Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

KEO – sportruha márka, Oczella Eszter és Oczella Krisztina tervezésében

Két influenszer, saját ruhamárkával, és webáruházzal.
KEO Fitness egy új, izgalmas színfoltja a magyar divatiparnak. A vállalkozás tulajdonosai, Oczella Eszter és Oczella Krisztina megmutatták, hogy ami sportos és kényelmes, nem jelent egyúttal unalmas vagy férfias szabásvonalat és mintákat. A testvérpáros a kollekció megvalósításánál nagy gondot fordított a minőségre, a kényelemre és a divat összhangjára, ami egytől-egyig meglátszik a ruhadarabokon. A tervezés és a menedzselés részleteibe a HelloBlackFriday-t is beavatták.

[gallery ids="16101,16103,16102"]

A kezdetekről Oczella Krisztina, a testvér –és tervezőpáros egyik tagja mesélt nekünk: „A sport kiskorunk óta fontos része az életünknek. A fitnesszel öt-hat éve kezdtünk el foglalkozni, amikor befejeztük a ballettet. Körülbelül ezzel egyidőben a modellvilág felé is nyitottunk, így egyértelműnek tűnt, hogy kössük össze a divatot a sporttal, és alapítsuk meg saját fitness ruházati márkánkat.”

A névválasztás nem volt azonnal egyértelmű, emlékezik vissza Krisztina – „A nővérem hosszabb, több szavas márkanéven gondolkodott, de én az egyszerűségre szavaztam, hiszen az sokkal könnyebben megmarad az emberek fejében. A nevünk kezdőbetűiből alkottam rövid szavakat, így az OKE és a KOE után megszületett a KEO. A szlogenünk „Work that body by KEO” lett, amelyet Eszter eredetileg a márkanévnek szánt.

A minőségi alapanyagokat Olaszországból importálják, ezek változó arányban poliésztert, poliamidot és elasztánt tartalmaznak. A melegítőkhöz inkább pamutos, kevés poliészterrel kevert anyagot választanak. Mivel mindketten jól tudják, hogy milyen bosszantó, ha egy új ruhadarab néhány hét után bolyhosodni kezd, vagy elveszíti a színét, tartását, ezért erre különösen nagy figyelmet fordítottak az alapanyagok kiválasztásánál. A nyári hónapokban egy vékonyabb, szinte “második bőr” érzetét nyújtó, télen pedig egy árnyalatnyival vastagabb anyaggal dolgoznak. Rendszeresen kísérleteznek új technológiákkal is, hiszen a hölgyek szerint a fejlesztés nem állhat meg a márka létrehozását követően.

A következő lépés részleteibe Eszter avatott be minket: „Több varrodával dolgozunk együtt, mindenhol más és más munkafolyamatok zajlanak. Külön szabják ki a méretarányos darabokat, külön illesztik össze a részeket, illetve helyezik rá a logót a darabokra, és külön szublimálják, szitázzák a szükséges részeket. A legutolsó folyamat az értékesítés előtt az elkészült áru levasalása, felcímkézése, átellenőrzése és becsomagolása.”

A munka kreatív és legfontosabb része a tervezés, amiről lelkesen beszélt Krisztina: „Ilyenkor mindig azt tartom szem előtt, mi az, ami nekem, mint nőnek tetszene, vagyis szívesen edzenék benne, tehát tökéletes kényelmet nyújt futás, torna, vagy bármilyen sporttevékenység közben. Persze a szexi kialakítás sem elhanyagolható, illetve az egyediség és a nőiesség. A tervezés folyamata az elképzelt darabok lerajzolásával kezdődik, ezt általában együtt csináljuk a nővéremmel. Persze előfordult már, hogy hirtelen jött egy klassz ötlet, a másik pedig csak rábólintott.”

Eszter néhány gondolattal kiegészítette a Krisztina által elmondottakat: „A tervezés során ügyelünk a különleges megoldásokra, részletekre: a comb részen található szűkítő varrás például optikailag hosszabbítja a lábakat, míg a brazil tanga fazonú hátsórész kerekebb popsit kölcsönöz viselőjének. A hármas oldalpánt használata a magas derekú nadrágokon és a popsi vonal alatt kezdődő tüllbetét is nagyon szexi. Sportmelltartóink a formai kialakításának köszönhetően kisebb mellmérettel rendelkező hölgyeknek is csinos, nőies viseletet biztosítanak. Terveztünk spagetti pántos melltartót is hálós crop toppal: ebben szinte lehetetlen észrevétlenül maradni edzés közben. Az idei év nagy trendjei közé tartoznak a “combzokni” fazonnal készülő nadrágok, így ezeket sem felejtettük ki a kínálatból. ”

Mivel a magyar piac nem számít túl nagynak, így a hölgyek a külföldi terjeszkedésben is gondolkodnak. „Jelenleg Írországban van viszonteladó partnerünk, de a környező országokból, például Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából is kapunk folyamatosan rendeléseket” – meséli Eszter. „A cél természetesen az, hogy világszinten tudjunk szállítani.”

Emellett a hazai vásárlók sincsenek elhanyagolva: „Budapesten, az I. kerületben található Flex Gym-ben lehet megvásárolni a termékeinket, valamint a saját showroomunkban, a Garay utca 24. szám alatt, ahol előre egyeztetett időpontban várjuk a vásárlóinkat minden nap. A vásárlóink 90%-a a webshopot használja, ami érthető is, hiszen nem mindenki tudja megoldani, hogy eljöjjön hozzánk személyesen vidékről, vagy a város másik pontjáról.” – teszi hozzá Krisztina.

Mivel javában tombol a jó idő, egyre többet lehet tartózkodni a szabadban, így a testvérpáros is készül néhány újdonsággal a fitness és a divat rajongóinak: „A tavaszi kollekciónkban háromnegyedes és rövidnadrágok is lesznek, igazán szexi, élénk színekkel, és az sem titok, hogy nyártól érkeznek a szebbnél-szebb bikinik.” – avatott be a részletekbe Eszter.

A kínálat tehát folyamatosan bővül, a vállalkozás terjeszkedik, de apróbb nehézségek persze mindenhol adódnak. „Mivel ez az első vállalkozásunk, nagyon sok kihívással szembesülünk nap, mint nap” – mondja el Krisztina. „Minden újdonság számunkra, amit megtapasztalunk. Kihívás például, hogy a nővéremmel közös nevezőre jussunk a ruhák tervezésénél” – neveti el magát. „Kihívást jelent az is, hogy mindent időben beszerezzünk és legyártassunk, illetve ha valami elfogyott a raktárkészletből, azt azonnal pótoljuk, hiszen senki sem szeret heteket várakozni a vágyott ruhadarabra.”

Eszter helyeslően bólint a Krisztina által elmondottakra, és elárulja, hogy a KEO követői nem csak a legújabb ruhadarabok képeivel találkozhatnak az internetes felületeken: „Arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy vásárlóinkat a helyes táplálkozásra és sportolásra sarkalljuk. Ehhez próbálunk hiteles videókat közzétenni a KEO oldalán, megosztani a közösségi média felületein, remélve, hogy motiváljuk a kedves hölgyeket egy fittebb életritmusra.”

Ahhoz pedig kétség sem fér, hogy csinosan, egy kényelmes szettben mindenkinek nagyobb kedve támad majd elvégezni a bemutatott gyakorlatokat, még akkor is, ha odakint egyre jobban felkúszik a hőmérő higanyszála. Május-június körül pedig már megkezdődhet a bikini-vadászat, amit szintén rendelhetünk a KEO Fitness folyamatosan bővülő kínálatából.

KEO Instagram:
www.instagram.com/keosport