Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

5 tipp, hogy elkerüld az átverős Black Friday webáruházakat!

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő Kaspersky állított össze egy útmutatót, aminek segítségével könnyebben kiszűrhetjük a csaló oldalakat.

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő Kaspersky állított össze egy útmutatót, aminek segítségével könnyebben kiszűrhetjük a csaló oldalakat. Ismerd meg a cég tanácsait cikkünkből!

Előljáróban David Emm, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója osztott meg néhány hasznos gondolatot arról, hogyan szúrhatjuk ki legegyszerűbben a csaló webáruházakat. Talán a legfontosabb, hogy „ha valami túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg az is.” – ahogy a régi mondás is tartja.

Tehát, ha úgy látjuk, hogy a kedvezmény szinte hihetetlen mértékű (pl.: 300 ezres TV 50 ezer forintért), érdemes gyanakodnunk. Ezért, ahogy a szakember fogalmaz, „[a vásárlók] járjanak utána a dolgoknak, a vásárlások során tartsák be az alapvető, ésszerű óvintézkedéseket, és ne hagyják, hogy elsodorja őket a felhajtás-cunami.”

És milyen praktikákkal biztosíthatjuk pénztárcánkat és adatainkat a Fekete Péntek időszakában? A Kaspersky ezt az öt hasznos tanácsot javasolja:

  1. Csak legális online áruházakban vásároljon. Mindig biztonságosabb, ha egy linkre kattintás helyett inkább maga gépeli be a címet vagy kiválasztja azt a könyvjelzői közül. A böngésző címsávjában ellenőrizze, hogy az Ön által felkeresni kívánt weboldal hiteles és biztonságos-e, és hogy ott van-e a lakat, illetve szerepel-e a címben a HTTPS.
  2. A vásárlásokat biztonságos fizetési módozatokat használva végezze. Fizessen hitelkártyával vagy megbízható pénzügyi szolgáltatásokon keresztül, hogy a tranzakciók védelmet élvezzenek.
  3. Ellenőrizze a kedvezményeket. Ha e-mailben vagy SMS-ben kap árengedményt, ellenőrizze, hogy legitim-e a küldő vagy a webes hivatkozás, mielőtt rákattintana.
  4. Mindig tartsa naprakészen a készülék szoftverét és a rajta futó alkalmazásokat, és védje készülékeit egy internetes biztonsági termékkel.
  5. Gondoskodjon a jelszavak kezeléséről. A jelszókezelők használatával több kereskedőnél is biztonságosan vásárolhat, ugyanis a jelszókezelő úgy tárolja biztonságosan a hitelesítési adatait, hogy azok minden online fiókjánál egyediek legyenek.”

A HelloBlackFriday.hu-n kizárólag hiteles webáruházak és márkák ajánlatait gyűjtjük, hogy utat mutassunk a Fekete Péntek akciótengerében. Nézz szét a legfrissebb ajánlatok között és találd meg a legjobb kedvezményeket!

(Forrás: Computerworld.hu / Kaspersky)