Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Váza, dekoráció, kisautó és a kicsi én nyomában – Egész pályás letámadás, 3D-ben

Szerző: Galambos Dániel
2018. 05. 16. |

Beszkennelnek és kinyomtatnak 3D-ben. Így lesz belőled szobor.

Váza, dekoráció, kisautó és a kicsi én nyomában – Egész pályás letámadás, 3D-ben

Amikor egy új iparágat próbál valaki bemutatni, megkedveltetni és a szolgáltatását eladni, akkor így kell csinálni: informatívan, videókkal, jól érthető szöveggel, és bő termék választékkal.

Meglepő, de a 3D-s nyomtatásnak a gyökerei az 1800-as évekbe vezethetők vissza, az első szál Francois Willéme festőhöz, szobrászhoz vezet, aki 1860-ban 24 szögből fényképezett le tárgyakat, embereket. Ez jelentette az alapot a három dimenziós szkennelésben, ezt anno fotó szobrászatnak hívták. (A képek alapján alkotta meg szobrot a művész.) A következő mérföldkövet Joseph E. Blanther amerikai térképész jelentette, aki 1892-ben a térképek készítésénél, a rétegezést vezette be.

A következő ugrás már nagyobb az időben, az 1980-as években történt az első konkrét 3D-s, azaz három irányba (magasság, mélység és szélesség) történő nyomtatás. A történet innen már ismerős, mert kezd belopakodni egyelőre a gyártás mindennapjaiba a 3D-s nyomatás. Otthoni változatban jelenleg a tehetősek hobbija és a jövő zenéje, hogy az alkotó a saját tervezésű vázáit, lakásdekorációit a saját nyomtatóján printeli ki.

A FRE3DEE oldal ennek a témának a szakértője. Ahogy a bevezetőben lett említve, okosan van összerakva az oldal, a cél nyilvánvaló, hogy minél több nyomtatót eladjanak, de nem csak ebből élnek.  Hat márkát forgalmaznak, a megcélzott közönség a jelek szerint nem az otthoni hobbisták, akik gyerekjátékot nyomtatnak, hanem a cégeket teszik a célkeresztbe. A nyomtatók mellett persze kellékeket is forgalmaznak, itt érdemes bevezetni a filamend szót, amely azt a műanyag szálat jelenti, amelyet a nyomtatásra használnak. Ebből sokfélét árulnak, ezeknek nem csak az anyaguk különbözik, hanem a színük is.

Még három eladandó dolog található a listán, egyik a 3D-s nyomtatás, ahol a behozott vagy beküldött tervek alapján kinyomtatják a tárgyat. A másik a szkennelés, amikor a kész tárgyat viszik számítógépre. Ebben a tárgykörben a legizgalmasabb az a terület, amikor a személyt szkennelik be. Ezt nem csak úgy, a mulatság kedvéért csinálják, hanem azért, hogy a beszkennelt alakot szoborként lássák viszont… Az izgalmas ebben, hogy a méret az eredeti 1:1-es méret arány is lehet, és persze kisebb is.

A fent leírtak mutatják az oldal üzemeltetőinek a profizmusát, de ezt lehet tovább fokozni. Nem álltak meg itt, hanem képzést is kínálnak, aki szeretné megtanulni a 3D-s tervezés alapjait és a nyomtatással szeretne képbe kerülni, az beiratkozhat a különféle időpontokban induló kurzusokra, amely mindössze hat főtől startolnak.

Ha ez nem lenne elég, feltettek az oldalra videókat, és szakcikkeket, amelyek között szerencsére magyar vonatkozásúakat is találni. Ez a terület ismét a célközönséget, a cégeket szólítja meg, akik a prototípus készítésben vagy szerszám gyártásban érdekeltek. Nekik nyújtanak egy csomó ötlet, hogy miként alkalmazható ez a technológia.

CIKKAJÁNLÓ

Visszatér a Legyen Ön is Milliomos a tévéképernyőkre! Visszatér a Legyen Ön is Milliomos a tévéképernyőkre!
2018. 10. 08.

Itt lehet jelentkezni rá!

Webáruház, e-kereskedelem – Trendek Webáruház, e-kereskedelem – Trendek
2018. 06. 16.

Hamarosan elérünk abba a korszakba, hogy hangukkal fogunk bevásárolni a webáruházakban.

Holdjárók helyett inkább hordd a NASA által ihletett cipőket! Holdjárók helyett inkább hordd a NASA által ihletett cipőket!
2018. 10. 30.

A VANS a NASA-val közreműködve adta ki új kollekcióját.

Chatbotok az online kereskedelemben Chatbotok az online kereskedelemben
2018. 08. 22.

Hogyan teszik könnyebbé az online vásárlást a chatbotok?

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – Garmin
2018. 11. 16.
Elnavigáljuk a 20, 25 és 35 százalékos kedvezmények között.
Black Friday Media Markt – A nagy ágyú eldördült
2018. 11. 16.
Idén nem mindenki várta meg a hivatalos, november 23-i startot, így tett a Media Markt is.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu