.

Akinek tetszik a játszma és két éjszakát szívesen sátorozna, annak már csak gyors airsoft leckéket kell vennie. A japánból indult a sport létrejöttének az oka, hogy a távol-keleti országban nagyon szigorúak a fegyvertartási szabályok. Az indulás éve az 1970-es évek közepe, az airsoft lényege, hogy a fegyvertartási engedély nélkül tartható légfegyverek mintájára alkották meg a fegyverek tartási és készítési szabályait.

A hat mm átmérőjű műanyag vagy lebomló anyagból készült lövedéket 7,5 joule energiával lövi ki az igaz fegyverre nagyon hasonlító airsoft fegyver. A céllövészet mellett, elterjedtebb a csapatok egymás elleni küzdelme, meglepő, de a sport nagy becsületességet kíván, mert a találatot nem jelzi a ruhán lévő festék, hanem – ha érzi a játékos – akkor ezt különféle módokon jelzi a csapatársainak és az ellenfélnek is. A játék célja, hogy az egymással küzdő csapatok, az előre meghatározott célokat elérjék.

CIKKAJÁNLÓ

Online vásárlási szokások húsvét idején Online vásárlási szokások húsvét idején
2018. 04. 10.

Webáruházak forgalmának visszaesése volt megfigyelhető húsvét idején.

Jogomban áll visszaadni! Jogomban áll visszaadni!
2017. 11. 28.

Az elállási jog mindenkit megillet. Nézd meg, mit kell tenned!

Auchan Minute – Retteghetnek az eladók? Auchan Minute – Retteghetnek az eladók?
2018. 07. 22.

Eladó nélküli boltokat nyit hamarosan az Auchan.

Goodgoods.hu webáruház – Naivitás, kombinálva jó árral? Goodgoods.hu webáruház – Naivitás, kombinálva jó árral?
2018. 06. 21.

A webáruház, ahol lehet alkudni, mint a piacon.

Black friday Magazin

Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Hozza a postás a csomagot. Ja nem, a drón.
2018. 08. 11.
Így változnak meg a szállítási szolgáltatások a nagyvárosokban.
A Tinder előbb-utóbb videós lesz Magyarországon is
2018. 08. 10.
Már nem csak képekben, hanem videóban is bizonyítanod kell, hogy Te vagy az igazi.
Összes cikk megtekintése
Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Black Friday hírközpont extrákkal
Olcsón? Feketét? – Az idő pénz
2018. 07. 21.
Meglátogattuk azt a kávézót, ahol ingyenes a kávé, csak az ott eltöltött időért kell fizetni.
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Így javítja a kiterjesztett valóság a vásárlási élményt
2018. 08. 15.
Szélesebb ruhapróba lehetőség okostükör, augmented reality segítségével.
E-commerce hírek – Lapszemle & Hírmix
2018. 08. 14.
Újabb nagyon fontos személy indított webshopot.
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu