Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Utánvéttel fizet legszívesebben a magyar

Szerző: Galambos Dániel
2018. 09. 13. |

Az e-kereskedelmi rendeléseknek még mindig több mint a fele készpénzes kifizetéssel történik.

Utánvéttel fizet legszívesebben a magyar

Az e-kereskedelmi rendeléseknek még mindig több mint a fele készpénzes kifizetéssel történik, azaz legszívesebben vagy a boltban, vagy a futárnak, de mindenképp személyesen szeretünk fizetni.

Ma a webáruházak virágkorukat élik, amely létezése nélkül már nemigen tud létezni egy vállalkozás. Mindent az interneten keresünk először, és ha azt nem találjuk meg könnyedén egy weboldalon, akkor valószínű tovább állunk.

A vásárlásainkat is szeretjük az interneten bonyolítani, viszont a fogyasztók 58 százaléka kizárólag készpénzben szeret fizetni.

Ettől függetlenül „európai szinten, ha nincs kártyás fizetési megoldás az oldalunkon, akkor halott a történet.” – fogalmazott Dr. Horváth Attila, a BIG FISH Payment Gateway üzletvezetője.

A magyar emberek többsége tehát még mindig jobban bízik az utánvétes fizetésben, annak ellenére is, ha tudja, hogy ha egy webáruháznak van kártyás fizetési lehetősége, az azt jelenti, hogy már átesett egy biztonsági szűrőn, hiszen a bank letesztelte és ellenőrizte a céget, mely az áruházat üzemelteti.

Külföldön sokkal előrébb járnak, ami a kártyás fizetéseket illeti, még úgy is, hogy 2017-ben itthon 25 százalékkal nőtt a kibocsátott kártyák száma.

Az utánvétnél egyel közkedveltebb forma a postai csomagfelvétel, hiszen nagyon kevés ember engedheti meg magának, hogy a futár által megadott érkezési órákban otthon üljön, és várakozzon.

“Az utánvét még akadályozza az új technológiák térnyerését”, mondta Bengyel Ádám, a Foxpost vezérigazgatója, amely automatizált fixpontok, vagyis csomagautomaták üzemeltetésével foglalkozik.

Ezeknél a csomagautomatáknál egy-egy payment terminál telepítésének költsége körülbelül 1300 euró lenne, ami szintén nem segít a fejlődésben. Sokan inkább bemennek a boltba, hogy ott fizessék ki az árut, de nem akarják hazacipelni a terméket, ezért házhoz szállítást vagy fixpontos átvételt igényelnek. – írja a Piac és Profit.

„Magyarországon nagyon nő a csomagforgalom.”

-mondta Bengyel Ádám, utalva a budapesti forgalomra, és arra, hogy a hatalmas dugókban, mely a városban rendszerint kialakul, ott állnak a csomagszállító cégek futárai is.

A piac lassú átszerveződése megkezdődhet, azonban ez csak a következő 2-3 évben várható, amikor is egyre kevesebb fix pont lesz elérhető.

A Google Pay megjelenése átalakíthatja a piacot – nyilatkozta Dr. Horváth Attila.

Azonnal odaér a termék ára

Illetve, 2019. június 15-től nálunk is bevezetik az azonnali utalásos rendszert,

ami azt jelenti, hogy 10 millió forint alatt azonnal megjelenik az utalás, nagy összegnél pedig maximum 5 percen belül.

A jövő csomagszállítási rendszeréből már tudunk szemezgeti az iparág fejlesztőitől. Az egyik elképzelés szerint furgonszerű járművekben fiókos rendszerben állnak majd a kerekes minirobotok, amelyek legördülnek és a ház kapujába szállítják a csomagot. Efféle ötletekről kis videoklipekben találkozhatunk, ami egyelőre még idegen lehet számunkra, azonban hamarosan akár valósággá is válhat.

Egy ennél már sokkal közelebbi megoldás lehet a drónos rendszer, vagyis, hogy a kertes házak kertjébe egy oszlopszerű fogadópontot kellene felállítani, amelyre a kamerával ellátott drón lerakhatná a kézbesített csomagokat. Innen egy lifttel le tudnánk engedni a dobozt, amelyet egy kis ajtón keresztül vennénk ki az oszlopból.

Az erre kiképzett fejlesztők tehát számos modern megoldáson dolgoznak a csomagszállítás jövőjét illetően, hogy megkönnyítsék és fejlesszék azt.

Egyenlőre talán azon kellene dolgoznunk, nekünk, fogyasztóknak, hogy megbízunk a kártyás fizetési rendszerekben is, és többet használjuk a fixpontokat.

CIKKAJÁNLÓ

Webáruházak – Amikor egy gombnyomás a takarítás Webáruházak – Amikor egy gombnyomás a takarítás
2018. 07. 16.

Tényleg hasznos egy ablaktisztító robot?

A dánok nyerik a versenyt a skandináv e-kereskedelemben A dánok nyerik a versenyt a skandináv e-kereskedelemben
2018. 07. 05.

Finn rokonaink hozzánk hasonlóan lemaradásban vannak, a régió többi országához képest.

Black Friday akciók Bakó Géza és a Full Kontakt Bt. prezentálásában Black Friday akciók Bakó Géza és a Full Kontakt Bt. prezentálásában
2018. 10. 29.

Ha megtanulod, hogyan legyél a legjobb a Black Friday-en, az már egy befektetés.

Már itthon is elérhető az Instagram vásárlási funkciója! Már itthon is elérhető az Instagram vásárlási funkciója!
2018. 05. 02.

Az Instagramos vásárlás nagy boom előtt áll Magyarországon (is).

BLACK FRIDAY 2018

Több száz friss Black Friday akció 2018. november 23. péntek 00:00-tól itt!

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Előrejelzések a 2018-as Black Friday-re
2018. 11. 09.
Nyakunkon az idei nagy kedvezmények napja, ami sokaknál a nagy kedvezmények hetére, esetleg hónapjára bővült.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu