Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Borzasztó ruhák és hátizsák a macskának: így ne vásároljunk online

Szerző: Eszter
2017. 11. 20. |
online vásárlás

Az online vásárlás kényelmének néha nagy ára van.

Borzasztó ruhák és hátizsák a macskának: így ne vásároljunk online

Sajnos nem lehet tagadni, hogy az online vásárlás kényelmének ára van. Nem tudjuk pontosan, hogy áll majd rajtunk az a ruha, milyen anyagú, tapintású, súlyú az a használati tárgy, vagy egyáltalán milyen minőségű az a holmi, amit a dobozban találunk. De van néhány szabály, amit ha figyelembe veszünk, nagyban javítunk az esélyen, hogy azt kapjuk, amit rendeltük.

Ki, mit mond?

Az egyik ilyen lényeges részlet a visszajelzések átnézése. Ha egy webáruház jól működik és forgalma van, akkor elégedett vagy vásárlói is vannak és a vásárlóknak véleménye is szokott lenni. Ha a jót nem is írjuk meg mindig, ha valakit egy áruház átvert, annak jó esetben nyoma marad. Van, ahol a termék adatlapján találjuk a szöveges, nem ritkán fotókkal ellátott vásárlói visszajelzéseket, ezeket mindenképpen érdemes átnézni. Ahogy a nagyobb piactereknél az eladó értékelését, shopoknál pedig a facebook oldalra felkerülő véleményeket is át kell futni, mielőtt megrendeljük a kinézett darabot.

A termék leírását pedig alaposan el kell olvasni. Ha nincs szemmértékünk, és nem tudjuk hirtelen, vajon mekkora is lehet a 42.5×18.3×71,2 cm, akkor fogjunk egy mérőszalagot és nézzük meg azzal. Ha nincs megadva, hogy milyen anyagból készült a termék, de nem egyértelmű, kérdezzünk az eladótól. Ruháknál böngésszük át a mérettáblázatot, a garanciára vonatkozó apróbetűt pedig alaposan olvassuk el. Ha pedig valami gyanúsan olcsó, hát az inkább gyanús, mint olcsó, szinte borítékolt a csalódás.

Deus ex machina

Ezzel együtt persze még mindig érhet meglepetés, ahogy a következő összeállítás alanyait is. A röhejes fotók mögött nem kevés bosszúság lehet, okuljunk belőlük és ne vásároljunk részegen, vagy hirtelen felindulásból.

A szalagavató bálra alkalmi ruha dukál, ami sehol sem olcsó, úgyhogy adja magát a megoldás, rendeljük meg Kínából. Az Aliexpress sok shopping fail összeállítást kiszolgál, pedig a visszaigazolások és eladások jó támaszpontok lehetnek ahhoz, hogy honnan rendeljünk és honnan nem. Mondjuk egy egybeszabott elegáns, drága ruhát nagy bátorság így rendelni, ők 15-en például biztos nem tesznek ilyet többet.

Kicsi a bors

A termék mérete sok mindent elárul, ahogy a csomagolási költség, vagy mód is. Ha például valamit borítékban postáznak és az egész gyanúsan olcsó, akkor gyanakodhatunk, hogy végül nem a gyereknek vettünk táskát, hanem a macskának.

online-vasarlas-1

Forrás: Twitter

Az olcsó szőnyeg pedig talán nem azért olcsó, mert óriási szerencsénk van, hanem mert az anyagköltsége lényegesen kisebb lehetett, mint amire számítottunk.

online-vasarlas-2

Forrás: Twitter

Itt nem a medve volt a vásárló, aki egy mágikus fogyasztót tablettát szedett, hanem egy nagyon izgalmas kiszállítást láthatunk, ahol töltet nélkül érkezett a plüssállat. Vagy egy bizonyos töltettel, ami az apróbetűs részben szerepelt?

online-vasarlas-3

 

A majdnem, az a legtöbb esetben nem kielégítő. A majdnem szép virágcsokor sem szép, inkább rémisztő. Hogy történhetett ez?

online-vasarlas-4

Forrás: Facebook

Klasszikus példája a meggondolatlan impulzusvásárlásnak, de soha rosszabbat: “Az anyám berúgott tegnap éjszaka és megvette a család harmadik kutyáját. Emberek, ő itt Hudson.”

online-vasarlas-5

Forrás: boredpanda.com

Ez a lány pedig csak a Halloween jelmezéhez szeretett volna egy farkas farkat prémből, ám egy egészen más jellegű terméket kapott. Az olvasók tippjét várja, hogy ezt hová kell csatolni, neki javasoljunk az online szexshopokról szóló cikkünket, biztos talál megfelelő termékleírást.

online-vasarlas-6

Forrás: Twitter

CIKKAJÁNLÓ

ILLE/OLLA – a vállalkozó szellemű magyar hölgyek ruhamárkája ILLE/OLLA – a vállalkozó szellemű magyar hölgyek ruhamárkája
2018. 08. 06.

Illéssy Lenkével és Katával, a kreatív alapító ikerpárral beszélgettünk.

Az Extreme Digitálnál november 16-án lesz a Black Friday! Az Extreme Digitálnál november 16-án lesz a Black Friday!
2018. 11. 14.

Ők egy héttel előrébb hozták.

Személyre szabott áraké a jelen és a jövő Személyre szabott áraké a jelen és a jövő
2018. 09. 28.

Amelyik boltban elektronikus árcédulát látsz, ott legyen gyanús, hogy állandóan változnak az árak.

Egyre több a vásárlókat célzó adathalász támadás Egyre több a vásárlókat célzó adathalász támadás
2018. 07. 02.

Összefoglaljuk, miről ismerszik meg egy hamis webáruház.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – Az Edigital.hu mérlege
2018. 11. 19.
A szárítógépet is sokan keresték Fekete Pénteken.
Karácsonyi vásárlás: többségben a spórolók, kisebbségben a halogatók
2018. 11. 16.
Van, aki több mint 400 ezret költ egy ajándékra, de a többség 50 ezer alatt megúszná a karácsonyt.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu