Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Bemutatkozik az Alza.hu

Egy kis ufó kétezer forintos kupont hoz nekünk az űrből, mi az? Bemutatkozik az alza.hu, amely csak Magyarországon számít újnak, Európában már bizonyított.
Egy kis zöld ufó kétezer forintos kupont hoz nekünk az űrből, mi az? Az Alza.hu ilyen televíziós reklámokkal kezdte meg magyarországi hadjáratát. A közép-európai cég története ennél azonban jóval messzebbre nyúlik vissza.

Alza.hu történet


A Csehországban elindított Alza.cz 1994 óta foglalkozik elektronikai és számítástechnikai termékek értékesítésével. A kezdetekben Alzasoft néven futó vállalat 2008-ban lett Csehországban piacvezetővé, majd kilépve a cseh piacról trend teremtővé vált Közép- és Kelet-Európában. Erről nemcsak a forgalma tanúskodik, amely 2015-ben meghaladta a nettó 14 milliárd koronát (kb. 161 milliárd forint), hanem az a tény is, hogy több mint 5 millió rendelést teljesített. Az Alza mára Európa 26 országába szállít online rendeléseket.

black friday alza.hu

Az Alza piacvezető pozícióját a gyors reagálású raktárkészlet, a széles termékkínálat, az átgondolt értékesítési stratégia, illetve a vásárlás után biztosított minőségi szolgáltatások teremtették meg. A többi nemzetközi szereplőhöz hasonlóan az Alza is sok aprónak tűnő, de innovatív, közönségbarát lépéssel vált piacvezetővé. 1997-ben bevezették a raktárról történő azonnali átvétel lehetőségét, ami akkoriban forradalmi megoldás volt, és fel is keltette a vásárlók érdeklődését. Nem csoda, hogy egy évvel később már meg is nyitották első üzletüket Prágában, és az Alza innentől gyors növekedésnek indult. 1999-ben ismét nagyot dobbantott a cég a 24 órán belüli kiszállítás bevezetésével. A szolgáltatás hatására a weboldal bekerült az 5 leglátogatottabb internetes site közé Csehországban.

2004-ben kiterjesztették webes szolgáltatásaikat Szlovákia területére is, ezzel párhuzamosan újabb üzleteket nyitottak Csehországban és Szlovákiában is. A vállalat 2011-ben már az Év Boltja díj nyertese volt hazájában minőség kategóriában, 4 évvel később pedig már az Év Kereskedője Közép-Kelet-Európában díj második helyezettje. 2015-ben az Alza elindította az AlzaVenture-t, amely különböző startupok támogatására szolgált, majd megnyitotta az Alza TechZone-t, amivel tovább bővítette termékkínálatát. A cég Szlovákiában felépített egy hatalmas logisztikai központot, és Pozsonyban megnyitotta az egyetlen szlovák Apple Shopot.

Megbízhatóság


Az Alza sikerei elismeréseként számtalan díjat kapott, mint például az Év Üzlete, a MasterCard Év Kereskedője az Online kiskereskedelmi kategóriában vagy a legjobb E-kereskedelmi Alkalmazás díja. Az Alza Awards keretében pedig 2014-től már ő díjazta az év legjobb cégeit és termékeit.

Magyarországon 2016. decemberében nyílt meg az első alza.hu üzlet Budapesten, a VI. kerületben a Bajcsy-Zsilinszky út 19/b. szám alatt.A kis ufó figurájában közénk érkezett Alza.hu üzletében és webáruházában iPhone telefonoktól kezdve, Star Wars játékfigurákon át, női parfümökig számtalan termék és akció várja az online vásárlásra fogékony közönséget. Az Alza.hu szimpatikussá tette magát azzal is, hogy már augusztusban elkezdett Black Friday, azaz Fekete Péntek akciókat hirdetni, ezért érdemes figyelni az oldalukat az állandó kedvezmények miatt.

Az Alza.hu oldalain lehetőség van házhoz-szállítást kérni, és a budapesti üzletben személyesen is átvenni a megrendelt termékeket.

Az Alza magyar honlapja