Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Társasjáték, mint közösségi élmény

Jó szűrési lehetőségeket kínál a Gémklub társasjáték webshop keresője.
Elég csak szétnézni a buszmegállókban és a kávézókban: egyre többen merülnek el az okostelefonjukban, és szívja be őket a virtuális világ. Ennek egyik a hatása, hogy egyre kevesebb a hagyományos, minőségi beszélgetés, a baráti összejövetelek színvonaláról ne is beszéljünk. Az ellenszer: a társasjáték.

Kezd újra divatba jönni a társasjáték, amely régi típusú időtöltés, abból a korból, amikor kevés tévé adót lehetett fogni, és az emberek jobban összejártak, és beszélgettek egymással. Anno inkább a gyermekek szórakoztatása, figyelmének a lekötése volt a fő cél, de azért akadtak olyan játékok, amikkel jól el volt az egész család. Ezeket a boldog békeidőket próbálja vissza hozni a Gémklub, amivel a célja nem csak a saját profitjának a növelése, hanem a társas kapcsolatok rehabilitálása is.

A játékos történet 1986-ban indult Gémklub néven, 2001-ben váltottak nonprofit formára, ekkor még a fókuszban a társasjátékozás terjesztése volt. Az üzleti éra 2006-tól indult, a célok között szerepel, hogy a hazai játék alkotókat, játék szerzőket felkarolják. Ennek a törekvésnek már látszanak az eredményei, mert tucatnyi hazai szerző, 17 játékát jelentették meg. A külföldi játékok forgalmazása mellett, a társasjátékok magyarításán is dolgoznak, az első magyar társasjáték webáruház a pályafutása során hétszázezer játékot értékesített.

Ilyen felvezetés és küldetéstudat után nem várhat mást az oldalon nézelődő, csak profizmust és áttekinthetőséget. Az okosan felépített menüben be lehet állítani a keresési feltételeket: tehát mekkora legyen a játék idő, a játszók életkora, az ár, a játékosok száma, és a játéknak a nehézsége. Lehet azonban szerző, téma, működés és nyelv alapján is keresgélni.

A játékok kategorizálása terén is jók, családias, partikon használatos, logikai, stratégiai mellett a legnagyobb kategóriát a gyereknek szóló jelenti. A témák szerinti a felosztás már bevisz a sűrűbe, megtalálhatók népszerű tudományos-fantasztikus filmeknek a játékváltozata, például a csak angol nyelven kapható Csillagok háborúja játékok. Úgy látszik egyeseknek nem elég tévé híradót nézni: létezik horror társas is.

Az oldal célja nem csak a vásárlás, hanem a játék köré épült közösségi szellem további erősítése. Ennek egyik eleme a Gémkaszinó, amely különféle játékokkal lehet gémzsetonokat szerezni, ezekkel a hónap végen pedig ajándékokat nyerni. A játékos közösség mentén haladva a klubtagságra szegeződik a figyelem, ahol különféle kedvezményeket lehet igénybe venni.

Aki nem csak neten szeret nézelődni, hanem szeretné a fizikai valójában megnézni a társasjátékokat, annak a három budapesti bolt egyikét tudjuk ajánlani, ahol kézbe foghatók a vágyott, vagy kiszemelt játékok.