Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Milyen szokások és döntések fogják jellemezni a 2022-es Black Friday-t?

Egy idei e-kereskedelmi felmérésből izgalmas információk derültek ki az online vásárlási szokásokról. Az eredmények jó eséllyel igaznak bizonyulnak majd a Black Friday 2022-re is.

Milyen termékek fogytak a leginkább?
A Reacty Digital eredményei szerint az elmúlt egy évben leginkább a ruházati és sportruházati áruk voltak a legkelendőbbek az online vásárlások során. Ezt követik az egészséghez kapcsolódó termékek, például vitaminok, táplálék-kiegészítők és gyógyszerek. Harmadik helyen a háztartási kis- és nagygépek végeztek. Mindezeken túl népszerűek voltak még a mobiltelefonok és kiegészítők, valamint a barkács és kerti termékek is.

A kiszállítás dilemmája
Az online vásárlások leadásakor a választott kiszállítási mód több tényezőn is múlhat. Mennyi a szállítási díj, milyen szinten kényelmes az adott lehetőség, és persze az sem mindegy, hogy mennyire sürgős számunkra, hogy átvehessük a rendelésünket.
A Reacty Digital felméréséből kiderült, hogy a megkérdezett vásárlók 74%-a a futárszolgálat lehetőségét választja, bár egyre többen válnak nyitottá a csomagautomatákra is.
Nemzetközi szinten főként a szállítás várható időtartama alapján választanak a vásárlók szállítási módot. Ezzel szemben nálunk elsősorban az ár határozza meg a döntést.

Honnan érdemes tájékozódni az árakról?
A legjobb ajánlatok megtalálásához már számos forrásból tájékozódhatunk. Az idősebb korosztály elsősorban továbbra is az ár-összehasonlító weboldalakról szerez információt, míg a fiatalabbak (18–29 évesek) főként a közösségi média oldalakat használják erre a célra.

Utánvét vs. online fizetés
A felmérésből az is kiderült, hogy az online vásárlók majdnem fele, egészen pontosan 47% a készpénzmentes fizetés lehetőségét választja, 22% a készpénzes megoldását preferálja, míg 31% számára változó, hogy éppen hogyan dönt.
Az eredményeket látva valószínűleg ezek a trendek érvényesek lesznek a 2022-es Black Friday-re is – bár az is igaz, hogy sok múlhat azon, milyen extra lehetőségekkel élhetünk majd az óriási leárazások során.