Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

A legdrágább és a legdilisebb online vásárlások

Szerző:
2017. 11. 20. |
online vásárlás

Nem fogod elhinni, milyen pénzeket fizettek már ki. És hogy mikért.

A legdrágább és a legdilisebb online vásárlások

Sokan még mindig ódzkodnak attól, hogy drága holmikat is vásároljanak az interneten. Nos, mindenenekelőtt az efféle óvatos duhajoknak ajánljuk a valaha online eladott legdrágább dolgok gyűjteményét. Extrém online vásárlások jönnek.

Százéves baseballütő

A múlt század elejének neves amerikai baseballosa, “Shoeless” Joe Jackson a becenevét onnan kapta, hogy egyszer túlságosan törte a lábát az új cipője, ezért mezítláb rohant körbe a pályán – és az ilyesmi már akkor is elég punk gesztusnak számított, amikor a sztársportolók még nem tejben-vajban fürösztött nebáncsvirágok voltak.  A legendás játékos 1900 körül kapta a később hozzá hasonlóan híressé váló ütőjét, melyet ő Black Betsynek nevezett el. A kézműves sportszert 2001-ben vette meg az Ebayen 557 610 dollárért egy Rob Mitchell nevű gyűjtő. A jó Robnak ez volt az első vásárlása az oldalon, szóval elég erősen kezdett.

online-vasarlasok-shoeless-joe

Ferrari Enzo

Az végül is nem meglepő, hogy a Ferrari-történelem egyik legszebb és legritkább modelljének egy darabja egymillió dollárért kelt el, még 2004-ben. Valójában az sem, hogy valami szivarfüstös monte-carlói exkluzív klub helyett az interneten köttetett meg az üzlet, az Enzóból ugyanis csak 399 darabot gyártottak, logikus tehát, hogy ha valaki eladja az övét, akkor bízik a licit árfelhajtó erejében. Az illető jól számított, szép kerek összeg jött ki a végén, melyet egy ismeretlen svájci vevő fizetett ki.

online-vasarlasok-enzo-ferrari

Vadászgép

Valamivel több mint 1 millió dollárért ment el egy F-18-as vadászgép 2004-ben, szintén az Ebayen. A vevő egész jó üzletet csinált, elvégre újonnan 29 millió volt a repülő ára, bár nem valószínű, hogy az illető pont ebből a megfontolásból döntött volna a megvásárlásáról. Az eladó, Mike Landa, akinek a cége később egy MiG-29-est is dobra vert, elmondta, hogy a tisztelt vevő kényelme érdekében az árut szétszerelve el is szállították az általa megjelölt helyre, és ott összeszerelték. A fickónál bizonyára pont nem ringott egy anyahajó a kerti tavon.

online-vasarlasok-navy-fa

Sportkártya

Aki azt gondolja, hogy a fent említett Mitchellnél őrültebb baseballrajongó szükségképpen nem létezhet, nagyot téved. Brian Seigl 2000-ben 1,1 millió dolláros ajánlattal csapott le az Ebayen egy Johannes “Honus” Wagnert ábrázoló, nagyjából százéves kártyára. Az ennyire régi, legendás játékosok fényképét hordozó sportkártyák egyébként is nagyon sokat érnek a gyűjtőknek, de ez azért volt különösen értékes, mert csak 200 darab készült belőle. A baseballkártyákat ugyanis akkoriban egy dohánycég, az American Tobacco Company gyártatta, és mivel Wagner erősen dohányzásellenes volt, hamar megkérte a vállalatot, hogy az ő képmásával ne nyomjanak többet.

Magánrepülő

Még olcsóbbnak tűnik majd a fent tárgyalt F-18-as, ha elmondjuk, hogy három évvel korábban, 2001-ben egy sokkal kevésbé exkluzív repülőt majdnem ötször annyiért, 4,9 millió dollárért lehetett csak megvenni. Igaz, ez a gép valamivel praktikusabb online vásárlás volt, mint az egyszemélyes, vélhetően azóta is leginkább az ismerősök előtti hencegésre használt vadász. A 12 személy szállítására alkalmas Gulfstream II típusú gépet a hírek szerint egy charterjáratokkal foglalkozó afrikai légitársaság vette meg.

online-vasarlasok-gulfstream

Óriásyacht

A végén ugrunk egy kisebbet az online vásárlásokok árskáláján: egy Frank Mulder által épített, 123 méter hosszú yacht 140 millió dollárba fájt 2007-ben az orosz milliárdosnak, Roman Abramovicsnak. Nem biztos, hogy az ő gyűjteményéből kilóg, de laikus szemmel elég meggyőző darabról van szó: tíz luxuslakosztály mellett nyolc vendégszoba, egy moziterem, edzőterem, uszoda, szalon és még dolgozószoba is van benne. Meg persze egy helikoptergarázs. Valahogy közlekedni is kell.

Legyen bár a halandó ember számára értelmetlenül drága, a felsoroltak egyike sem nevezhető példátlan fogásnak. Lássunk most néhányat a legfurcsább online vásárlások során beszerzett dolgok közül, amelyekért kimondottan sok pénzt fizettek!

Egy tízéves, grillezett sajtos szendvics

Na, nem akármilyen: eladója szerint Szűz Mária arcmása jelent meg rajta, és a tíz év alatt, amíg őrizgette, a szendvics elfelejtett megpenészedni. Meg is vette a GoldenPalace.com nevű online kaszinó 28 ezer dollárért, még 2004-ben.

Justin Bieber hajtincse

Az amerikai popsztár a színész-komikus-író Ellen DeGeneresnek adományozta a nevezetes ereklyét, aki aztán 2011-ben meghirdette egy jótékonysági célú online árverésen. Írd és mondd, valaki 40 668 dollárt adott ki a szőrcsomóért.

Justin Timberlake félig megevett toastja

Az előző két tétel szerelemgyereke: popsztár által megcsócsált, azonban szent képmását sajnálatos módon nélkülöző szendvics. Timberlake egy rádió stúdiójában hagyta hátra egy interjú alkalmával, a jelen lévő élelmes DJ pedig rögtön feldobta a netre. Egy 19 éves rajongóé lett, 1025 dollárért.

A torontói polgármester nyakkendője

A kanadai nagyvárost 2010-től 2014-ig irányító Rob Ford azon a sajtótájékoztatón viselte a nyakkendőt, ahol elismerte, hogy cracket szívott. Az amerikai NFL-csapatok logóival díszített ruhadarab 2015-ben kelt el, 1445 dollárért. Ford egy évre rá rákban elhunyt.

Beatrix hercegnő megmémesedett kalapja

Beatrix brit hercegnőnek a Vilmos herceg és Katalin hercegnő 2011-es esküvőjén viselt, sokak szerint egy vécéülőkére emlékeztető kalapját 131 648 dollárért vitte el valaki. A teljes összeget az UNICEF-nek utalták, ez a szép gesztus talán feledteti, hogy a horrorisztikus fejfedőn röhögött fél Anglia.

online-vasarlasok-wedding-hat

Egy darab tortillachips

Méghozzá pápasüveg-alakú. És Dorito márkájú. 2005-ben történt az akvizíció, a sajtosszendvics-vásárlással a jelek szerint új üzletágat indító GoldenPalace.com 1209 dollárt áldozott rá.

Britney Spears (állítólagos) terhességi tesztje

A történet szerint az énekesnő Los Angeles-i otthona előtt találták, a szemétben. Így volt vagy sem, 5000 dollárért adta el egy ottawai rádióállomás. A vevő? Úgy van, a GoldenPalace.com.

CIKKAJÁNLÓ

Itt az LG G7 One és az LG G7 Fit – sokoldalú Android One okostelefon Itt az LG G7 One és az LG G7 Fit – sokoldalú Android One okostelefon
2018. 09. 06.

Az LG G7 One és a G7 Fit prémium okostelefonokra jellemző intelligens funkciókat kínál, kivételes áron.

Itt a nagy online vásárlási felmérés: előkelő helyen a magyarok Itt a nagy online vásárlási felmérés: előkelő helyen a magyarok
2017. 11. 23.

Szívesen rendelünk Kínából, de a bevásárlást is online intézzük.

Dubaj az elsőszámú shopping-célpont ma a világon Dubaj az elsőszámú shopping-célpont ma a világon
2018. 05. 23.

Londont is megelőzve, Dubajban található meg a legtöbb márka.

Halloweenre akciózik a JYSK Halloweenre akciózik a JYSK
2018. 10. 29.

Rémisztően alacsony árakkal várja a vásárlókat a JYSK, aki nem hagyja ki a Halloween ünnepét sem.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2019 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu