Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Fashion Days, az online divatforradalom

Szerző:
2017. 10. 13. |
divatcikk
fashion days
Naspers
ruházat
történelem
zee lane

Egy webshop, aminek kedvéért a magyar nők csak éjfél után fekszenek, és kora hajnalban kelnek.

Fashion Days, az online divatforradalom

Történelem

A nemzetközi divatmárkákat kínáló webshophálózatot 2009-ben alapították Svájcban. A Fashion Days eredeti működése szerint vásárlói klub volt, ahol a regisztrált tagok exkluzív, az átlagos ruházati webshopok kínálatában nem elérhető, de még a bolti választékhoz képest is egyedi ruhadarabok és márkák közül válogathattak, természetesen Black Friday áron. A Fashion Days egyedi szolgáltatása a megcélzott kelet-európai piacokon hatalmas sikert aratott, Magyarországon is, ahol 2009. decembere óta töretlen a népszerűsége. A robbanásszerű piacszerzés a régió online kereskedelmét uraló multinacionális Naspers csoport figyelmét is felkeltette, így 2011-ben a divatdiktátor webshophálózat tagja lett a befektetési csoport sikeres webkereskedelmi hálózatának.

Új idők

2013-ban Fashion Days stratégiája és kereskedelmi modellje megváltozik. A korábban „meghívásos alapon” működő, kizárólag a regisztrált felhasználók számára fenntartott, aukciós – tehát korlátozott ideig kapható kollekciókat forgalmazó – webshop működése átalakult. Innentől kezdve a Fashion Days alapvetően a topmárkákra támaszkodó, ezek aktuális, szezonális kollekcióit forgalmazó, de még mindig exkluzív internetes divatshoppá alakult. A megváltozott modell révén értelemszerűen megnövekedett a cég által kínált termékek száma, kiszélesedett a felhasználók köre. A márka ismertségének növelése mellett a divat webshopnak komoly logisztikai kihívásokkal kellet megküzdenie, mivel az új működési rend szerint a szállítási idő 2-3 munkanapra csökkent. A Fashion Days az innováció terén is előre lép 2013-ban. Ekkor készült el az iOS mobilapplikáció, amin keresztül a vásárlók már kártyával is fizethettek. 2014-ben ugyanez a szolgáltatás már Android platformon is elérhetővé válik.

black-friday-fashion-days-app

 

2014-ben a világmárkák szezonális modelljei mellet a Fashion Days saját márkát mutat be. A ZEE LANE elegáns alkalmi és hétköznapi viseletre szánt modelljei a webshop állandó kínálatát képzik azóta is.

A nagyok klubjában

2015-ben a Fashion Days még erőteljesebben beépül a Naspers csoport által vezetett kelet-közép-európai webshophálózatba, a cég az eMAG csoport tagjaként folytatja működését. A fúzió révén a divatshop a kiegészítő szolgáltatások fejlesztésének területén kap lendületet, innentől kezdve vásárlóinak egy átlagos vásárlás esetében már ingyenes kiszállítást garantál. A divat webshop a „csomag ellenőrzése kézhezvételkor” szolgáltatással lehetőséget nyújt arra is, hogy a futár kiérkezésekor ellenőrizhessük, hogy a megrendelt termék a megfelelő paraméterekkel érkezett-e ki hozzánk? Emellett fejlődik a honlap is, beépülnek minőségi, felhasználóbarát webshop-alkalmazások („Kedvencek”, „Legnépszerűbb termékek”). A Fashion Days oldala nemcsak a vásárlást, hanem a divat világában történő tájékozódást is segíti. A honlapon szerkesztett tartalmak adnak az áruháznak valódi magazin jelleget.

Fashion Days szolgáltatások

A Fashion Days az ingyenes kiszállítás mellett termék-visszaküldési garanciát is vállal, ami azt jelenti, hogy

  • használat látható jelei nélkül,
  • az összes hozzátartozó címkével és dokumentummal együtt,
  • a kézhezvételt követő 30 napon belül,
  • indoklás nélkül,
  • futárszolgálat igénybevétele nélkül

a megrendelt árut visszaküldhetjük a cégnek, és visszakapjuk a vételi árat. Ezek a szolgáltatásfejlesztések, illetve a folyamatos logisztikai megoldandó feladatok számos technikai kihívás elé állítják a céget, de a fejlődés – köszönhetően a népszerű divattermékek nyújtotta választéknak – ezek ellenére is töretlen marad.

black-friday-fashion-days-storage

2017-ben a cég árbevétele Magyarországon január és augusztus között – 44%-os növekedés mellett – meghaladta az 1,8 milliárd forintot. A webáruház sikerének titka valószínűleg továbbra is a választék. Az akciós termékek, új modellek változatlanul limitáltak, azaz érdemes minél előbb lecsapni rájuk, különben hoppon maradhatunk. Ez a jelenség egyértelműen pozitívan hat az üzletre. A cég elemzése alapján a magyarokat éberré tette a Fashion Days, egyre többen választják az éjszakai, vagyis az éjfél és reggel 6 óra közötti vásárlást. Magyarországon az átlagos Fashion Days vásárló órákkal korábban ébreszti magát, feltehetően még az ágyában fekve, okostelefonján keresztül rendeli meg hajnali 5 és 6 óra között a legújabb modelleket. Érdekesség – szintén a webshop jelentése szerint –, hogy az éjszakai vagy kora hajnali vásárlások során megrendelt legnagyobb értékű termék itthon egy Dolce&Gabbana ruha volt, amiért divatbolond gazdája 154 340 forintot fizetett. Magyarországon egyébként a túlnyomó többségben lévő női vásárlók átlagosan 21 ezer forintot fizetnek egy vásárlásért.

A Fashion Days honlapja

Fashion Days divatmagazin

Facebook (+Messenger ügyfélszolgálati bot-alkalmazás)

Instagram

YouTube

 

 

CIKKAJÁNLÓ

Alibaba vagy Amazon a top webáruház minden országban? Dehogy! Alibaba vagy Amazon a top webáruház minden országban? Dehogy!
2018. 04. 14.

Bemutatjuk a Shopee-t, Délkelet-Ázsia egyik legsikeresebb webshopját.

Ne hagyd ki az Aliexpress 90%-os Black Friday akcióját! Ne hagyd ki az Aliexpress 90%-os Black Friday akcióját!
2018. 11. 22.

A legnagyobb kínai webáruház sem maradhat ki a Fekete Péntekből.

Egy hónap múlva karácsony – megkezdődött az ünnepi hajrá az e-kereskedelemben Egy hónap múlva karácsony – megkezdődött az ünnepi hajrá az e-kereskedelemben
2018. 11. 22.

Immár közel két hete Black Friday lázban ég az ország.

Webáruházak – Würth online shop Webáruházak – Würth online shop
2018. 07. 25.

A 9 üzlet mellé webshop is indult. Több, mint 40 000 terméket árusító webáruházról beszélünk.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2019 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu