Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Hogyan működnek az árösszehasonlító oldalak?

Szerző:
2017. 09. 28. |
árgép.hu
árösszehasonlítás
árukereső.hu
depo.hu
értékelés
google
kirakat.hu
olcsóbbat.hu
vélemény

Ismerje meg az online vásárlás szuperfegyverét, és spóroljon mindig annyit, mint egy Black Friday akción!

Hogyan működnek az árösszehasonlító oldalak?

Az online vásárlási modell sajátossága, hogy a beszerzések döntő többsége nem az internetes áruházakban kezdődik. A világhálón folyó kereskedelem többlet szolgáltatása éppen az, hogy nemcsak egy adott bolt vagy áruház választékából tudunk válogatni, a keresett terméket egyszerre több webshop polcán is megtaláljuk, és az ajánlatokat össze tudjuk hasonlítani. Sőt, a vásárláshoz sokszor elengedhetetlenül fontos szakmai (eladói) segítséget is megkapjuk, ha kicsit figyelmesek vagyunk. Ez a technikai lehetőség teremtette meg az árösszehasonlító oldalakat. A szolgáltatás segítségével, egy adott termék, mondjuk egy telefon kapcsán az egyes websopok szinte licitálnak a vásárlásunkra. Az árösszehasonlító oldal kilistázza a keresett telefonra vonatkozó összes árat és ajánlatot, az esetleges Black Friday kedvezményekkel együtt. Az egyes ajánlatok között az árrés akár százezer forint is lehet, úgyhogy megéri kutakodni.

Google first

A jelenleg elterjedt online vásárlási metódus szerint, a vásárlók első körben az örök kedvenc keresőoldalakon kezdik meg a vadászatot. Ennek oka lehet az is, hogy az általános keresőoldalak a megvásárolandó tárgy leszűkítésében is segítenek. Tehát, ha csak azt tudjuk, milyen márkát vagy milyen technikai paraméterek meglétét (kamera, dual SIM stb.) várjuk el a megvásárolandó telefontól, a Google ablakon keresztül rátalálunk azokra a cikkekre, termékleírásokra, amik rövid úton megnevezik a potenciális eszközöket.

hello_black_friday_google_aru

Ahogy fenti oldalképen láthatjuk, a keresett telefon márkája és technikai paraméterei alapján, a találati oldalon együtt szerepelnek a dual SIM (két hívószámot kezelő) telefonokra vonatkozó hasznos információk, a hasonló eszközt áruló webshopok Black Friday jellegű, kiemelt ajánlatai, és a már ismerősként üdvözölhető árösszehasonlító oldalak szolgáltatásai is. Ha jó megfigyelők vagyunk, láthatjuk, hogy az első helyen szereplő találatok alatt ott virít a „Hirdetés” szócska. Ez bizony azt jelenti, hogy a találati lista átalakításon ment át, de a jó hír az, hogy ebben az esetben nem a tévéből vagy rádióból ismert sokszor tolakodó, figyelmen kívül hagyható hirdetésről van szó. A legtöbb keresőmotor, jelesül a Google, egy összetett algoritmus szerint rangsorolja a kifejezésre adott találatokat. A dual SIM-es Samsung telefonra vonatkozó kiemelt, „Hirdetés” címkével megjelölt tartalom ellenőrzött módon, nagyon is hasznos információt tartalmaz, egyszerűen „csak” annyi történik, hogy a sok kapcsolódó találat között, külön díj ellenében ezek lesznek a „legkapcsolódóbb”, tartalmak, az oldal tetején. Értelemszerűen, ha legörgetünk, vagy tovább lapozunk a találati oldalon az összes vonatkozó találatot megtekinthetjük.

