Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Mi újság a játékpiacon?

Szerző: Dani
2017. 11. 10. |
ajándék
játék
játékpiac

Hogy teljesít a játékpiac? Mi mindent lehet kapni és mennyiért? Ad-hoc ajánló nem csak karácsonyra.

Mi újság a játékpiacon?

Az ünnepek közeledtével minden családos és kiskorú rokonnal megáldott illető rohamléptekkel veszi nyakába a várost (vagy használja ki a Black Friday nyújtotta előnyöket), hogy megtalálja a legtrendibb, legokosabb, legkreatívabb ajándékot a csillogó szemű gyermekek számára. A feladat nem könnyű, a kicsik kedvébe járni igenis nehéz, és sokszor jogosan érezhetjük magunkat lemaradva, amikor egy mezei matchbox-szal állítunk haza, de a 2017-es Nürnberg Spielwarenmesse játékvásáron már egy VR-szemüveggel perspektivikusan követhető távirányítós autó nyerte az első helyezett díját.

Az idei évről ugyan még nem rendelkezünk számottevő adatokkal, a karácsonyi dömping és a Black Friday előtt nem is lenne semmi értelme összegezni ilyesmit, de a játékpiac tavaly jelentőset növekedett. A 2015-ös 38 milliárdhoz képest 2016-ban 40-45 milliárd forint volt a hazai játékpiac forgalma, ebből a Lego-val kéz a kézben a Regio Játékkereskedelmi Kft. is 10-10 milliárdot tudhatott magáénak. A szakmabeliek ezt az általánosan növekedő jövedelmekkel magyarázzák. Tavaly a vásárlások átlagértéke is 6%-kal nőtt, és a piacvezető megállapításai alapján a forgalom 20%-át már online bonyolították le. Mi magunk is kíváncsiak vagyunk, idén hogyan fog teljesíteni az iparág, de a csökkenés nem túl valószínű.

 

De mi van manapság a polcokon?

Ha nem figyelünk oda, az aktuális trendek könnyen elszáguldanak mellettünk, ezért nem árt néha utánanézni mi lapul a polcokon. Az csak egy dolog, hogy az elektromos kütyük, és a legkorszerűbb innovációk helyet kapnak a kínálatban, de már a környezettudatosságra és a társadalmi felelősségvállalásra való igény is megfogalmazódik egyes új játékok elkészítésekor.

 

Szemét, nem szemét

Ilyen például a csupán elkészítési instrukciókat tartalmazó ReCycle Me, ami egy edukációs társasjáték a szülő-gyerek párosoknak. A különböző fiús, lányos, zenés tematikákban sem szűkölködő játék nem csinál mást, mint megmutatja az újrahasznosítás lényegét játékosan. Szinte kimeríthetetlen forrás, mert a használati utasításon túl, mi magunk vagy akár a gyerekek is ihletet kaphatnak. A tudatos nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, ez pedig az egyik legjobb eszköz arra, hogy megmutassuk: a pazarlás nem játék.

ár: 3800 – 4500 Ft

recycle-me-toilet-egg-carton-girl-1

Mire nevel az interaktív nevelő?

Az olvasók között feltételezhetően mindenki azokban a korosztályokban van, akik ezért vagy azért ismerik a tamagocsit, ami egyébként tavaly volt 20 éves. 1996-ban indult útjára a japán őrület a Bandai jóvoltából. Egy tenyérnyi kvarcjátékot kellett életben tartani, ugyanúgy kellett gondoskodni róla, mint egy háziállatról. A Hatchimals esetében már egy jóval plasztikusabb, kézzelfoghatóbb játékról beszélhetünk. Itt egy tojásból kel ki a plüsskedvenc (ez nem vicc, tényleg kikopácsolja magát a törékeny tojáshéjból), akit aztán megtaníthatunk énekelni, járni és táncolni. Ezek alapvetően hasznos játékok, hiszen felelősségvállalásra tanítanak mindenféle kockázat nélkül, és egy kisállatnak sem kell megsínylenie ha megunták, és nem nevelnék tovább.

ár: 19.990 – 24.995 Ft

 

 htc

 

Mindenható 3D

A nyomtatók megjelenését követően egyáltalán nem meglepő, hogy a 3D technológia a gyerekszobákba is beszivárgott. A 3Doodler óriási teret enged a kreativitásnak, szinte bármit lehet vele rajzolni, s az a legjobb benne, hogy rögtön szoborrá változik vagy éppen működő szerkezetté. Ismerős a ragasztópisztoly működése? Na, ez 3D toll ugyanígy működik, csak mindenféle különböző színeket is alkalmazhatunk. Amennyire szeretnek a gyerekek általában alkotni, a 3Doodler biztos siker lesz a fa alatt.

ár: 14.800 – 35.000 Ft

 

 

A 3D puzzle már közel sem ennyire innovatív találmány, de tapasztalatból mondhatom, hogy meg tudja mozgatni az agytekervényeket, mert nem könnyű vele. A végeredmény annál jobb, és még csak be sem kell keretezni ahhoz, hogy a szoba dísze lehessen.

ár: 6500 – 7000 Ft

 

Ha már meguntátok az Activityt

Álljon itt egy viszonylag új játék, ami aztán tényleg megmozgatja az egész család fantáziáját. Borzasztó egyszerűek a szabályai, szinte saját magát magyarázza el, amint kinyitottuk a dobozt. Vannak feladványkártyák, ami sokféle fogalomkörrel foglalkozik, és ezekből hál’ istennek rengeteg van, úgyhogy szinte sosem fogyunk ki belőlük, de  ha mégis mi magunk is kitalálhatunk. Már csak azért is, mert a játék lényegét képező átlátszó plasztikkártyák szinte minden elmutogatását, elmagyarázását lehetővé teszik. Itt a kulcs a kártyák átlátszósága, hiszen emiatt lehet olyan zseniálisan kombinálni több lapot, hogy valami újat kihozzunk belőle. Olvasni nem elég róla, játszani kell vele. Mégpedig sokat!

ár: 6990 – 7990 Ft

 

imagine

 

CIKKAJÁNLÓ

Black Friday-kor 200 dolláros játékkonzolt dob piacra a Playstation Black Friday-kor 200 dolláros játékkonzolt dob piacra a Playstation
2018. 11. 16.

A Sony rendesen odateszi magát idén Fekete Pénteken.

Felkészülés a Black Friday 2018 -ra – hamarosan itt a nagy akciók ideje! Felkészülés a Black Friday 2018 -ra – hamarosan itt a nagy akciók ideje!
2018. 09. 01.

Ezekben az üzletekben lehet nagy akciókra számítani a 2018-as Black Friday idején.

Premier Outlet: akár 70% kedvezmény Premier Outlet: akár 70% kedvezmény
2017. 11. 20.

Black Friday alkalmával érdemes az akciós árak szakértőit felkeresni.

50%-os Black Friday akció a Brendonnál! 50%-os Black Friday akció a Brendonnál!
2018. 11. 21.

Babát vársz? Akkor lesd meg a Brendon oldalát, ahol 50%-os akció van Black Friday-kor!

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Black Friday – MANGO – 30%-os akció!
2018. 11. 23.
A MANGO-nál 30% kedvezmény van vasárnapig, a BLACK18 kóddal, minden termékre!
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu