Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

A bolt, ami nem jópofa

A webshop nevéből arra következtetnék, hogy vicces dolgokat árul. Pedig nem.
Tele vagyunk vacak kinézetű tárgyakkal, amelyek "segítenek" abban, hogy az általános közízlés egyre alacsonyabb színvonalú legyen. Ez a romlás megfigyelhető szinte minden téren, legyen szó a ma divatos zene, sajtótermékek, könyvek, mozifilmek, színházi előadások színvonaláról. S amikor a néző úgy jön ki egy előadásról vagy egy moziból, hogy tartalmasan szórakozott, akkor mondja magában, hogy

"Van remény, hogy a kultúra fennmarad, és talán még virágozni is fog". Nagy vonalakban ez volt az érzés, amikor a Jópofabolt.hu webáruházat megszemléltük.

Termékek


A névválasztás már a bevezetőben kritikával volt illetve, ugyanis a termékek árszínvonala és a kinézete mutatja, hogy ezek nem jópofa, vicces dolgok.

Három kategóriára bontották a kínálatot, az egyikben aromát kibocsátó -első pillanatra- fából készültnek látszó tárgyak találhatók. Ezekből 13 darabot kínálnak, különféle illatokkal és formákban. A külső kialakítások különféle nevek alatt futnak, a virággal jelöltek próbálnak virágra hasonlítani, amelyeket vulkánról neveztek el, azok persze vulkán kinézetűek.

Abból pedig, hogy leárazottan húszon ezer forintért kínálják, következik, hogy nem csak szimplán a szépségük miatt kerülnek ennyibe. A bennük lévő technológiáért is fizetni kell.

Különbségek


Aroma diffúzorok néven futnak termékek, amelyek abban különböznek az aromalámpáktól, hogy hidegen porlasztják szét az illat részecskéket.

Míg az aromalámpában ezek a részecskék megégnek, sérülnek és a levegőbe kerülve, kevésbé hatékonyan működnek.

A diffúzor kifejezést legtöbbet a repülésben, az áramlástanban és az autóversenyzésben használják, és olyan jelenséget takar, amikor egy táguló csőben vagy keresztmetszetben a légáramlás sebessége, nyomása megváltozik. Az aroma diffúzor talán ezt a jelenséget használja ki, ha esetleg nem, akkor a neve tudományosabban hangzik.

A XXI. századi technológia ott jelenik meg, hogy mikor kifogy a hat órás párologtatásra alkalmas víz mennyiség, akkor automatikusan kikapcsol.

A másik mai dolog amiből látszik, hogy mostanság készült, hogy távirányító is kapható hozzá, amivel lehet szabályozni a levegőben lévő illat mennyiséget.

Lámpák


A világító  eszközöket is hasonlóan jó formájúra rajzolták, mint az aroma diffúzorokat. A technológia itt is szerepet kapott, mert takarékos LED-ek adják fényt. De azért ennél is több rejtőzik lámpákban, mert ahhoz, hogy

a térben lebegőnek tűnjön a bagoly, a pillangó vagy a régi lámpa, ahhoz az kellett, hogy a vékony plexit úgy munkálják meg, hogy fény hatására belsejében látszódjon a bagoly alakja.

Mobil tartók


A webáruház harmadik termék köre a mobiltelefon tartók. Ide még azért egy vezeték nélküli tartó is becsúszott, ami szerencsére fából készült, közelebbről bambuszból.

A telefontartók között ötletes darabokat is találni, ilyen a kungfuzó személyt ábrázoló, vagy a lovas tartó.