Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Extreme Digital, a legnagyobb

Az Extreme Digital, a legnagyobbra nőtt magyar webshop sikertörténete egy gimnazista nyári munkájával kezdődött. Ismerje meg az edigital.hu-t velünk!

A kezdtek


Az Extreme Digitalt 2001-ben alapította Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula. Az alapítás előtörténete egy gimnáziumi nyári munkáig nyúlik vissza. Várkonyi Balázs a maga által összeszerelt számítógépeket kezdte árusítani. Ahogy a webes sikertörténetek esetében megszokhattuk, itt is egy alig néhány négyzetméteres helyiségből indult a forradalom. 2016-ban az Extreme Digital (közismertebb nevén az edigital) Magyarország első számú webshopjává nőtte ki magát.

2003-ra az edigital már két üzletet és egy szervizközpontot nyitott. Az áttörést 2004., az interneten értékesített digitális- és DSLR fényképezőgépek hozták el. 2005-ben nyílt meg a Mammutban azóta is működő bemutatóterem. 2006-tól az Extreme Digital már az országos hálózat, és ezzel együtt a raktárkészlet kiépítésére törekszik: szaküzlet nyílik Szegeden, felépül a központi raktár. 2007-ben a webshop napi Black Friday típusú akciók után kutató egyedi látogatószáma eléri a húszezret. A sikeres Black Friday akciók és az online terjeszkedés eredményeként ebben az évben a svájci SoftCon Informatik AG befektetésével az edigital részvénytársasággá alakult. 2015-re megvalósul a cél, az Extreme Digital országos méretű vállalattá válik, 12 szaküzlettel várja vásárlóit.

Évek óta a csúcson


Az Extreme Digital évek óta piacvezető a webshopok versenyében, az eMAG, a Mall.hu, a MediaMarkt és Tesco előtt, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Szintén csak „általános jelenségnek” mondható, hogy a cég Magyarországi sikereit kihasználva terjeszkedésbe kezd a régióban. 2010-ben Csehországban és Szlovákiában, 2011-ben Romániában, 2013-ban Horvátországban, 2015-ben Szlovéniában, 2016-ban pedig Bulgáriában jelenik meg a vállalat.

Az elmúlt években az edigital infrastruktúrája folyamatosan fejlődik. Külön raktár nyílt a háztartási nagygépek számára Törökbálinton, ahol online vásárlási átvevő pont is létesült. Az edigital oldala a különböző Black Friday akcióktól függően napi 70 000 látogató felett jár, illetve a régióban ugyanennyi felhasználót ér az extrém sikereket elérő magyar cég.

Az Extreme Digital elismerései


Az alapítás óta eltelt időben az alapítókat, illetve magát a vállalkozást többször is elismerésben részesített a szakma. Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője 2007-ben az Ernst & Young által alapított "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") "A Merész újító" kategóriában kapott elismerést. Ezen kívül az edigital az Ország Boltja és SuperBrands megmérettetésen is kiemelkedő helyezéseket ért el.

Versenyelőnyök


A magyar vásárlók az Extreme Digital szolgáltatása által, ahogy láttuk, egy korszerű és minden felhasználói igényt kiszolgáló webshop mellett országos szaküzlethálózatot is kapnak. A korai évek fotós és műszaki termék túlsúlya mára kiegyenlítődött. Az edigital.hu oldalain az elektronikai termékek mellett többek között szépségápolási termékek, sport és szabadidős cikkek, gyermekjátékok, iskolaszerek, könyvek, ház- és állattartási termékek közül is válogathatnak a magyar online vásárlók. Érdemes feliratkozni a webshop hírlevelére, szinte minden héten találkozni fogunk valamilyen Black Friday jellegű akcióval. Az Extreme Digital büszke arra, hogy kínálata érzékenyen reagál a legújabb technológiai trendekre, a legkorszerűbb berendezéseket itt érhetjük el először online Magyarországon. A 14 napos elállási jogon túl az edigital 40 napos visszavásárlási garanciát kínál. Emellett ingyenes kiszállítást nyújt minden termékre, beleértve a háztartási nagygépeket! A termékválaszték mellett a legnagyobb magyar webáruház egyedi hitelkonstrukcióival is támogatja a kereskedést. Emellett az itt vásárolt értékes termékekre Extra Garancia biztosítás is köthető.

edigital.hu