Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

E-sport – Magyarország ebben is top szeretne lenni

Szerző: Galambos Dániel
2018. 06. 04. |

Sok pénzt nyomnak az e-sportba, és ez a webáruházak forgalmára is hatással lehet.

E-sport – Magyarország ebben is top szeretne lenni

Az e-sport és sok más dolog terén hazánk komoly lemaradásban van a világtól, de nemrég megcsillant a remény, ami a világ élvonalába katapultálhatja az itthon még gyerekcipőben járó sportot. Hogy ennek milyen hatása lesz a webáruházak forgalmára, arra is választ kap

Az e-sportnak volt egy komolyabb fellángolási időszaka Magyarországon, ez talán a 2000-es évekre tehető, ekkor tájt elég komoly, csarnokokat megtöltő rendezvényeket is tartottak. Bajnokságot rendeztek, és a pénz díjak is csörgedeztek. Ez a kezdeti lendület alább hagyott, aki nem tartozik az Y generációba – tehát az 1990 után születettekhez – annak általában fogalma sincs az e-sportról. Aki hallott róla, az az esetek nagy részében általánosít, és komputer játék megszállott, befordult kockáknak az időtöltésének tartja. A témáról ismert sportújságírók is így nyilatkoztak. 2018 közepén, itthon kb. ez a kiindulási pont.

Mielőtt kifejtenénk az e-sportot érintő jó híreket, és háttér adatokat, egy kis kitekintő, hogy ez a új sport, mit tudna hozni az itthon működő webáruházaknak. Az e-sportolók között végzett felmérések azt mutatták, hogy nagy többségük PC-vel játszik, és tíz százalékuk használ konzolt. Ez azt jelenti, hogy a videó vágás, számítógépes tervezés mellett, a játék a leginkább gépigényes műfaj. A játékosok elég sokat költenek a masinájuk szinten tartására, és gyorsítására. Ekkor még nem beszéltünk a különféle játékot segítő, gyorsító kiegészítőkről, amit ebben a cikkben elemeztünk ki. Itt a székektől kezdve, a spéci házakig, minden megtalálható, ami előreviheti a játék menetét. Ha az e-sport további fellendülésnek indul, az a gamereket kiszolgáló webáruházaknak extra forgalmat fog jelenteni.

A jó híreket azzal kezdjük, hogy  elindult az esportmilla.hu weboldal, amelynek az a célja, hogy népszerűsítse az e-sportot, és minél több játékost bevonjon a játékba. Az oldalukon találni a témába vágó aktuális híreket és rengeteg háttér információt.

A pozitív hangulatot csak növeli, hogy már állami szinten “leokézták”, hogy 1,9 milliárd forintot szán a kormány a hazai e-sport felfuttatására. Ennek fontos lépése, hogy nem csak a hazai fellendítésben gondolkodnak, hanem közös erővel, a Visegrádi Négyek bevonásával tervezik az élvonalba kerülést.

Az első teendők között lesz egy nagyszabású rendezvény szervezése, amelyre meghívják majd a műfaj pár állócsillagát, így garantált lesz a hatalmas nézőszám és a hírverés, a visegrádi országok e-sport és gamer közösségében.

A lépés csak megalapozása lesz annak az elméleti jövőbeli tervnek, hogy a három nagy e-sport nemzet (Dél-Korea, Kína és az Egyesült Államok) mögé felzárkózzunk. Ugyanis a jó öreg Európában csak ímmel-ámmal terjed az e-sport, és némi erőforrás bevetésével és népszerűsítéssel reális időn belül az élre is kerülhetünk.

A szomorúbb társadalmi vonatkozása ennek, hogy a fiataloknál ez is lehetséges menekülési útvonalnak számít, mert aki elég profi, van egy jó hozzáállása, és hajlandó csapatban játszani, annak ez egy lehetséges jövőképet, kiugrási lehetőséget ad, amiért érdemes tennie. A mozgató erő a játék szenvedély mellett az lehet, hogy az e-sportból meg lehet élni, és egész szép pénzeket is lehet keresni.

CIKKAJÁNLÓ

Iskolakezdési akciók – remek alkalom műszaki cikk vásárlásra Iskolakezdési akciók – remek alkalom műszaki cikk vásárlásra
2018. 09. 25.

Idén minden ötödik szülő már műszaki cikket is vásárolt az iskolakezdéshez.

Segít az Árukereső Segít az Árukereső
2017. 11. 14.

Az Árukereső tippjeivel az egyre nagyobb Black Friday zajban is megtalálod az igazi fekete áras termékeket.

Vintage Beauty – a női szépség szolgálatában, 2. rész Vintage Beauty – a női szépség szolgálatában, 2. rész
2018. 09. 29.

Folytatjuk az interjút.

Kütyübazár, pár autós holmi Kütyübazár, pár autós holmi
2018. 04. 09.

A négyszeres Ország boltja győztes webáruház autós termékeiből szemezgettünk.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – Az Edigital.hu mérlege
2018. 11. 19.
A szárítógépet is sokan keresték Fekete Pénteken.
Karácsonyi vásárlás: többségben a spórolók, kisebbségben a halogatók
2018. 11. 16.
Van, aki több mint 400 ezret költ egy ajándékra, de a többség 50 ezer alatt megúszná a karácsonyt.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu