Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Hagyományos online kedvezmények

Szerző:
2017. 09. 20. |
árengedmény
edm
hírlevél
ingyenes kiszállítás
kupon

Tippekkel ellátott kézikönyv Black Friday akcióvadászoknak!

Hagyományos online kedvezmények

Gyakorlott vásárlóként számos kedvezménytípust ismerünk és keresünk a boltokban. Az internetes vásárlás változás annyiban, hogy az online kedvezmények használata itt sokkal tudatosabban történhet. De milyen kedvezményekről is beszélünk? Jöjjenek a tippek Black Friday akcióvadászoknak!

Az internetes vásárlási akciókat két nagy csoportra osthatóak. Az akciók kötődhetnek egy adott, kiemelt naphoz, vagy lehetnek, a hagyományos, „offline” értékesítési világból ismert kedvezménytípusok online verziói. Ugyan bizonyára mindenkinek vannak tapasztalatai ez utóbbi téren, de talán nem árt gyűjteni még pár tippet az online kedvezmények kihasználására. Az internetes vásárlás ikonikus napjainak részletes bemutatását itt találhatja.

Árengedmény

A legismertebb mód, hogy vevőt csábítsunk a boltunkba, ha az árérzékenységre játszunk. A kedvezményes vásárlás az internetes kereskedők kezében talán még nagyobb mozgásteret jelent az üzletszerzésre, hiszen a kisebb fenntartási költségek miatt (nincs üzlethelyiség, kevesebb alkalmazott stb.) a legtöbb esetben még nagyobb kedvezményekkel találkozhatunk itt, mint az utcán.

Hogyan értesülhetek az árengedményekről?

Szerencsére az internetes kereskedők számára is ez a legfőbb kérdés, ezért minden megtesznek, hogy időben értesüljünk a fenti jó hírről. Mégis, ha nemcsak reklámokból akarunk tudomást szerezni az akciókról, és tudjuk, milyen termék- vagy márkakedvezményre vágyunk, akkor néhány egyszerű lépéssel garantálhatjuk, hogy nem maradunk le a nagy lehetőségről. A legkézenfekvőbb eszköz a hírlevél. Minden kereskedelmi oldal tárt karokkal fogadja a hírlevélre jelentkezőket és ezen a csatornán keresztül garantáltan értesülni fogunk, ha „kapás van”. A hírlevelek, igaz el tudják lepni a postaládát, de nagyon sokszor egyedi, csak ezen a csatornán kiajánlott kedvezményeket is tartalmaznak, ezért ha jól kezeli az email postafiókunk, mindenképpen érdemes így bedrótozni magunkat a kereskedő vagy a márka oldalára. Egy másik csatorna lehet a kereskedelmi oldalak által fenntartott közösségi oldalak (Facebook, Instagram, Viber stb.) követése. Itt is, számos érdekes tartalom mellett, felbukkanhat a hír, megjelenhet egy kedvezményt biztosító kód, amivel megnyílik számunkra Black Friday mennyország.

Érdemes kivárni

Talán Ön is átélte már, hogy értesülvén egy várva várt akcióról, fellépve az oldalra, csigalassú működéssel, a fizetőrendszer ellehetetlenülésével hálálja meg a honlap Black Friday mániánkat. Ez azért van, mert ilyenkor egy hatalmas virtuális tömeg tapossa egymás lábát a webshopban, ami megterheli az áruház szerverét, és így akár le is csúszhat a lehetőségről, és a Black Friday tényleg fekete nap lesz. Ezt kiküszöbölendő érdemes már korábban összeállítani a kosarunkat, azaz vegyük fel a vásárlási listába azokat a javakat, amiknek megvásárlására készülünk. Amikor megérkezik a kereskedőtől a jó hír („csak ma 20% kedvezmény minden online vásárlásra”), nem kell válogatni, hanem csak irány a kassza, a kedvezményt a rendszer így is megadja nekünk.

Regisztrációhoz kötött online kedvezmények maximalizálása

Jól bevált trükk lehet az adatbázist építő kereskedelmi oldalakon, ahol a friss regisztráltakat egyszeri kedvezménnyel kínálja meg az oldal, hogy visszatérő vásárlásaink során alternatív email címeink segítségével újabb és újabb profilt, ezáltal újabb és újabb egyszeri kedvezményt hozunk létre.

Ingyenes kiszállítás

Az online áruházak másik ismert kedvezményfegyvere az ingyenes kiszállítás. Ezt általában belföldi kereskedőknél, bizonyos vásárlási összeghatár felett, vagy egy adott napi akciókban vehetjük igénybe. Az ingyenes kiszállítás ugyanakkor egy kis szervezéssel bármikor megszerezhető kedvezmény lehet. Ha közösségi emberek vagyunk, sok barátnővel, baráttal dicsekedhetünk, vásárlási csoportba szerveződhetünk, és az egy rendelésen keresztül feladott tömbösített igény, igaz, a legtöbb résztvevő számára nem házhoz, de ingyenessé teszi a kiszállítást. Ez a módszer a külföldi oldalakon történő rendelések esetén kiemelten jó stratégia. Egy ilyen közösséget megszervezhetünk családon belül, szomszédokkal, közösségi oldalainkon, de a munkahelyen vagy a gyerek iskolájában is.

Kupon

Az online kereskedelem is előszeretettel használja a kupon lehetőségét. A kupon ebben az esetben egy kódot tartalmaz, amit általában korlátozott ideig, illetve meghatározott termékek vásárlása esetén válthatunk be a kereskedő oldalán. A beváltás pillanata egybe esik a fizetésével, egészen pontosan a fizetéskezdeményezés („Vásárlás” gomb lenyomása) előtt kell megtalálnunk azt a mezőt, ahova bepötyögve a kuponkódot, a rendszer módosítja az előzetesen kalkulált fizetési díjat. A kuponkód általában a már korábban megjelölt csatornákon keresztül jöhet hozzánk, hírlevélben, közösségi hálózat hírfolyamában. A kupon ugyanakkor egy külön iparággá vált az online világban. A kuponoldalakról itt olvashat részletesen.

CIKKAJÁNLÓ

Itt az iskolakezdés ideje! Itt az iskolakezdés ideje!
2018. 08. 29.

Minden ötödik magyar 30 000 forintnál többet költ egy gyerek tanszereire.

Személyre szabott áraké a jelen és a jövő Személyre szabott áraké a jelen és a jövő
2018. 09. 28.

Amelyik boltban elektronikus árcédulát látsz, ott legyen gyanús, hogy állandóan változnak az árak.

A Fekete Pénteken a leértékelt repülőjegyek is nagyon népszerűek A Fekete Pénteken a leértékelt repülőjegyek is nagyon népszerűek
2018. 11. 19.

A Black Friday-t, és az utána következő Cyber Monday-t is kihasználják azok, akik olcsó repülőjegyekre szeretnének lecsapni.

gpshop.hu – Rajongásból élni gpshop.hu – Rajongásból élni
2018. 05. 09.

Forma 1, MotoGP és GT rajongói termékek. Így lehet Kimi Räikkönenes sapkája bárkinek.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
A Fekete Pénteken a leértékelt repülőjegyek is nagyon népszerűek
2018. 11. 19.
A Black Friday-t, és az utána következő Cyber Monday-t is kihasználják azok, akik olcsó repülőjegyekre szer...
Black Friday – Az Edigital.hu mérlege
2018. 11. 19.
A szárítógépet is sokan keresték Fekete Pénteken.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu