Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

A legdrágább és a legdilisebb online vásárlások

Szerző:
2017. 11. 20. |
online vásárlás

Nem fogod elhinni, milyen pénzeket fizettek már ki. És hogy mikért.

A legdrágább és a legdilisebb online vásárlások

Sokan még mindig ódzkodnak attól, hogy drága holmikat is vásároljanak az interneten. Nos, mindenenekelőtt az efféle óvatos duhajoknak ajánljuk a valaha online eladott legdrágább dolgok gyűjteményét. Extrém online vásárlások jönnek.

Százéves baseballütő

A múlt század elejének neves amerikai baseballosa, “Shoeless” Joe Jackson a becenevét onnan kapta, hogy egyszer túlságosan törte a lábát az új cipője, ezért mezítláb rohant körbe a pályán – és az ilyesmi már akkor is elég punk gesztusnak számított, amikor a sztársportolók még nem tejben-vajban fürösztött nebáncsvirágok voltak.  A legendás játékos 1900 körül kapta a később hozzá hasonlóan híressé váló ütőjét, melyet ő Black Betsynek nevezett el. A kézműves sportszert 2001-ben vette meg az Ebayen 557 610 dollárért egy Rob Mitchell nevű gyűjtő. A jó Robnak ez volt az első vásárlása az oldalon, szóval elég erősen kezdett.

online-vasarlasok-shoeless-joe

Ferrari Enzo

Az végül is nem meglepő, hogy a Ferrari-történelem egyik legszebb és legritkább modelljének egy darabja egymillió dollárért kelt el, még 2004-ben. Valójában az sem, hogy valami szivarfüstös monte-carlói exkluzív klub helyett az interneten köttetett meg az üzlet, az Enzóból ugyanis csak 399 darabot gyártottak, logikus tehát, hogy ha valaki eladja az övét, akkor bízik a licit árfelhajtó erejében. Az illető jól számított, szép kerek összeg jött ki a végén, melyet egy ismeretlen svájci vevő fizetett ki.

online-vasarlasok-enzo-ferrari

Vadászgép

Valamivel több mint 1 millió dollárért ment el egy F-18-as vadászgép 2004-ben, szintén az Ebayen. A vevő egész jó üzletet csinált, elvégre újonnan 29 millió volt a repülő ára, bár nem valószínű, hogy az illető pont ebből a megfontolásból döntött volna a megvásárlásáról. Az eladó, Mike Landa, akinek a cége később egy MiG-29-est is dobra vert, elmondta, hogy a tisztelt vevő kényelme érdekében az árut szétszerelve el is szállították az általa megjelölt helyre, és ott összeszerelték. A fickónál bizonyára pont nem ringott egy anyahajó a kerti tavon.

online-vasarlasok-navy-fa

Sportkártya

Aki azt gondolja, hogy a fent említett Mitchellnél őrültebb baseballrajongó szükségképpen nem létezhet, nagyot téved. Brian Seigl 2000-ben 1,1 millió dolláros ajánlattal csapott le az Ebayen egy Johannes “Honus” Wagnert ábrázoló, nagyjából százéves kártyára. Az ennyire régi, legendás játékosok fényképét hordozó sportkártyák egyébként is nagyon sokat érnek a gyűjtőknek, de ez azért volt különösen értékes, mert csak 200 darab készült belőle. A baseballkártyákat ugyanis akkoriban egy dohánycég, az American Tobacco Company gyártatta, és mivel Wagner erősen dohányzásellenes volt, hamar megkérte a vállalatot, hogy az ő képmásával ne nyomjanak többet.

Magánrepülő

Még olcsóbbnak tűnik majd a fent tárgyalt F-18-as, ha elmondjuk, hogy három évvel korábban, 2001-ben egy sokkal kevésbé exkluzív repülőt majdnem ötször annyiért, 4,9 millió dollárért lehetett csak megvenni. Igaz, ez a gép valamivel praktikusabb online vásárlás volt, mint az egyszemélyes, vélhetően azóta is leginkább az ismerősök előtti hencegésre használt vadász. A 12 személy szállítására alkalmas Gulfstream II típusú gépet a hírek szerint egy charterjáratokkal foglalkozó afrikai légitársaság vette meg.

online-vasarlasok-gulfstream

Óriásyacht

A végén ugrunk egy kisebbet az online vásárlásokok árskáláján: egy Frank Mulder által épített, 123 méter hosszú yacht 140 millió dollárba fájt 2007-ben az orosz milliárdosnak, Roman Abramovicsnak. Nem biztos, hogy az ő gyűjteményéből kilóg, de laikus szemmel elég meggyőző darabról van szó: tíz luxuslakosztály mellett nyolc vendégszoba, egy moziterem, edzőterem, uszoda, szalon és még dolgozószoba is van benne. Meg persze egy helikoptergarázs. Valahogy közlekedni is kell.

Legyen bár a halandó ember számára értelmetlenül drága, a felsoroltak egyike sem nevezhető példátlan fogásnak. Lássunk most néhányat a legfurcsább online vásárlások során beszerzett dolgok közül, amelyekért kimondottan sok pénzt fizettek!

Egy tízéves, grillezett sajtos szendvics

Na, nem akármilyen: eladója szerint Szűz Mária arcmása jelent meg rajta, és a tíz év alatt, amíg őrizgette, a szendvics elfelejtett megpenészedni. Meg is vette a GoldenPalace.com nevű online kaszinó 28 ezer dollárért, még 2004-ben.

Justin Bieber hajtincse

Az amerikai popsztár a színész-komikus-író Ellen DeGeneresnek adományozta a nevezetes ereklyét, aki aztán 2011-ben meghirdette egy jótékonysági célú online árverésen. Írd és mondd, valaki 40 668 dollárt adott ki a szőrcsomóért.

Justin Timberlake félig megevett toastja

Az előző két tétel szerelemgyereke: popsztár által megcsócsált, azonban szent képmását sajnálatos módon nélkülöző szendvics. Timberlake egy rádió stúdiójában hagyta hátra egy interjú alkalmával, a jelen lévő élelmes DJ pedig rögtön feldobta a netre. Egy 19 éves rajongóé lett, 1025 dollárért.

A torontói polgármester nyakkendője

A kanadai nagyvárost 2010-től 2014-ig irányító Rob Ford azon a sajtótájékoztatón viselte a nyakkendőt, ahol elismerte, hogy cracket szívott. Az amerikai NFL-csapatok logóival díszített ruhadarab 2015-ben kelt el, 1445 dollárért. Ford egy évre rá rákban elhunyt.

Beatrix hercegnő megmémesedett kalapja

Beatrix brit hercegnőnek a Vilmos herceg és Katalin hercegnő 2011-es esküvőjén viselt, sokak szerint egy vécéülőkére emlékeztető kalapját 131 648 dollárért vitte el valaki. A teljes összeget az UNICEF-nek utalták, ez a szép gesztus talán feledteti, hogy a horrorisztikus fejfedőn röhögött fél Anglia.

online-vasarlasok-wedding-hat

Egy darab tortillachips

Méghozzá pápasüveg-alakú. És Dorito márkájú. 2005-ben történt az akvizíció, a sajtosszendvics-vásárlással a jelek szerint új üzletágat indító GoldenPalace.com 1209 dollárt áldozott rá.

Britney Spears (állítólagos) terhességi tesztje

A történet szerint az énekesnő Los Angeles-i otthona előtt találták, a szemétben. Így volt vagy sem, 5000 dollárért adta el egy ottawai rádióállomás. A vevő? Úgy van, a GoldenPalace.com.

CIKKAJÁNLÓ

Ebben rejlik az Amazon Prime Day sikere Ebben rejlik az Amazon Prime Day sikere
2018. 08. 03.

Az Amazon Prime Day ma az egyik legnagyobb online esemény, ahol kedvezményekkel várnak.

Holdjárók helyett inkább hordd a NASA által ihletett cipőket! Holdjárók helyett inkább hordd a NASA által ihletett cipőket!
2018. 10. 30.

A VANS a NASA-val közreműködve adta ki új kollekcióját.

Utazás a kényelembe Utazás a kényelembe
2017. 11. 20.

Ez az ajánlat azoknak szól, akik nem otthon szeretnek ünnepelni.

Fekete Péntek 2018 vs. Cyber Monday 2018 Fekete Péntek 2018 vs. Cyber Monday 2018
2018. 09. 24.

Miket érdemes 2018-ban a Black Friday, illetve a Cyber ​​Monday időszakában vásárolni?

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Black Friday – MANGO – 30%-os akció!
2018. 11. 23.
A MANGO-nál 30% kedvezmény van vasárnapig, a BLACK18 kóddal, minden termékre!
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu