Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Jogsértő webáruházak – listázzák őket

Szerző: Galambos Dániel
2018. 06. 06. |

Jogsertowebaruhazak.kormany.hu, a súlyos jogsértést elkövető webáruházak adatbázisa.

Jogsértő webáruházak – listázzák őket

Első pillantásra egyszerűnek néz ki a webáruház működtetése: “csak” egy jó csomagküldő szolgálat szükséges hozzá. Ennél azért több kell, de akadnak fura vevők, és a hatóságok is résen vannak. Életkép arról, hogy minek és kinek kell megfelelni.

Minden jogsértést listáznak

Ha valaki webáruház nyitásán töri a fejét, annak érdemes a kötelezettségekkel tisztába lennie, mert így fel tud készülni az elvárásokra. A hatályos jogszabályoknak való kötelező megfelelés az oka, hogy a hatóságok előszeretettel vizsgálják a webáruházakat. Ha bakizik az oldal, akkor könnyen fel tud kerülni a jogsertowebaruhazak.kormany.hu oldalra.

Lehet belőle tanulni

A naprakész oldalon találni részletes listát az elkövetett bakikról. A lista pozitívuma, hogy mindegyik azzal kezdődik, hogy a vétett hibákat kijavította az oldal, ezekből pedig lehet tanulni. A főbb hibák: nincs tájékoztatás a webáruházat üzemeltető vállalkozás székhelyének címéről, az elállási jog gyakorlásának részletes feltételeiről, a cégjegyzékszámról, a nyilvántartásba vevő szervről, a békéltető testületi eljárásban való együttműködési kötelezettségről. A békéltető testületből sosem nem elég: elfelejtették megjelölni az eljárásban való együttműködési kötelezettséget, az online vitarendezési platform létezését és az arra mutató linket. A hibák között találni még, hogy nem volt tájékoztatás a szerződéskötés lépéseiről, a kellékek és a termékek szavatosságról, plusz a jótállásról. Előfordult még, hogy a webáruház megtévesztő tájékoztatást nyújtott a székhelyéről, telephelyéről, valamint az elállási jog feltételeiről. Ezek azok a pontok, amin elcsúsztak az ellenőrzött cégek, amelyek között nagy neveket is találni, tehát nem csak a túlterhelt egyéni vállalkozók hibáznak.

GDPR

Bemelegítésnek ennyi elég volt, így a hivatalok előírásaival valamennyire képbe került az olvasó. A feketelevest május végén bevezetésre került európai adatvédelmi törvény jelentette (GDPR). Ez miatt volt kapkodás, és jogászhoz, adatvédelmi szakemberhez, webmesterhez szaladgálás. Az új törvénnyel járó munkát, feladatokat mutatja, hogy több, Egyesült Államokban lévői weboldal egyszerűbbnek látta az európai forgalom blokkolását, mint, hogy az oldalukat felkészítsék a törvényre. Hogy nyugodtan és hivatalosan működjön egy webáruház, a korábban leírtakat be kell tartani és még ezt után jönnek a fogyasztóvédelmi előírások.

Leterhelt ügyfélszolgálatok

A munka nem egyszerű, főleg a november végétől karácsonyig tartó ünnepi hetekben. Ez idő alatt a nagy nevek, négy normál hónapnak megfelelő forgalmat bonyolítanak, ez az időszak például az eMagnál 6-7 ezer telefonhívást és 1500 e-mailt generál. Naponta.

A karácsony körüli hetek a reklamációk, árucserék terén is csúcsforgalmat jelentenek, és még nem beszéltünk a Fekete péntekről. A vásárlás egyik nagy “ünnepe” az őrületes forgalommal együtt szokott hozni szállítási csúszásokat, előfordul, hogy még a szeretet ünnepén sem landol az ajándéknak szánt jó vétel.

Sok az áru visszaküldés

Ezek után a vásárlói oldal már sétagaloppnak látszik a visszaküldött cikk javításával, cserélésével vagy a pénz visszatérítés csúszásával. Akkor ott vannak azok az unatkozók, akik pár napig járnak a megrendelt ruhában, majd visszaküldik és a kütyü mániások akik hamar rá unnak a megrendelt, és kipróbált holmira. Ők jelentik a legkisebb gondot.

CIKKAJÁNLÓ

Webáruházak – Amikor egy gombnyomás a takarítás Webáruházak – Amikor egy gombnyomás a takarítás
2018. 07. 16.

Tényleg hasznos egy ablaktisztító robot?

Különleges áruházat nyit az IKEA Bécsben Különleges áruházat nyit az IKEA Bécsben
2018. 08. 09.

Zöld, belvárosi IKEA Bécsben.

MediaMarkt, hello! MediaMarkt, hello!
2017. 10. 26.

Milyen amikor egy régi és erős áruházlánc webshopot nyit? A válasz, a Media Markt.

6 dolog, ami fontos az emberek számára vásárláskor 6 dolog, ami fontos az emberek számára vásárláskor
2018. 06. 02.

A boltok felvették a versenyt a webáruházakkal szemben.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – Garmin
2018. 11. 16.
Elnavigáljuk a 20, 25 és 35 százalékos kedvezmények között.
Black Friday Media Markt – A nagy ágyú eldördült
2018. 11. 16.
Idén nem mindenki várta meg a hivatalos, november 23-i startot, így tett a Media Markt is.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu