Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

A környezettudatos csomagolás és szállítás a Black Friday alatt is fontos!

Egyre csak közeledik az idei Black Friday, amikor Magyarországon is rengetegen élvezhetik az online kereskedők jobbnál jobb ajánlatait.

Bár a Black Friday hagyományosan a vásárlás és az akciók napja, de sokak számára egyre fontosabbá válik, hogy figyelmet fordítsanak a környezettudatosságra is. A környezettudatos csomagolás és szállítás ugyanis kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy minimalizáljuk a vásárlásaink környezeti hatásait, ezért most erről fogunk beszélni.

 

  1. A fogyasztásod hatása a környezetre

 

A Black Friday köztudottan az év egyik legnagyobb fogyasztási eseménye, amikor hatalmas mennyiségű termék cserél gazdát. Azonban ez a fokozott termékfogyasztás többféle környezeti hatással is jár, például a széndioxid-kibocsátás, az erőforrás-felhasználás és végső soron a szeméttermelés megnövekedésével. Mindezeken felül a túlzott fogyasztás hozzájárul az éghajlatváltozáshoz és a természeti erőforrások kimerüléséhez is, ezért kizárólag olyan dolgokat vásárolj magadnak, amikre valóban szükséged van. 

 

  1. Ezért fontos a csomagolás

 

A Black Friday során megvásárolt termékekkel együtt eszméletlenül sok felesleges csomagolóanyag is érkezik. Eldobható műanyagok, kartondobozok, nejlonok és ragasztószalagok, amik együtt hatalmas mennyiségű hulladékot generálnak. 

 

Ezért is nagyon fontos az, hogy ha teheted, akkor környezettudatos csomagolást válassz, hiszen ezzel minimalizálhatod a környezeti hatásokat, ugyanis a keletkezett csomagolás a legtöbb esetben újrahasznosítható.

 

 

  1. Válaszd a környezettudatos szállítást

 

Az online vásárlások miatti csomagszállításoknak komoly hatásuk van a környezetre, mivel a hagyományos futárszolgáltatásokhoz nagy mennyiségű üzemanyagot használnak, ami jelentősen megnöveli a szén-dioxid kibocsátást.

 

Szerencsére egyre több vállalat és kereskedő dolgozik azon, hogy környezetbarát szállítási megoldásokat alkalmazzon, amik közé tartozik az elektromos járművek használata, a közösségi áruszállítás, és a szállítás optimálisabb tervezése. Így, ha módodban áll ilyen, élj ezekkel a lehetőségekkel. 

 

  1. Mindig legyél tudatos!

 

Az egyik legfontosabb tényező a környezettudatosság előmozdításában a vásárlói tudatosság, hiszen ezzel nyomást lehet gyakorolni a különböző gyártó cégekre a fenntartható gyakorlatok bevezetése érdekében. 

 

Ezért érdemes tájékozódni a különböző vállalatok gyártási technológiáiról, illetve vásárlással azokat támogatni, akik már jóideje felelősségteljes gyakorlatokat alkalmaznak.

 

A 2023-as Black Friday ideális lehetőséget kínál neked arra, hogy elgondolkozz a környezettudatosságról, ami a fenntarthatóbb jövő záloga.