Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

A Snapchat is belép a közösségi vásárlás világába

Az Amazon segít neki ebben.

Valami megtetszett? Fotózd le, és vedd is meg azonnal online!


Tulajdonképpen ez a lényege a Snapchat és az Amazon új közös útjának, amiben a közösségi vásárlás már a Snapchat-en is elérhetővé válik.

A Snapchat hanyatlani kezdett, hiszen nemcsak pénzt, de felhasználókat is veszít újabban. Talán éppen ez az egyik oka annak, hogy az Amazonnal kezdett el dolgozni.

Ez az új együttműködés ugyanis talán megoldják majd a hanyatlást, és a Snapchat új erőre fog kapni – és persze az Amazon is jól jár.

De, hogy miről is van szó?


A felhasználók az alkalmazás megnyitása után már fotózhatják is a számukra tetsző tárgy vonalkódját, amit éppen maguk előtt látnak. Ekkor megjelenik egy kis tájékoztató az adott terméktől, hogy mi az, milyen az értékelése, és hogy megvásárolható-e az Amazon prémium szolgáltatásában, a Prime-ban.

Ha megtetszett a termék, és úgy gondoljuk, hogy meg is akarjuk vásárolni, akkor csak rá kell nyomnunk a képre, és már be is tölt az Amazon webáruháza.

Természetesen egyelőre csak Amerikában elérhető ez a rendszer, de várhatóan globálisan is el fog terjedni – írja a Techcrunch.

A Pinterest és az Instagram után a Snapchat is belépett az online vásárlás világába


Ehhez hasonló vásárlási megoldásokat egyébként már tapasztalhatunk egyéb alkalmazásoknál, mint például Instagramon vagy a Pinteresten, tehát nem teljesen új az ötlet. A Snapchat viszont eddig nem állt elő hasonló ötlettel, úgyhogy a felhasználói körének ez mindenképp újdonság lesz.

A szolgáltatás mindenképp hasznos lehet majd akkor is, ha csak meg szeretnénk tudni a termék pontos nevét, és árát, még ha nem is akarjuk azonnal megvásárolni. Ez a vizuális keresés azonban valószínűleg a legtöbb esetben vásárlással fog végződni.

A Snapchat azt nyilatkozta, hogy egy "Camera Company"-vá (Fotós Társasággá) szeretne majd válni.  A kérdés az lesz, hogy vajon megváltoztathatja-e ez az új módszer a vásárlási magatartásunkat, így amikor valami különlegeset látunk, a fényképezőgépen keresztül azonnal csekkoljuk-e majd, vagy csak érzékeljük, és megcsodáljuk, úgy mint eddig.