Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Mi lesz az idei sláger? Az új konzolgeneráció!

7 év alatt kicserélődik a teljes sejtkészletünk –pont ennyi idő telt el a legutóbbi konzolgeneráció megjelenése óta. De nem kell tovább várnunk! 2020 novemberében végre a kezünkbe foghatjuk az új üdvöskéket: itt a PS5 és az XBOX Series X|S.

Mennyit fejlődött az IT-világ az elmúlt 7 évben? Erre a kérdésre legkönnyebben úgy válaszolhatunk, ha megnézzük, mivel rukkolnak elő a konzolgyártók egy-egy új generáció bevezetésekor. Mivel a Sony és a Microsoft is már évtizedek óta a technikai fejlődés, fejlesztés zászlóshajói, ezért joggal várhatjuk el, hogy az új konzolok valami olyat mutatnak, amitől leesik az állunk. Lássuk, mivel készültek a nagyok, hogy elkápráztassanak minket!

Kezdjük az első versenyzővel, a Microsoft XBOX Series testvérekkel, amik már november 10-én felkerültek a polcokra. Az várható volt, hogy a 4K-s felbontás lesz az egyik nagy dobás – ez a jóslat be is jött, emellett a 120 FPS-es felbontás is minden játékos álmait váltja valóra. Ugyancsak ez a helyzet az SSD-vel, aminek köszönhetően hihetetlenül felgyorsul a játékok betöltődése. Ezek mellett a térhatású hang és az új, vezeték nélküli kontroller már csak hab a tortán.

A Sony Playstation 5-öt kicsivel több, mint egy héttel később, november 19-én vehetik kézbe először a rajongók. A konzol belseje hasonló újdonságokat rejt, mint az XBOX-nál – a 4K, a 120 FPS és az SSD úgy látszik, hogy a standard mércéje lett az új generációnak. A legnagyobb különbséget a kontrollerben találhatjuk: egyrészt a PS5 vezérlők „Dualsense”-nek elkeresztelt visszajelzései, valamint az új, dinamikus adaptív ravaszgombok teszik még kézzelfoghatóbbá a játékélményt.