Vásárlói vélemények

Az online vásárlás versenyelőnyei közé tartozik, hogy az interneten könnyen hozzájuthatunk vásárlói véleményekhez, értékelésekhez, akár a keresett termék, akár a kiszemelt webshop szolgáltatásminőségének vonatkozásában. Ezek lelőhelye egyrészt a webshopok termékinformációs oldalain találhatóak, de az árösszehasonlító oldalak ebben jobbak a webáruházaknál, több és részletesebb értékelést találhatunk itt. Általában osztályzásszerű, skálázott, de sokszor szabadszavas véleményeket is olvashatunk a Black Friday akción elvitt „szívünk vágya” kapcsán. És ha már itt tartunk, ugye milyen jól az iránymutatás a keresés során? Segítsünk mi is másokat ugyanebben a helyzetben, az online vásárlás magától értetődő részeként mi is értékeljük a megvásárolt terméket, igénybe vett szolgáltatást!

hello_black_friday_webshop_ertekeles

Árösszehasonlító oldalak

Amint láthattuk, árösszehasonlító oldalakat már az alapkeresések találati oldalain találhatunk fizetett hirdetési, és nem támogatott, úgynevezett organikus formában. Az árösszehasonlító oldalak értelemszerűen arra törekednek, hogy minél több áruházzal együttműködjenek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a webshopok megosztják és folyamatosan aktualizálják adatbázisukat (Árukészlet, Black Friday akciók, egyéb leértékelések, technikai információk stb.) a szolgáltatással, így az napra kész adatokat tud szolgáltatni a felhasználók számára. Magyarországon már működnek olyan árösszehasonlító oldalak, amelyek nemcsak a hazai kereskedők ajánlatát gyűjtik össze, hanem globálisabb kitekintést nyújtanak a vásárlók számára. (Figyelem, egy termék végső árát a kiszállítási díj mértéke nagyban befolyásolja!)

Az árösszehasonlító oldalak működése egyébként hasonlít a webáruházakéra. Ha regisztrálunk, a Black Friday élményt nyújtó hírlevelek mellett árfigyelő szolgáltatást kapunk. Ennek révén a rendszer figyeli az általunk megadott termék árát, és ha pozitív változást, vagy találatot talál az adatbázisában, a rendszerhez kapcsolódó webshopok polcain, email-es üzenetben értesít minket erről. Itt is, minden termékkategória mellett (Mobiltelefon, Led TV stb.) megjelennek keresési paraméterek, szűrési lehetőségeket tartalmazó segédfelületek. Például:

  • Ha türelmetlenek vagyunk, csak olyan termékek között válogathatunk, amik azonnal elvihetők (raktáron vannak)
  • Meghatározhatjuk, milyen árfekvésű terméket keresünk
  • Leszűkíthetjük a keresést márkára, gyártóra.
  • Alap technológiai jellemzők alapján is kutathatunk (pl. kijelző mérete, felbontás stb.)

Ha több termék is felkeltette érdeklődésünket, az árösszehasonlító rendszerben az egyes termékeket kosárba tehetjük a későbbi vizsgálat érdekében.

Árdiagram

Ez a funkció minden termék esetében megmutatja, milyen változások következtek be az árazásban. A funkció nagyon jól használható kedvezményes ajánlatok esetében, amikor azt kell eldöntenünk, hogy az adott kereskedő, valóban engedett-e az árból vagy csak kommunikál a kedvezményről.

Magyarország legismertebb árösszehasonlító oldalai:

www.arukereso.hu

www.argep.hu

www.olcsobbat.hu

www.kirakat.hu

www.depo.hu

CIKKAJÁNLÓ

Csomagszállítás, újragondolva Csomagszállítás, újragondolva
2018. 07. 11.

A friss jogsis futárokban bízik a közösségi futárszolgálat.

E-commerce hírek, e-kereskedelmi hírek  – Lapszemle, hírmix E-commerce hírek, e-kereskedelmi hírek – Lapszemle, hírmix
2018. 06. 24.

Itt a hazai webáruházak toplistája, ezúttal KSH adatok alapján. Extreme Digital, Media Markt, iPon a sorrend.

Itt az iskolakezdés ideje! Itt az iskolakezdés ideje!
2018. 08. 29.

Minden ötödik magyar 30 000 forintnál többet költ egy gyerek tanszereire.

Hurrá! Meghozta a drón a netről rendelt csomagot! Hurrá! Meghozta a drón a netről rendelt csomagot!
2018. 10. 15.

De ráesett az autómra!

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Black Friday – MANGO – 30%-os akció!
2018. 11. 23.
A MANGO-nál 30% kedvezmény van vasárnapig, a BLACK18 kóddal, minden termékre!
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu