Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Így vásárolhatsz tudatosan a 2023-as Black Fridayen!

A tudatos vásárlás az egyik, ha nem a legfontosabb lépés ahhoz, hogy kihasználjuk a Black Friday kihagyhatatlan ajánlatait anélkül, hogy feleslegesen költenénk.

Ez a nap mindig hatalmas akciókat és kedvezményeket hoz magával, így elképesztően könnyű elveszni a rengeteg lehetőség között. Ahhoz, hogy ne szabaduljanak el túlságosan a költéseink, fontos, hogy tudatosan vásároljunk!

 

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány tippet és hatékony stratégiát a 2023-as Black Friday alatti tudatos vásárláshoz.

 

1.) Készíts költségvetést: A legfontosabb dolog a tudatos vásárlás során az, hogy ne költs többet annál, mint amennyit megengedhetsz magadnak. Ezért határozd meg, hogy maximum mennyit szánsz a vásárlásra, és tartsd is be szigorúan, különben a pénztárcád fogja látni a kárát.

 

2.) Kerülj képbe: A Black Friday alatt könnyen elcsábíthatnak a látványos hirdetések és ajánlatok, amik sokszor csak első látásra tűnnek kihagyhatatlannak. Minden termék esetén nézd meg ár-összehasonlító oldalakon az aktuális ajánlatokat, hiszen így biztosan megtalálhatod a legjobbakat. 

 

3.) A minőség mindenek felett: Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy ha valamelyik termékkategóriából minőségi darabot vásárolsz, azt jó eséllyel éveken keresztül tudod majd mindenféle plusz költség nélkül élvezni. Ráadásul többségük az árát is remekül tartja, aminek az esetleges eladásakor fogsz különösen örülni. Éppen ezek miatt a felhasználói vélemények és a szakmai tesztek átnézésére minden nagyobb vásárlás előtt szánj időt, hogy ár/érték arányban megfelelő terméket választhass. 

 

4.) Legyél gyors, mint a villám: A Black Friday akciók döntő többsége csak korlátozott ideig és mennyiségben érhető el, ezért szinte azonnal kell reagálnod rájuk, nehogy lemaradj róluk. Itt az egyik legnagyobb nehézség az, hogy valamelyik kereskedőnél már éjfél után elindulnak az óriási kedvezmények, máshol pedig reggelig kell várni rájuk, ezért még időben tájékozódj a pontos indulási időpontokról. 

 

5.) Használj kuponokat és kedvezménykódokat: Sok webáruház kuponokat és kódokat kínál a Black Friday alatt, amelyek további kedvezményeket biztosítanak. Legkésőbb a vásárlás befejezése előtt nézz szét az oldalukon, hátha van olyan, amivel még kedvezőbb árakat érhetsz el.  

 

6.) Figyelj a környezetedre: Az már nem kérdés, hogy a Black Friday alatt inkább online érdemes vásárolni offline helyett. Arra viszont figyelj, hogy lehetőség szerint környezetbarát szállítási módot válassz és törekedj a természetbarát (csomagoló)anyagok kiválasztására. 

 

7.) Sose dönts hirtelen: Az impulzusvásárlások gyakran vezetnek felesleges kiadásokhoz. Ezért gondolj át minden vásárlást és tényleg csak azokat a termékeket vedd meg, amikre valóban szükséged van.

 

8.) Törekedj a biztonságra: Online vásárláskor mindig használj megbízható fizetési módokat és semmiképpen se ossz meg érzékeny adatokat ismeretlen weboldalakon.

 

A Black Friday egy fantasztikus lehetőség lehet arra, hogy sok pénzt megtakaríthass, de csak akkor, ha tudatosan vásárolsz. Kövesd ezeket a tippeket, és hatás garantáltan nem marad el!