Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Black Friday 2022: Milyen termékek lesznek a legnépszerűbbek a 2022-es Black Friday során? A cikkünkből megtudhatod!

Black Friday 2022: Az Egyesült Államokból induló Black Friday ma már hazánkban is népszerű és sikeres promóciós időszak, amit a magyar vásárlók is tudatosan és előre megterveznek

A novemberi óriási akciósorozatra természetesen a kereskedőknek is alaposan fel kell készülnie, hogy vevőik igényeit megfelelően teljesíthessék, és tudják tartani a tempót a megnövekedett kereslettel. A MediaMarkt legújabb reprezentatív kutatásából sok érdekes információ derült ki arról, hogy mi várható a Black Friday 2022 kapcsán. Mindez pedig eladóként és vásárlóként is fontos.

 

A jelenlegi helyzet nagyban befolyásolja a vevők terveit: a kutatásban megkérdezettek 20%-a szeretné lecserélni az elavult és régi készülékeit olyan energiatakarékos háztartási gépekre, melyekkel hosszú távon csökkentheti a kiadásait. Ezt az eredményt egy korábbi felmérés is alátámasztja, mely szerint az energiabesorolás vált az egyik legfontosabb szemponttá a vásárlások során.

Szilágyi Gábor, a MediaMarkt ügyvezetője így fogalmazott: „...valóban látunk jelentős elmozdulást az energiatakarékosabb nagygépek vásárlása felé, az emberek tudatosabban állnak a nagyobb beruházások felé, átgondoltan, hosszú távra terveznek és költenek.”

 

Egy másik, jelentős befolyásoló tényező az otthoni munkavégzés elterjedése. A Black Friday kiemelkedő akciói során sokan olyan számítástechnikai eszközök beszerzését tervezik, melyek elengedhetetlenek a munkához. A felmérésben résztvevők 16%-a tervez laptopot, asztali gépet, billentyűzetet vagy más IT-eszközt vásárolni az elkövetkezendő időszakban.

 

Ezt a termékcsoportot követik az általánosságban is kelendő termékek, a konyhai kisgépek, okostelefonok és szórakoztató elektronikai cikkek. Szilágyi Gábor így foglalta össze a várható tendenciákat: „Várakozásunk szerint az elektronikai termékek iránti érdeklődés a jelenlegi piaci helyzetben is karácsonyig nőni fog. A termékkategóriákat nézve a televíziók, okostelefonok, valamint a kisebb, akár ajándékként is adható okosórák, okoskarkötők, wireless fej- és fülhallgatók, valamint a soundbarok és parti hangfalak esetében várunk kiemelkedő forgalmat a Black novemberi promóciós időszakunkban.”