Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Játék felnőtteknek – Három napos airsoft harcászat

Szerző: Galambos Dániel
2018. 05. 16. |

Végre egy olyan játék, ahol nem csak lövöldözés, hanem sztori is van. Neten toboroznak.

Játék felnőtteknek – Három napos airsoft harcászat

Ötezer forintért három napig lehet egymásra lövöldözni és katonásdit játszani, pont úgy, mintha az afganisztáni Mosahiban lennénk: csak nincs vér, halál és sebesülés.

Ha ön airsoft rajongó vagy szeretne kicsit bele látni a valamennyire katona életbe, akkor nincs más teendője, mint hogy 2018. július 20-22. között szabaddá teszi magát. Ekkor rendezik ugyanis Molnaszecsődön azt a nagyszabású airsoft rendezvényt, amelyre 150 fő jelentkezését várják. Ez egy olyan rendezvény, amiért a komputer játék kedvelőknek is érdemes vásárolniuk egy airsoft fegyvert és megismerkedniük a műfajjal. Megéri kicsit kijönni a virtuális valóságból és belenézni, hogy ez a “valóságban” miként zajlik.

Ezért a 3-day weboldal a haladó airsoftosoknak készült, a témával most ismerkedőknek –  kis túlzással –  semmi keresnivalójuk a rendezvényen. Ez iskolás példával élve olyan, mintha az elsős kisdiákot beengednének a hatodikosoknak szóló matematika órára: itt is van osztályterem, gyerekek is, de a tananyag jóval magasabb szintű, mint amit az elsős tud, nem érti az egészet és ügyetlenkedik.

Visszatérve az oldalra, amely olyan szakmai szlenggel íródott, amit a témához nem értő földi halandó nehezen ért meg. Ez az egyetlen hiba, mert amúgy az oldal teljesen lényegre törően, érthetően leírja, hogy mi vár a jelentkezőkre, és milyen feltételekkel lehet részt venni a három napos airsoft harcászaton.

Aki szereti a szerepjátékot az is felkerekedhet, mert az eseményen nem csak képzeletben bújhat bele az amerikai rendfenntartó erők bőrébe vagy a tálib harcoséba, hanem a való életben is. Ehhez első lépésként ki kell választani a szerepet, a harmadik lehetőség, hogy afgán civil lakosságnak öltözik valaki, a negyedik pedig a zsoldos katona (PMC).

Annak aki az amerikai haderőt képviseli, NATO kompatibilis vagy amerikai katonai gyakorlót kell keresni a ruhatárában. A bakancsra a tálib és zsoldos vonalon is szükség lesz, de ott a civil felsőruházat megengedett, amit egy taktikai mellénnyel és a klasszikus helyi fejfedővel vagy sállal lehet kombinálni (pakol sapka). Aki a díjmentesen részt vevő afgán civil lakost akarja játszani, annak csak a pakol sapka beszerzése ajánlott.

A játék lényege, hogy az airsoft fegyverekkel felszerelt játékosokat beosztják, kapnak parancsnokot, a fő szabály, hogy éjjel-nappal viselniük kell a védőszemüveget. A játék a való világot másolja, az amerikaiak próbálnak rendet tartani Mosahiban, ahol felfedezik az út menti bombákat gyártó üzemeket, megszüntetik a kábítószerek termelését és feldolgozását.

A tálibok nagy üzleti lehetőség előtt állnak, mert egy arab sejk érkezik hozzájuk, aki az olajkútjaikat akarja megvenni, így munka lehetőséget, pénzt és tisztességes jövőt hoz a városba. Ez egy remek kiindulási alap, amit megfűszereznek a tálib rossz fiúk, akik féltik a birodalmukat. A zsoldosok pedig oda állnak, ahonnan több pénz kapnak.

Akinek tetszik a játszma és két éjszakát szívesen sátorozna, annak már csak gyors airsoft leckéket kell vennie. A japánból indult a sport létrejöttének az oka, hogy a távol-keleti országban nagyon szigorúak a fegyvertartási szabályok. Az indulás éve az 1970-es évek közepe, az airsoft lényege, hogy a fegyvertartási engedély nélkül tartható légfegyverek mintájára alkották meg a fegyverek tartási és készítési szabályait.

A hat mm átmérőjű műanyag vagy lebomló anyagból készült lövedéket 7,5 joule energiával lövi ki az igaz fegyverre nagyon hasonlító airsoft fegyver. A céllövészet mellett, elterjedtebb a csapatok egymás elleni küzdelme, meglepő, de a sport nagy becsületességet kíván, mert a találatot nem jelzi a ruhán lévő festék, hanem – ha érzi a játékos – akkor ezt különféle módokon jelzi a csapatársainak és az ellenfélnek is. A játék célja, hogy az egymással küzdő csapatok, az előre meghatározott célokat elérjék.

CIKKAJÁNLÓ

Karácsonyi vásárlás: többségben a spórolók, kisebbségben a halogatók Karácsonyi vásárlás: többségben a spórolók, kisebbségben a halogatók
2018. 11. 20.

Van, aki több mint 400 ezret költ egy ajándékra, de a többség 50 ezer alatt megúszná a karácsonyt.

Ne hagyd ki az Aliexpress 90%-os Black Friday akcióját! Ne hagyd ki az Aliexpress 90%-os Black Friday akcióját!
2018. 11. 22.

A legnagyobb kínai webáruház sem maradhat ki a Fekete Péntekből.

Webshop vásárlási kalauz kezdőknek Webshop vásárlási kalauz kezdőknek
2017. 09. 21.

Mielőtt belevágna, ismerkedjen velünk a webshopok működésével!

Itt a legnagyobb csomagküldő cégek listája! Itt a legnagyobb csomagküldő cégek listája!
2018. 05. 31.

A magyar vásárlók tavalyi mintegy 33 milliószor rendeltek terméket online.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Black Friday – MANGO – 30%-os akció!
2018. 11. 23.
A MANGO-nál 30% kedvezmény van vasárnapig, a BLACK18 kóddal, minden termékre!
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu