Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Itt az iskolakezdés ideje!

Szerző: Galambos Dániel
2018. 08. 29. |

Minden ötödik magyar 30 000 forintnál többet költ egy gyerek tanszereire.

Itt az iskolakezdés ideje!

Mennyire kell mélyen a zsebünkbe nyúlni iskolakezdéskor? Többet, vagy kevesebbet költünk, mint tavaly? Mikor vesszük meg a tanszereket, min lehet spórolni és mi az, amin nem érdemes? A Jófogás online kutatása a többi között ezekre a kérdésekre kereste a választ. Hamarosan több ezer tanár szájából hangzik el az „Osztály vigyázz!”, de még előtte jobb, ha a szülők vigyáznak… A kiadásokra.

A KSH adatai szerint Magyarországon több mint másfél millió diák tanul. Közeleg a szeptember, a diákok még pár hétig élvezhetik a nyári szünetet, de a szülőknek a matekozás már elkezdődött. Ki kell kalkulálniuk, hogy a szokásos havi kiadások mellett, hogyan és mennyit tudnak félretenni az iskolakezdésre. Listákat írnak és kapnak, számolnak, miközben pontosan tudják, hogy bármit is terveznek, annál több lesz a vége.

Az iskolakezdés minden harmadik magyar internetező szerint anyagilag nagyon megterhelő, a kitöltők csupán 16%-a gondolja úgy, hogy számára nem jelent anyagi problémát a tanszerek beszerzése.

Minden ötödik magyar 30 000 forintnál többet költ egy gyerek tanszereire

A kutatásból kiderült, hogy átlagosan 10-20 ezer forintot költenek a magyar internetezők egy gyermek tanszereire iskolakezdéskor, de minden ötödik magyar 30 ezer feletti összeggel számol gyermekenként. A felmérésben tanszerekre kérdeztünk rá, tehát fontos megjegyezni, hogy ebben az összegben még nincs benne a ruházkodás, az ebédpénz, esetleg új telefon, nagyobbaknak számítógép, a kollégiumi kiadások és egyéb költségek.


Többet költünk, mint tavaly

A kitöltők közel fele idén többet tervez költeni gyermeke iskolakezdésére, csupán 13%, akik kisebb kiadással számolnak, mint a tavalyi évben. A tapasztaltabb szülők tudják, hogy nem kell mindenből a legdrágábbat venni. A zsírkréta hamar összetörik, szétgurul, a tollak elvesznek, a vonalzók alsóban elsősorban kardozásra szolgálnak. Az első iskolatáska, nagyobbaknak egy-egy drágább toll, profi számológép, gimnazistáknak megbízható számítógép, ezekből érdemes és szükséges a kínálatból a drágábbat választani. A jól kiválasztott termékek évekig szolgálják majd kis tulajdonosukat és ezzel kímélik a mi pénztárcánkat is, tehát érdemes megfontolni, miből vesszük a drágábbat és min tudunk spórolni.

 

 

Mikor szerezzük be a tanszereket?

Sokan vannak, akik augusztus elején már beszerezték a tanszereket, de a kitöltők fele augusztus végére hagyja a bevásárlást. Minden tizedik magyar megvárja, míg beköszönt az ősz és elkezdődik az iskola, csak ezután szerzi be a szükséges tanszereket.

Hol érdemes vásárolni?

Sokan a kifejezetten tanszereket árusító üzleteket vagy a nagy áruházláncokat választják, de népszerű az online vásárlás is. Szerencsére egyre nagyobb számban vannak hazánkban is a környezettudatos vásárlók, akik használt termékeket is keresnek, ami nemcsak költséghatékony, hanem környezetkímélő megoldás is. Több tízezer forintot spórolhatunk meg, ha online, vagy használtan szerezzük be az iskolakezdéshez szükséges dolgokat, vagy azoknak egy részét. Mindenképpen nézzünk körbe az interneten, mielőtt az üzletekbe futnánk.

CIKKAJÁNLÓ

Felkészülés a Black Friday 2018 -ra – hamarosan itt a nagy akciók ideje! Felkészülés a Black Friday 2018 -ra – hamarosan itt a nagy akciók ideje!
2018. 09. 01.

Ezekben az üzletekben lehet nagy akciókra számítani a 2018-as Black Friday idején.

A CEBIT-en jártunk – Ezek a jövő technológiai újdonságai A CEBIT-en jártunk – Ezek a jövő technológiai újdonságai
2018. 06. 14.

Találtunk egy olyan robotot is, aki a beteg gyerek helyett elmegy az iskolába.

Hello Black Friday túlélőcsomag Hello Black Friday túlélőcsomag
2017. 10. 06.

Az akciós vásárlás, főleg egy Black Friday alkalmával bizony néha valódi túlélőpróba. Tippekkel, infógrafikával segítünk neked!

Webáruházak – Vízen járás, házilag Webáruházak – Vízen járás, házilag
2018. 07. 08.

Ez nem hiányozhat a Balatonról sem! Nagyméretű vízi matracra leltünk, amin még állni is lehet.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Black Friday – MANGO – 30%-os akció!
2018. 11. 23.
A MANGO-nál 30% kedvezmény van vasárnapig, a BLACK18 kóddal, minden termékre!
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu