Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

🛒 Black Friday: Idén új slágertermékeket avathatnak

Az idei Black Friday-leárazáskor 34 ezer forintot tervezünk költeni, 6 ezerrel kevesebbet, mint tavaly. Előreláthatóan ezek az új slágertermékek idén 👇

Az idei Black Friday-leárazáskor 34 ezer forintot tervezünk költeni, 6 ezerrel kevesebbet, mint tavaly – ismertette a Világgazdaság az e-kereskedelmi szoftvereket fejlesztő LogiNet Systems és a Reacty Digital friss felmérésének eredményeit. Ez többek között az egész éven át tartó, folyamatos online vásárlással és eszközbeszerzéssel, valamint az alacsonyabb elkölthető jövedelemmel magyarázható a kutatást végző szakértők szerint.

A felmérés szerint a többség online és offline is élne a kedvezményekkel, de a tavalyi számokkal ellentétben a csak online vásárlást tervezők aránya csökkenhet idén, méghozzá 19-ről 15 százalékra. Ennek oka a növekvő szállítási díjak mellett elsősorban a tavalyi negatív tapasztalat lehet: azok a vásárlók, akikhez tavaly késve vagy sérülten érkezett meg az online rendelt termék, idén valószínű, hogy egyáltalán nem vagy nem online fognak vásárolni.

2020-ban tízből három vásárló számolt be a Black Friday során rendelt termék késedelmes kiszállításától, harmaduk pedig sérült terméket kapott.

A csalódottságot tetézte a már az elmúlt évre is jellemző árukészlethiány: a kinézett termékeket a vásárlást tervezők fele egyszerűen nem találta a virtuális vagy a fizikai polcokon – írja a vg.hu, hozzátéve, hogy ez idén a globális szállítási nehézségek és a szórakoztató- és számítástechnikai ipart érintő csiphiány miatt tovább fokozódhat.

Idén új slágertermékeket avathatnak

Az előző évhez képest az otthonfelújítással kapcsolatos termékek népszerűsége nőhet a legnagyobb mértékben. A barkács- és kerti eszközt forgalmazó kereskedők 17 százalékos keresletnövekedésre számíthatnak. Szintén nagyot ugorhat a háztartási és vegyi áruk, valamint a háztartási kis- és nagygépek iránti kereslet.

A vásárlást fontolgatók 31 százaléka tervez valamilyen fehérárut vásárolni, ezért ez lehet a legnépszerűbb kategória idén.

Több termék veszíthet a népszerűségéből: a felmérés szerint idén valószínűleg kevesebb rendelés lesz majd ruházati cikkekből, szórakoztatóelektronikai eszközökből, egészséggel kapcsolatos termékekből (vitaminok, táplálékkiegészítők).

 

Forrás: Startlap - Várárlás Rovat