Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Mi újság a játékpiacon?

Szerző: Dani
2017. 11. 10. |
ajándék
játék
játékpiac

Hogy teljesít a játékpiac? Mi mindent lehet kapni és mennyiért? Ad-hoc ajánló nem csak karácsonyra.

Mi újság a játékpiacon?

Az ünnepek közeledtével minden családos és kiskorú rokonnal megáldott illető rohamléptekkel veszi nyakába a várost (vagy használja ki a Black Friday nyújtotta előnyöket), hogy megtalálja a legtrendibb, legokosabb, legkreatívabb ajándékot a csillogó szemű gyermekek számára. A feladat nem könnyű, a kicsik kedvébe járni igenis nehéz, és sokszor jogosan érezhetjük magunkat lemaradva, amikor egy mezei matchbox-szal állítunk haza, de a 2017-es Nürnberg Spielwarenmesse játékvásáron már egy VR-szemüveggel perspektivikusan követhető távirányítós autó nyerte az első helyezett díját.

Az idei évről ugyan még nem rendelkezünk számottevő adatokkal, a karácsonyi dömping és a Black Friday előtt nem is lenne semmi értelme összegezni ilyesmit, de a játékpiac tavaly jelentőset növekedett. A 2015-ös 38 milliárdhoz képest 2016-ban 40-45 milliárd forint volt a hazai játékpiac forgalma, ebből a Lego-val kéz a kézben a Regio Játékkereskedelmi Kft. is 10-10 milliárdot tudhatott magáénak. A szakmabeliek ezt az általánosan növekedő jövedelmekkel magyarázzák. Tavaly a vásárlások átlagértéke is 6%-kal nőtt, és a piacvezető megállapításai alapján a forgalom 20%-át már online bonyolították le. Mi magunk is kíváncsiak vagyunk, idén hogyan fog teljesíteni az iparág, de a csökkenés nem túl valószínű.

 

De mi van manapság a polcokon?

Ha nem figyelünk oda, az aktuális trendek könnyen elszáguldanak mellettünk, ezért nem árt néha utánanézni mi lapul a polcokon. Az csak egy dolog, hogy az elektromos kütyük, és a legkorszerűbb innovációk helyet kapnak a kínálatban, de már a környezettudatosságra és a társadalmi felelősségvállalásra való igény is megfogalmazódik egyes új játékok elkészítésekor.

 

Szemét, nem szemét

Ilyen például a csupán elkészítési instrukciókat tartalmazó ReCycle Me, ami egy edukációs társasjáték a szülő-gyerek párosoknak. A különböző fiús, lányos, zenés tematikákban sem szűkölködő játék nem csinál mást, mint megmutatja az újrahasznosítás lényegét játékosan. Szinte kimeríthetetlen forrás, mert a használati utasításon túl, mi magunk vagy akár a gyerekek is ihletet kaphatnak. A tudatos nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, ez pedig az egyik legjobb eszköz arra, hogy megmutassuk: a pazarlás nem játék.

ár: 3800 – 4500 Ft

recycle-me-toilet-egg-carton-girl-1

Mire nevel az interaktív nevelő?

Az olvasók között feltételezhetően mindenki azokban a korosztályokban van, akik ezért vagy azért ismerik a tamagocsit, ami egyébként tavaly volt 20 éves. 1996-ban indult útjára a japán őrület a Bandai jóvoltából. Egy tenyérnyi kvarcjátékot kellett életben tartani, ugyanúgy kellett gondoskodni róla, mint egy háziállatról. A Hatchimals esetében már egy jóval plasztikusabb, kézzelfoghatóbb játékról beszélhetünk. Itt egy tojásból kel ki a plüsskedvenc (ez nem vicc, tényleg kikopácsolja magát a törékeny tojáshéjból), akit aztán megtaníthatunk énekelni, járni és táncolni. Ezek alapvetően hasznos játékok, hiszen felelősségvállalásra tanítanak mindenféle kockázat nélkül, és egy kisállatnak sem kell megsínylenie ha megunták, és nem nevelnék tovább.

ár: 19.990 – 24.995 Ft

 

 htc

 

Mindenható 3D

A nyomtatók megjelenését követően egyáltalán nem meglepő, hogy a 3D technológia a gyerekszobákba is beszivárgott. A 3Doodler óriási teret enged a kreativitásnak, szinte bármit lehet vele rajzolni, s az a legjobb benne, hogy rögtön szoborrá változik vagy éppen működő szerkezetté. Ismerős a ragasztópisztoly működése? Na, ez 3D toll ugyanígy működik, csak mindenféle különböző színeket is alkalmazhatunk. Amennyire szeretnek a gyerekek általában alkotni, a 3Doodler biztos siker lesz a fa alatt.

ár: 14.800 – 35.000 Ft

 

 

A 3D puzzle már közel sem ennyire innovatív találmány, de tapasztalatból mondhatom, hogy meg tudja mozgatni az agytekervényeket, mert nem könnyű vele. A végeredmény annál jobb, és még csak be sem kell keretezni ahhoz, hogy a szoba dísze lehessen.

ár: 6500 – 7000 Ft

 

Ha már meguntátok az Activityt

Álljon itt egy viszonylag új játék, ami aztán tényleg megmozgatja az egész család fantáziáját. Borzasztó egyszerűek a szabályai, szinte saját magát magyarázza el, amint kinyitottuk a dobozt. Vannak feladványkártyák, ami sokféle fogalomkörrel foglalkozik, és ezekből hál’ istennek rengeteg van, úgyhogy szinte sosem fogyunk ki belőlük, de  ha mégis mi magunk is kitalálhatunk. Már csak azért is, mert a játék lényegét képező átlátszó plasztikkártyák szinte minden elmutogatását, elmagyarázását lehetővé teszik. Itt a kulcs a kártyák átlátszósága, hiszen emiatt lehet olyan zseniálisan kombinálni több lapot, hogy valami újat kihozzunk belőle. Olvasni nem elég róla, játszani kell vele. Mégpedig sokat!

ár: 6990 – 7990 Ft

 

imagine

 

CIKKAJÁNLÓ

Hogyan küldte nyugdíjba a Lego a fakockát? Hogyan küldte nyugdíjba a Lego a fakockát?
2017. 11. 09.

Legótörténet a fajátékoktól a Millenium Falconig.

Foxpost akció: Küldj csomagot 99 Ft-ért! Foxpost akció: Küldj csomagot 99 Ft-ért!
2018. 11. 05.

November 5-től akcióznak kb. 18 helyszínen lévő csomagautomatánál.

Bolti rohamok helyett online vásárlás Black Friday idején Bolti rohamok helyett online vásárlás Black Friday idején
2018. 11. 15.

Idén ez jellemzi majd a Black Friday-en vásárlókat.

AdeZ – Növényi alapú italt dobott a piacra a Coca-Cola AdeZ – Növényi alapú italt dobott a piacra a Coca-Cola
2018. 06. 07.

Nálunk még nem, de ha Ausztriában jársz, tudsz inni belőle. Itthon meg ihatjuk az uborkás Sprite-ot.

BLACK FRIDAY 2018

Több száz friss Black Friday akció 2018. november 23. péntek 00:00-tól itt!

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Előrejelzések a 2018-as Black Friday-re
2018. 11. 09.
Nyakunkon az idei nagy kedvezmények napja, ami sokaknál a nagy kedvezmények hetére, esetleg hónapjára bővült.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu