Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Dark Fitness – a funkcionalitás és a dizájn találkozása

Egy magyar sportruházati márkát mutatunk be. Interjú.

Bemutatjuk a csupán egy éves, de rendkívül gyorsan fejlődő sportruházati márkát, a Dark Fitness-t.


Sportos, szexi modellek; minőségi, olasz alapanyagok; illetve trendkövető dizájn. Ez a Dark Fitness, az alig egy éves magyar sportruházati márka. Egy interjú keretében utánajártunk, hogy honnan indult a cég, hogy alakult az idei évük, és milyen akciókra számíthatunk a közelgő Black Friday 2018 alkalmából.

 

Mikor és hogyan jött létre a cég? Hány fő dolgozik a Dark Fitnessnél?

Maga a Dark márka most ünnepelte az első születésnapját, de cégünk már hosszú évek óta működik. Különböző nagyobb márkáknak terveztünk és gyártottunk például fürdőruhát, divatárut, és fitness ruhákat is. Cégünk egy maroknyi tervezőbrigádból áll, a kivitelezés nagy részét is mi oldjuk meg, de több külsős céggel is dolgozunk (varrodák, nyomdák, grafikai cégek).

 

 

 


Hol és milyen alapanyagokból készülnek a ruhadarabok? Kik tervezik őket?

A Dark ruhái a legjobb minőségű olasz alapanyagok felhasználásával készült speciális fitnessruha anyagból készülnek, vagyis kényelmesek és szellősek. A fazonjainkat a tervezőgárdánk álmodja meg a legújabb trendeket követve, így a ruhák a funkcionalitás mellett dizájnosak is! A kivitelezést követően a próbadarabokat néhány helyi fitness oktató teszteli, így az esetleges hibákat ki tudjuk szűrni, illetve korrigálni. 

Rendszeresen szerveznek nyereményjátékokat a közösségi médiában?

Igen, rendszeresen vannak nyereményjátékaink, melyeket mindig valamilyen eseményhez kötünk, így ezzel "ajándékozzuk meg" a követőinket.


A közelgő "Fekete péntek" - Black Friday 2018 alkalmából milyen akciókra számíthatnak a vásárlók?


A Fekete Péntekre egy szokásos 15%-os akcióra gondoltunk, mely minden termékünkre értendő.

 


Milyen szempontok alapján választják ki a márka arcait, modelljeit?


Általában a modelljeinket ajánlják nekünk, de az is előfordult, hogy a médiában leltünk rájuk, vagy szépségversenyeken. Legtöbbször helyi modelleket alkalmazunk, ezzel is segítve a karrierjüket. A legfontosabb szempont a lányok kiválasztásánál a sportosság. Eddigi modelljeink között volt már Tikos Kitti, aki Miss Fitness győztes; Király Lili, aki amellett, hogy több szépségversenyen is tarolt, egészen kicsi kora óra aerobicozik; Bálint Lilla, egri cheerleader, aki több cégnek is volt már modellje; Szalay Francyska, Eger arca; valamint a Yoga kollekciónk esetében a fotózáshoz egy pesti jógaoktatót kértünk fel, és többször dolgoztunk már testépítőkkel is.

 

Hogyan születnek meg az egyes kollekciók és ruhadarabok nevei?

A Dark létrejöttekor az első darabok mind női nevet kaptak, amivel az volt a probléma, hogy nem igazán tudtuk megjegyezni a termékek neveit, így mikor dolgoztunk velük, időt pazaroltunk. A következő daraboknál már úgy választottunk nevet, hogy azt néztük, mire asszociálunk a fazonról. Így jött létre például a vágott nadrágunknál a Cutted név, a márványmintásoknál a Marble, vagy a mandala mintás értelemszerűen a Mandala nevet kapta.
Tervezik a márka bővítését, egyéb termékek árusítását is?


A 2018-as évben elég sok bővítést végeztünk, hiszen megjelentek az oldalunkon a Dark és az OnlyOne márkás fürdőruhák, sporttáskák, és a cégünk történetében először a férfi ruházat is, ami hatalmas fejlődés volt számunkra! Az üzletünk megnyitása még csak tervben van, viszont év eleje óta több helyen is árusítunk viszonteladók által.

 

 

 

 

Gyakori, hogy visszaküldenek egy csomagot nem megfelelő méret miatt, vagy mert esetleg nem nyeri el a vásárló tetszését? 100%-ban visszatérítik a termék árát?

Szerencsére nagyon ritka, hogy méretprobléma miatt visszaküldenek valamit. Ilyen esetben természetesen a termék árát teljes mértékben visszatérítjük, viszont a posta a vásárlót terheli.

 

Változtattak már egy adott terméken negatív vásárlói visszajelzés miatt?

Egyetlen példa volt rá, amikor az egyik topunkat túl hosszú pánttal terveztük. A modellünkön tökéletesen állt, de a vásárlók jelezték, hogy túl hosszú a pántja, így némiképp kényelmetlen, nem tökéletes a tartása, így a pántokat pár centivel rövidebbre vettük. Természetesen nem csak a már meglévő termékeinket alakítjuk a vásárlók igényei szerint, hanem a következő kollekciókat is. Például folyamatosan figyeljük, hogy melyik színeket és motívumokat szeretik leginkább, valamint hogy mely termékkategóriák a legkeresettebbek, és így alakítjuk ki az új darabok dizájnját.

 

Milyen pozitív visszajelzéseket kaptak eddig? Mennyit bővült a Dark Fitness az utóbbi évben?

Úgy gondolom, hogy a legnagyobb siker mindenképpen az, mikor megjelennek a visszatérő vásárlók, illetve amikor az edzők a saját rendelésük tesztelése után az egész csoportjuknak tőlünk rendelik az edzőruhájukat. A forgalmunk növekedésében is központi szerepet játszanak a hűséges vásárlóink, de a mértékét nem igazán tudjuk meghatározni, hiszen az új kollekcióink megjelenésekor szó szerint megrohamoznak minket.

Az is mindenképp jól esik, amikor több blogger és riporter megkeres minket, és érdeklődik a márkánk iránt, vagy ír rólunk, mint ahogy a Black Friday e-kereskedelmi magazin is. :)