Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Fekete Péntek 2018, francia módra

Szerző: Galambos Dániel
2018. 09. 29. |

A Fekete Péntek kapcsán ez alkalommal francia párhuzamokat mustrálgatunk.

Fekete Péntek 2018, francia módra

Néha hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a túloldalon a szomszéd fűje mindig zöldebb. Fokozottan igaz lehet mindez akkor, ha ez a bizonyos fű pénzesebb területeken látszik néha rikítóan zöldebbnek a mienkhez képest. A Black Friday 2018 kapcsán ez alkalommal francia párhuzamokat mustrálgatunk, körültekintés, információszerzés gyanánt.

A francia jelzővel büszkélkedés számos alkalommal a „c’est chic” (sikkes) kategóriához rangsorolható. Elég ehhez, ha a francia csókra, szexre, divatra, sármra, humorra, vonzerőre, fogyókúrára, művészetre és egyéb többé-kevésbé pikáns kérdésre gondolunk. Ezzel ellentétben a Black Friday 2018 Franciaországban is (az exkluzivitást felváltó módon) az ekvivalencia, azaz leginkább az azonos, megegyező jegyeket hordozza magán. A francia Fekete Péntek az amerikaihoz hasonló módon a promóciók, a rendhagyó kedvezmények periódusának jelölőjeként lép színre.

A nagyszerű árengedmények időszaka Franciaországban is (akárcsak hazánkban) 2013-ban kezdte meg vásárlóhódító-hadjáratát, ebben a pénztárcakímélő ciklusban pedig az Apple márka és szorgalmazói (a kezdetekben) főszerepet játszottak és olyan forgalmazók vettek részt benne, (többek között) mint a Fnac, a Zalando, a Cdiscount, a La Redoute vagy a Pixmania.

A Black Friday 2018 kezdeményezés nem azonos a Cyber Monday elnevezésű (habár az elv, a mozgatórugó egyenértékűnek mondható) biznisz jelenséggel, hiszen ez utóbbi valóban kiberterületeken mozog, vagyis az online tevékenységekre, vásárlások ösztökélésére fókuszál, nem beszélve arról, hogy jóval recensebb, újszerűbb a már többévtizedes (főként amerikai) múltat maga mögött tudó Black Friday eseménynél.

Milyen a péntek, ha fekete Franciaországban?

A Quelles-dates arról számol be a Black Friday 2018 kapcsán, hogy ez a különleges vásárlással és akciókkal szimbiózisban élő jelenség (megerősítve a fentebb olvasottakat) az Apple-nek köszönhetően vált népszerűvé.

A franciákat is  érdekelte a kérdés, hogy vajon az amerikai gyökerekkel rendelkező Black Friday miért éppen a téli időszakra esett. A karácsonyi vásárlással egybefonódás válasza mellett, nem meglepő módon az üzletek ügyfélszerző óhaja is benne volt a pakliban, hiszen miért ne lenne a fő célok egyike az értékesítés növelése, új ügyfelek toborzása és a lojálisokkal való üzleti szálak megerősítése? Ennek érdekében a kereskedők még a szépen csengő árrés* beálltától sem rettentek vissza (az új kliensekért érdemes volt egy-két napot felölelő időre ezt az üzleti mozzanatot beiktatniuk).

Az üzletek szakemberei nagy hangsúlyt fektettek ebbe a kampányba – és előreláthatóan a Black Friday 2018 alkalmával sem lesz ez másként – éltek a lehetőséggel, és a kezdeti Apple-márkajelenlétet követően egyre több nívós és népszerű márka egészítette ki. A márkatermékekkel járó kívánatos és ellenállhatatlan árengedmények egyre vonzóbbá teszik a Black Friday koncepciót világszerte.

*olyan marketing kifejezés, amely a nettó beszerzési- és eladási ár közötti különbségét jelöli

CIKKAJÁNLÓ

Megőrülsz! Az Electronic Star már elkezdte a Black Friday akcióját! Megőrülsz! Az Electronic Star már elkezdte a Black Friday akcióját!
2018. 11. 07.

70%-os kedvezménnyel vásárolhatók a fitness gépek, de naponta változnak az akciók!

Péntek éjszaka? Hova máshova? Péntek éjszaka? Hova máshova?
2017. 11. 21.

A Kika az esti órákban várja az akciókra leselkedőket.

Vintage Beauty – a női szépség szolgálatában, 2. rész Vintage Beauty – a női szépség szolgálatában, 2. rész
2018. 09. 29.

Folytatjuk az interjút.

A Google együttműködik Európa második legnagyobb kiskereskedelmi hálózatával A Google együttműködik Európa második legnagyobb kiskereskedelmi hálózatával
2018. 06. 26.

Google Home-on, Google Assistant-on és Google Shopping-on keresztül is rendelhetők lesznek élelmiszerek.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
A Fekete Pénteken a leértékelt repülőjegyek is nagyon népszerűek
2018. 11. 19.
A Black Friday-t, és az utána következő Cyber Monday-t is kihasználják azok, akik olcsó repülőjegyekre szer...
Black Friday – Az Edigital.hu mérlege
2018. 11. 19.
A szárítógépet is sokan keresték Fekete Pénteken.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu