Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Black Friday 2018 – 4 várható előrejelzés

Szerző: Galambos Dániel
2018. 06. 29. |

Az intelligens otthoni termékek lesznek a legnépszerűbbek a 2018-as Black Friday alatt.

Black Friday 2018 – 4 várható előrejelzés

4 várható előrejelzés a 2018-as Black Friday-al kapcsolatban

Soha nincs túl korán elkezdeni a nyaraláson gondolkozni. A kiskereskedelem is így gondolja, hiszen a Fekete Péntekre már jóval a kitűzött időpont előtt elkezdik a felkészülést.

Lezajlott az idei CE Week show, amely folyamatosan az aktuális fogyasztói technológiai trendeket figyeli és mutatja be, amelyeket a kiskereskedőknek fontos tudniuk, hiszen ez alapján tudnak felkészülni a különféle stratégiáikra.

De mégis melyek ezek a trendek, amelyek a kiskereskedők piacát alakítják? Bemutatunk most négyet, ami a leginkább jellemző ma a fogyasztói szokásokra.

Az e-kereskedelem hatalma, és egyre nagyobb népszerűsége

A kiskereskedők zöme 2017-ben megtapasztalhatta, hogy mekkora ereje van az e-kereskedelemnek minden területen. A üdülési, nyaralási megoldásokért is egyből az internetre kattintunk, és persze bármit meg tudunk már vásárolni is online, így ennek a népszerűsége is folyamatosan nő.

Természetesen a Fekete Péntek is szóba hozható, hiszen az Adobe Analytics adatai azt mutatták, hogy a 2017-es Fekete Pénteken a vásárlók által elköltött összeg 17,9 százalékkal, 7,9 milliárd dollárra nőtt a korábbi évekhez képest.

Idén a szakértők nem várnak növekedést a tavalyi számokhoz képest, de úgy gondolják, mivel ennyire népszerű az online vásárlás és a digitális cikkek (okostelefonok, laptopok stb.), így épp ezek fognak a legjobban fogyni Fekete Pénteken.

Azt is lehet tudni, hogy hol költötték az amerikai vásárlók a legtöbb pénzt Black Friday napján. Az Amazon vezet ebben a versenyben, hiszen az online tranzakciók több mint 50 százaléka itt történt az akciós napokban.

A Fekete Péntek valójában sokkal hosszabb, mint a hivatalos dátuma

Az elmúlt néhány évben a fekete péntek értékesítésének tendenciája az volt, hogy a különböző online kereskedők még a Fekete Péntek hivatalos dátuma előtt elkezdtek akciósan értékesíteni, és tovább is tartották ki kedvezményeiket. A trend az online felületen túl az offline stratégiában is megjelent, és a boltokban is sokkal hosszabb ideig tartanak már a kedvezmények, mint ahogy azok dátum szerint meg vannak hirdetve.

Erre az idei évben is számíthatunk, mert valószínű, hogy az akciós termékek már korábban is kaphatóak lesznek és tovább is lesznek leértékelve, mint a Fekete Péntek hivatalos dátumai.

Kevesebb az offline eladás, de több az utazás értékesítés<

Az utóbbi években az is megfigyelhető, hogy sokkal többen vásárolnak már online, így azokból, akik órákat vagy akár napokat ülnek a boltok előtt, a fekete péntek kapunyitására várva, már jóval kevesebb maradt. Ez persze nem jelenti azt, hogy kevesebb az eladás, hiszen sokan otthonról, a számítógép vagy az okostelefon előtt ülve intézi azt.

Az üdülési, utazási akciók eladása egyébként majdnem 5 százalékkal nőtt 2017-ben a korábbi évekhez képest.

A számítások és előrejelzések szerint az offline üzletekben történő értékesítési növekedés továbbra is elmarad majd az e-kereskedelemhez képest a fekete pénteki hétvégén, de arra is számítanak, hogy offline is legalább annyian fognak vásárolni, mint tavaly.

Az intelligens otthoni termékek lesznek a legnépszerűbbek

A korábban említettek szerint, a fogyasztók a leginkább a technológiai újdonságokat szeretik, így valószínűleg Black Friday alkalmából is ezek fognak majd a leginkább fogyni.

A számítások szerint a fogyasztók legnagyobb igénye manapság az intelligens otthon, amit persze nem olcsó megvalósítani. Éppen ezért lesznek az intelligens termékek a legnépszerűbbek a kedvezményes napokon, mint például az okostelefonok, melyek képesek a Google, vagy a Siri hangalapú keresésre, vagy ezekkel együtt az Alexa nevű intelligens segítőre, amely képes hang alapú parancs hatására lekapcsolni otthonunkban a fényeket, vagy felhangosítani a zenét.

Az efféle modern otthoni környezetet tehát imádják a Z, de még az Y generáció tagjai is, így valószínűleg ebből fog a legtöbb fogyni fekete pénteken, de persze egyéb háztartási eszközök, vagy ruhák, sporteszközök is várhatóan hamar elkelnek majd az online és offline boltokból egyaránt.

CIKKAJÁNLÓ

Black Friday 2018 – amiben kicsit „másabb” a francia fekete péntek társainál Black Friday 2018 – amiben kicsit „másabb” a francia fekete péntek társainál
2018. 09. 26.

XXL nappá vált a fekete péntek, de akár Crazy Week-ről is beszélhetünk.

Rágógumit dobott piacra a Halls Rágógumit dobott piacra a Halls
2018. 07. 04.

Új termékeket figyelő rovatunk egy új rágógumira lelt.

Játék felnőtteknek – Három napos airsoft harcászat Játék felnőtteknek – Három napos airsoft harcászat
2018. 05. 16.

Végre egy olyan játék, ahol nem csak lövöldözés, hanem sztori is van. Neten toboroznak.

Nem jön a busz? Csak nyomj egy gombot a telefonodon, és ott lesz! Nem jön a busz? Csak nyomj egy gombot a telefonodon, és ott lesz!
2018. 10. 08.

A jövő tömegközlekedése, amikor majd Te leszel a buszmegálló. Így utazhatsz majd olcsón városodban.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
A Fekete Pénteken a leértékelt repülőjegyek is nagyon népszerűek
2018. 11. 19.
A Black Friday-t, és az utána következő Cyber Monday-t is kihasználják azok, akik olcsó repülőjegyekre szer...
Black Friday – Az Edigital.hu mérlege
2018. 11. 19.
A szárítógépet is sokan keresték Fekete Pénteken.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu