Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

E-sport – Magyarország ebben is top szeretne lenni

Szerző: Galambos Dániel
2018. 06. 04. |

Sok pénzt nyomnak az e-sportba, és ez a webáruházak forgalmára is hatással lehet.

E-sport – Magyarország ebben is top szeretne lenni

Az e-sport és sok más dolog terén hazánk komoly lemaradásban van a világtól, de nemrég megcsillant a remény, ami a világ élvonalába katapultálhatja az itthon még gyerekcipőben járó sportot. Hogy ennek milyen hatása lesz a webáruházak forgalmára, arra is választ kap

Az e-sportnak volt egy komolyabb fellángolási időszaka Magyarországon, ez talán a 2000-es évekre tehető, ekkor tájt elég komoly, csarnokokat megtöltő rendezvényeket is tartottak. Bajnokságot rendeztek, és a pénz díjak is csörgedeztek. Ez a kezdeti lendület alább hagyott, aki nem tartozik az Y generációba – tehát az 1990 után születettekhez – annak általában fogalma sincs az e-sportról. Aki hallott róla, az az esetek nagy részében általánosít, és komputer játék megszállott, befordult kockáknak az időtöltésének tartja. A témáról ismert sportújságírók is így nyilatkoztak. 2018 közepén, itthon kb. ez a kiindulási pont.

Mielőtt kifejtenénk az e-sportot érintő jó híreket, és háttér adatokat, egy kis kitekintő, hogy ez a új sport, mit tudna hozni az itthon működő webáruházaknak. Az e-sportolók között végzett felmérések azt mutatták, hogy nagy többségük PC-vel játszik, és tíz százalékuk használ konzolt. Ez azt jelenti, hogy a videó vágás, számítógépes tervezés mellett, a játék a leginkább gépigényes műfaj. A játékosok elég sokat költenek a masinájuk szinten tartására, és gyorsítására. Ekkor még nem beszéltünk a különféle játékot segítő, gyorsító kiegészítőkről, amit ebben a cikkben elemeztünk ki. Itt a székektől kezdve, a spéci házakig, minden megtalálható, ami előreviheti a játék menetét. Ha az e-sport további fellendülésnek indul, az a gamereket kiszolgáló webáruházaknak extra forgalmat fog jelenteni.

A jó híreket azzal kezdjük, hogy  elindult az esportmilla.hu weboldal, amelynek az a célja, hogy népszerűsítse az e-sportot, és minél több játékost bevonjon a játékba. Az oldalukon találni a témába vágó aktuális híreket és rengeteg háttér információt.

A pozitív hangulatot csak növeli, hogy már állami szinten “leokézták”, hogy 1,9 milliárd forintot szán a kormány a hazai e-sport felfuttatására. Ennek fontos lépése, hogy nem csak a hazai fellendítésben gondolkodnak, hanem közös erővel, a Visegrádi Négyek bevonásával tervezik az élvonalba kerülést.

Az első teendők között lesz egy nagyszabású rendezvény szervezése, amelyre meghívják majd a műfaj pár állócsillagát, így garantált lesz a hatalmas nézőszám és a hírverés, a visegrádi országok e-sport és gamer közösségében.

A lépés csak megalapozása lesz annak az elméleti jövőbeli tervnek, hogy a három nagy e-sport nemzet (Dél-Korea, Kína és az Egyesült Államok) mögé felzárkózzunk. Ugyanis a jó öreg Európában csak ímmel-ámmal terjed az e-sport, és némi erőforrás bevetésével és népszerűsítéssel reális időn belül az élre is kerülhetünk.

A szomorúbb társadalmi vonatkozása ennek, hogy a fiataloknál ez is lehetséges menekülési útvonalnak számít, mert aki elég profi, van egy jó hozzáállása, és hajlandó csapatban játszani, annak ez egy lehetséges jövőképet, kiugrási lehetőséget ad, amiért érdemes tennie. A mozgató erő a játék szenvedély mellett az lehet, hogy az e-sportból meg lehet élni, és egész szép pénzeket is lehet keresni.

CIKKAJÁNLÓ

Black Friday – mobiltelefon, okostelefon, mobil Black Friday – mobiltelefon, okostelefon, mobil
2018. 11. 22.

Ezek most a legjobb mobiltelefonok, okostelefonok egy nemzetközi teszt alapján.

Webshop vásárlási kalauz kezdőknek Webshop vásárlási kalauz kezdőknek
2017. 09. 21.

Mielőtt belevágna, ismerkedjen velünk a webshopok működésével!

Személyre szabott áraké a jelen és a jövő Személyre szabott áraké a jelen és a jövő
2018. 09. 28.

Amelyik boltban elektronikus árcédulát látsz, ott legyen gyanús, hogy állandóan változnak az árak.

Alibaba vagy Amazon a top webáruház minden országban? Dehogy! Alibaba vagy Amazon a top webáruház minden országban? Dehogy!
2018. 04. 14.

Bemutatjuk a Shopee-t, Délkelet-Ázsia egyik legsikeresebb webshopját.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Black Friday – MANGO – 30%-os akció!
2018. 11. 23.
A MANGO-nál 30% kedvezmény van vasárnapig, a BLACK18 kóddal, minden termékre!
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu