Sötét layer
Kedvenc
A Market Worldnél bezöldült a Black Friday 2021 Fekete helyett Zöld Pénteket tart november 19-től a Market World webáruház a Black Friday 2021 alatt.
Sötét layer
Kedvenc
Pénteken startol az eMAG-Extreme Digital Black Friday 2021! Az eMAG és az Extreme Digtal évek óta leglátogatottabb webáruházak között van. A 2021-es Black Friday szezonban nem csak tűzforró ajánlataik, de nyereményjátékuk miatt is érdemes odafigyel...
Sötét layer
Kedvenc
Gigaleárazásokkal robbantja be a Fashion Days a Black Friday 2021-et November 17-én kiszabadulnak az ország egyik legnagyobb online divatáruházának, a fashiondays.hu-nak a kedvezményei. Gigantikus, akár 70%-os leárazásokkal igyekeznek megnyerni a Black Frid...
Sötét layer
Kedvenc
Ne legyél Black Friday balek! A fogyasztóvédelem egy e-kereskedelmi kisokossal igyekszik a vásárlók figyelmét felhívni a netes vásárlás buktatóira. Ezekre érdemes figyelni!
Sötét layer
Kedvenc
Miben lesz más a 2021-es Black Friday? A világjárvány alatt megváltozott vásárlási szokások még akkor is éreztetik hatásukat, ha lezárásokra már nem kell számítanunk.
Sötét layer
Kedvenc
Extreme Digital és Emag Black Friday - a részletek! Extreme Digital és Emag Black Friday együtt.. 2021 nagy dobása! Mit tehetsz, hogy ne maradj le semmiről?
Sötét layer
Kedvenc
Fennállása óta először szervez Black Friday-t a Vatera - akár 70 %-kal o... Az online piactér akciója azért lesz egyedi, mert nem csak új, hanem használt árucikkeket is elérhetnek majd rajta az érdeklődők, így a kínálat nem korlátozódik az aktuális modellekre.
Sötét layer
Kedvenc
Extreme Digital és Emag Black Friday - idén először együtt, egy napon! Idén eyszerre, az Emag ernyője alatt feketepéntekezik a két egyesült e-kereskedő. Fura akciók a legnagyobb Black Friday eseményen!

Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Visszatekintő: milyen volt a Black Friday 2020?

Mikor lenne jobb alkalom megvizsgálni a tavalyi tapasztalatokat, mint év elején? Erre vállalkozunk most, hogy megmutassuk, hogyan teljesített az internetes vásárlás első igazi nagy próbája, a Black Friday 2020.

A tavalyi év Black Friday hírei egy tetemes büntetéssel indultak még nyár közepén. Ekkor állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal, hogy az Alza megtévesztette a vásárlókat a szabadon értelmezett nyári, tavaszi „Black Friday” promóciói reklámjaival. A 892 milliós bírság azonban nem térítette el a zöld manós áruházat, hiszen 2020-ban is – folytatva a hagyományokat – egy rekord hosszú, decemberbe is átnyúló ünnepi kampányt futtatott.

De nem csak emiatt marad emlékezetes a tavalyi novemberi akciódömping. A Budapest Airport például rekord mennyiségű, 13 864 tonna légiárut kezelt a hónapban, ami abszolút csúcsnak számít a társaság történetében. Ennek a járvány következtében általánosan megnövekedett online vásárlások mellett a legfontosabb összetevője a 2020-as Black Friday volt – és szinte biztosra vehető, hogy a 2021-ben még ezt is túlszárnyalhatja (elnézést) a Budapest Airport.

Ehhez szorosan kapcsolódik az is, hogy miközben a kereskedelmi piac évek óta tartó növekedése megállt, az e-kereskedelemek forgalma eddig soha nem látott bővülést hozott a jobban alkalmazkodó márkáknak és vállalatoknak. Előrejelzések szerint összességében 2020-ban az interneten keresztüli vásárlások 30 százalékkal növekedhettek – ami a 2019-es év duplája. Ezzel szemben a fizikai üzletekben szinte nem is volt érezhető a különbség egy átlagos hét és a Black Friday időszaka között. Egy kutatás szerint a promóciós időszakokhoz képest összesen csak 4 százalékkal több látogatót tudtak becsábítani a vásárlás ünnepén a plázák.

Továbbá az is újdonságnak számított a tavalyi évben, hogy a toplistás termékkategóriák teljesen átrendeződtek. Több terméktípus is volt (elsősorban a műszaki cikkek és háztartási nagygépek), amik eddig évről évre kiemelt helyet szereztek a Black Friday eladások között, 2020-ban viszont leszorultak a dobogóról. A nagy áruházak közül egyedül az eMAG osztotta meg a tavalyi Black Friday slágertermékeinek részletes rangsorát, de valószínűleg a többi versenyzőnél is hasonlóan alakult a toplista:

  1. Háztartási eszközök és tisztítószerek
  2. Baba-mama termékek és játékok
  3. Mobiltelefon, tablet, okoseszköz
  4. Laptopok és IT termékek
  5. Szépségápolási készülékek és termékek
  6. Háztartási kisgépek
  7. Televíziók és audiorendszerek
  8. Hűtőszekrények és mosógépek
  9. Orvosi eszközök
  10. Divattermékek

Mit szűrhetünk le vásárlóként ezekből az eredményekből és trendekből? Azt, hogy várhatóan 2021-ben is az internetes vásárlás fogja adni a Black Friday kedvezmények legnagyobb részét. Ezért is érdemes követni oldalunkon a legfrissebb akciókat a Black Friday időszakában és azon is túl, hogy egy forró kedvezményről se maradj le a 2021-es vásárlás ünnepén!