Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

A varázslat és Rodolfó nyomában - Bűvészbolt a neten

Kicsiknek, nagyoknak, amatőröknek és profiknak.
Aki nem járatos a trükkök és a varázslatok világában, az tátott szájjal nézi a mutatványokat. Szerencsére ez is egy szakma, és valamilyen szinten el is sajátítható, ebben nyújt segítséget a bűvészeknek szóló webáruház.

A fátyol fellebben és a webáruházban kapható kellékek, tárgyak, DVD-k segítségével bárki elkápráztathatja az ismerőseit az általa előadott trükkökkel. Legyen az mentalista vagy kézzel végzett mutatvány. A rejtélyeknek kezd vége lenni, mert olyan varázslathoz is lehet kellékeket vásárolni, amit a bűvész világbajnok Fred Kaps mutatott be először. Kaps csinálta elsőként, hogy sót öntött a kezébe vagy egy kendőbe, majd eltüntette a sót. A következő lépést az jelentette, hogy az ökölbe szorított kézzel csinált néhány mozdulatot, majd a só kifolyt a kezéből. Száz szónak is egy a vége: a fenti mutatványt 3900 forintos beruházás megtörténte és a gyakorlások után, ön is előadhatja az ismerőseinek és a barátainak.

A webáruházban történő böngészésnek olyan veszélyei is vannak, hogy a gyermek elkezd érdeklődni a terület iránt, ilyenkor gyorsan lehet levarázsolni a pénzt a szülő számlájáról. Ugyanis elég sok gyerekeket megcélzó készlet, trükk anyag található a webáruházban. Ezek segítségével lehet a bűvész palántát képezni, ha a csemete érdeklődése megmarad, akkor lehet tovább lépni a drágább készletek irányába.

A képzés erős vonal a webáruházban, mert elég sok könyv, DVD és -a hírlevél feliratkozás esetén- ingyenes oktató videók is elérhetők. Ezzel el lehet indulni a tanulásban, persze szükséges hozzá a rengeteg gyakorlás is.

Külön osztályt képeznek a bűvészetre alkalmassá tett kártyák, amelyből e cikk írásakor 157 darabot kínáltak. Ezek a paklik – különleges - a bűvészi tevékenységhez alkalmas anyagból készültek, és a kialakításuk is olyan, hogy tökéletesen megfelelnek a varázslattal foglalkozóknak. Meglepő, de a jótékonykodás és a segítség, még az élet ezen a részén is működik.

A kártyák között böngészve megtalálni a Sea Shepard kártyát, ami első pillanatra szimpla kalóz kártyának tűnik, de nem az. Jó ügyet szolgáló reklám tárgyról van szó. Sea Shepard évtizedek óta küzd a bálnák illegális vadászta ellen, amelyet a japán kormány erőteljesen támogat. Eddig több, mint hatezer bálna életét mentették meg a Sea Shepart akciói, akik szó szerint felveszik a harcot a bálnavadász hajókkal és más a tenger élővilágát károsító ténykedéssel. A nonprofit szervezet alapítója Paul Watson kapitány.

Visszatérve a varázslatok világába, a kategóriák között megtalálni a kendőket, amelyek rengeteg színben kaphatók. A bűvész kendők anyaga az esetek legnagyobb részében selyem.

Külön ligát képviselnek a speciális effektek. Aki az utcai bűvészetet választja, az is válogathat, az utcán előadott trükkökhöz szükséges kellékekből. A bűvész dobozok szintén külön kasztot képviselnek, akár a színpadon előadott trükkökhöz szükséges anyagok. A pénzes trükköket nem csak a való életben lehet látni, ezek többsége igen csak nyitogatja az átlagember zsebében a bicskát. Békésebb és szórakoztatóbb, ha a pénzzel, a pénz érmékkel a bűvész foglalkozik, ennek a kellékei is elérhetők a bűvészetre, varázslatra specializálódott webáruházban.

*A címben említett Rodolfó, azaz Gács Rezső (1911-1987) a leghíresebb, világ szinten is elismert magyar bűvész. Az előadásain sokat hangoztatott híres mondata: „Figyeljék a kezemet, mert csalok!”