Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

A Tchibo már gördülő miniházakat is árul

Szerző: Galambos Dániel
2018. 05. 18. |

A németországi Tchibo arról ismert, hogy sokféle termék kapható náluk, akár meglepő dolgok is.

A Tchibo már gördülő miniházakat is árul

A németországi Tchibo webáruház aktuális ajánlatában mobil házak jelentek meg.

39 999 és 59 999 euró között vásárolható három különböző ház típus. Ez kb. 12 600 000 – 18 900 000  Ft-nak felel meg. Viszonylag alacsony árért lehet aránylag kis házakat kapni. Az úgynevezett Tiny Houses (mini házak) zuhanyozót, konyhát és ágyat tartalmaznak, összesen 10 és 20 négyzetméter közötti lakófelülettel. És az egész fel van szerelve egy utánfutó aljára, és így ez nem egyéb, mint egy lakókocsi, mini ház külsővel.


Amerikából jött a trend

A Tchibo egy, az USA-ból néhány éve Európa felé tartó irányvonalat ragadott meg. A miniházak a nagyvárosokban élő diákok lakhatási problémáira adnak megoldást. Ezt sokan egy alternatív lakhatási formának tartják, “a kisebb több lehet” jelszót hangoztatva. De Németországban is van kulturális előzménye: a 80-as években vetített „Lövenzahn” című ismert német, gyerekeknek szóló tévésorozatban Peter Lustig egy átalakított utánfutóban lakott.


Németországban gyártják

„Fölismertük ezt a tendenciát, és gyártó partnert kerestünk hozzá” – nyilatkozta a Tchibo szóvivője.  Egy Észak-Rajna-Vesztfália tartományban székelő asztalos céggel együttműködve állítják elő ezeket a miniházakat. Ez a vállalat két éve kezdett bele a miniházas bizniszbe, és ma már több típust is kínál, és jelenleg ezen a téren Németországban a legnagyobb gyártók közé tartozik.

 

Fűthető és jól szigetelt

Június 26-ig három típust lehet megrendelni. 39 999 Euróért (az ár a már elkészített prototípusra vonatkozik) egy tíz négyzetméternyi lakófelülettel rendelkező házikót kínálnak, nyeregtetővel, kis verandával, rakodótérrel, és két személyre való hálórésszel. A második típus 49 999 euróért: lapos tetős, legföljebb 16 négyzetméter lakófelület van benne, két szintes, és négy személyre van benne alvóhely.

A kis házak közül a legnagyobb 59 999 eurótól kapható, 16,4 négyzetméter lakófelülettel a földszinten, és a nyeregtető alatt 4 négyzetméter nagyságú, négy személyre alkalmas tetőtéri alvóhellyel. A házak jól szigeteltek, és fűthetők. „Szükség van viszont elektromosság- és vízforráshoz való csatlakozásra” – mondja a Tchibo.


Sokféle felhasználási lehetőség

Sokféle felhasználási lehetőséget kínálnak. Ezek a miniházak felhasználhatók tartós vagy átmeneti otthonként, vagy az állandó otthon melletti lakóhelyként. Lehet nyaraló vagy hétvégi ház, mozgó vagy stabilan elhelyezett lakóhely. És elhelyezhetjük a saját kertünkben is, és például munkahelynek is használható.

Elsősorban mobil szabadidős házként használják. „Németországban egy kicsit nehézkes egy ilyen miniházat elsődleges lakóhelyként bejelenteni, és ténylegesen, tartósan lakóhelyként használni” – mondja a gyártó. Nagy mennyiségben állítanak elő miniházakat, amelyeket elsősorban lovastanyákon, és kempingekben helyeznek el. „Jelenleg éppen egy fodrász számára tervezünk egy mobil fodrász szalont, amellyel a fodrász a vendégeihez el tud jutni”. Mindenesetre fel kell készülni a Tchibo webáruház által generált nagyobb keresletre.


A Tchibo ajánlatai közt lakóhajó is szerepelt

A Tchibo nem először árul lakhatásra alkalmas termékeket: A múlt évben már két alkalommal lehetett tőlük családi házakat rendelni, amelyek 170 000 eurótól (kb. 5 millió Ft-tól) indultak . Egy készházakat gyártó céggel működtek ott együtt. Korábban 88 000 euróért (kb. 3 millió Ft) lakóhajókat is lehetett rendelni a Tchibo-nál. Hogy ténylegesen mennyit adtak el belőle, azt nem hozta nyilvánosságra a vállalat.

CIKKAJÁNLÓ

XLO – fontos a jó névválasztás, de azért a vásárlók okosak XLO – fontos a jó névválasztás, de azért a vásárlók okosak
2018. 04. 20.

Újra itt az OLX? Nem, ez XLO, és nincs köze hozzájuk.

Váza, dekoráció, kisautó és a kicsi én nyomában – Egész pályás letámadás, 3D-ben Váza, dekoráció, kisautó és a kicsi én nyomában – Egész pályás letámadás, 3D-ben
2018. 05. 16.

Beszkennelnek és kinyomtatnak 3D-ben. Így lesz belőled szobor.

Black Friday – MANGO – 30%-os akció! Black Friday – MANGO – 30%-os akció!
2018. 11. 23.

A MANGO-nál 30% kedvezmény van vasárnapig, a BLACK18 kóddal, minden termékre!

Egyre több a vásárlókat célzó adathalász támadás Egyre több a vásárlókat célzó adathalász támadás
2018. 07. 02.

Összefoglaljuk, miről ismerszik meg egy hamis webáruház.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2019 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu