Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

6 dolog, ami fontos az emberek számára vásárláskor

Szerző: Galambos Dániel
2018. 06. 02. |

A boltok felvették a versenyt a webáruházakkal szemben.

6 dolog, ami fontos az emberek számára vásárláskor

100 kiskereskedelmi üzlet, 10 kiskereskedelmi üzletág és 2000 vásárlót véleményét vizsgálta meg a Big Red Rooster reklámügynökség, arra vonatkozóan, hogy a kiskereskedőknek mit kell tennie annak érdekében, hogy a fogyasztók komfortosan érezzék magukat az üzletben, illetve visszatérő vásárlók legyenek, továbbá, hogy ne váljanak kizárólagos digitális vevőkké.

“Nem meglepő, hogy a vásárlók intuitív vásárlási élményt szeretnének, és szerencsére a felmérés azt bizonyította, hogy a kiskereskedők nagyszámban képesek megadni nekik ezt a vásárlási élményt.”

A tanulmányból kiderült, hogy a következő 6 szempontnak kell érvényesülnie egy vásárlás során, hogy a vevők komfortosabban mozogjanak az adott helyen:

Intuitív vásárlók– Persze az elsődleges szempont, maguknak a vásárlóknak a hozzáállása. Ha ösztönösen, könnyeden állnak hozzá a vásárláshoz, akkor stresszmentesen és nyugalomban fogják végrehajtani azt. Persze ehhez az áruházaknak, boltoknak is hozzá kell járulni, hiszen fontos, hogy a vevők könnyen megtalálják az általuk keresett termékeket, és az áruházaknak jó kínálatuk legyen.

Személyzet – A fogyasztók számára nagyon fontos, hogy segítőkész, kedves személyzet álljon rendelkezésére, hogy ha bármilyen segítségre szorulnak, ne sértően és agresszív módon álljanak hozzájuk. A tanulmány eredménye szerint ez az egyik legfontosabb tényező a vásárlók számára.

Értelmes, értékes termékek – A vásárlók olyan márkákat szeretnek vásárolni és látni a boltok polcain, amelyek valamilyen értékkel rendelkeznek, vagy valamilyen értéket tudnak társítani hozzájuk.

Magával ragadó üzletek – A fogyasztók manapság szeretnek olyan üzletekbe betérni, amelyek hívogatóak, magával ragadóak. Előnyben vannak tehát azok a boltok, amelyeknek van egy egyedi stílusuk, pozitívan hatnak a szépérzékre, vagy mindegyik érzékszervünkre jó hatással vannak.

Elérhetőség – A vásárlók a zökkenőmentes élményt és vásárlást szeretik. Előnyben részersítik azokat a helységeket, ahol van ingyenes Wifi szolgáltatás, gyorsabb és egyszerű fizetési mód, illetve manapság fontos, hogy akár online is megrendelhetőek legyenek adott üzlet termékei.

Személyre szabott – A vevők a korábbi vásárlások alapján többségben szeretnek ajánlatokat kapni további lehetőségekre, és valamiféle jutalomban részesülni a bolt iránti hűségért. Továbbá kedvelik a testre szabható termékeket is.

A tanulmány kimutatta, hogy a pozitív bevásárlási élményt biztosító öt legkedveltebb cég, az Apple, a Victoria’s Secret, az Ulta Beauty, a Bath & Body Works és az IKEA.

“Azáltal, hogy összehasonlítjuk a kiskereskedők szokásait és a vásárlók gondolatait, véleményét, nyitni tudunk olyan úgy módszerek felé, amelyek javítják a vásárlási élményt.” – tette hozzá a kutatás igazgatója. “Az elkövetkező öt évben arra számítunk, hogy a fogyasztók nagyobb hangsúlyt fektetnek a tapasztalati vásárlásra.”

CIKKAJÁNLÓ

Beteg vagy? Alexa megismeri a hangodon! Beteg vagy? Alexa megismeri a hangodon!
2018. 10. 16.

Köhögsz egyet, és a robotod már meg is rendelte a gyógyszert!

Új termék figyelő: Milky way “nutella”, M&M’s “nutella” Új termék figyelő: Milky way “nutella”, M&M’s “nutella”
2018. 04. 20.

Német és lengyel piacra készült, de megtaláltuk magyar boltban is.

Idén már közel 180 milliárd Ft értékben rendeltünk terméket az internetről Idén már közel 180 milliárd Ft értékben rendeltünk terméket az internetről
2018. 08. 30.

Ez 25 milliárd Ft-al (17%-kal) több, mint 2017 hasonló időszakában.

Karácsonyi vásárlás: többségben a spórolók, kisebbségben a halogatók Karácsonyi vásárlás: többségben a spórolók, kisebbségben a halogatók
2018. 11. 20.

Van, aki több mint 400 ezret költ egy ajándékra, de a többség 50 ezer alatt megúszná a karácsonyt.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Black Friday – MANGO – 30%-os akció!
2018. 11. 23.
A MANGO-nál 30% kedvezmény van vasárnapig, a BLACK18 kóddal, minden termékre!
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu