Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

gpshop.hu – Rajongásból élni

Forma 1, MotoGP és GT rajongói termékek. Így lehet Kimi Räikkönenes sapkája bárkinek.
"Könnyű" annak a webáruháznak a dolga, amely az autósport rajongókból él: a média és a versenysorozatok gondoskodnak a népszerűsítésről, ők pedig learatják a gyümölcsöt.

A valóság valószínűleg nem ennyire egyszerű és komoly munka a sok százezer autósport rajongót megtalálni, hogy tőlük rendeljék meg a hátizsákot, széldzsekit, pólót és a létezéshez nélkülözhetetlen sapkát. A webáruház megszokott trendeket követi, tehát van hagyományos boltja is, ahol személyesen lehet válogatni a termékek között.

Ennek az a nagy pozitívuma, hogy meg lehet fogni, szemlélni a kiszemelt tárgyat és a személyes tapasztalat birtokában könnyebben el lehet dönteni. Ez nagy segítség, egész más, mint az áruház képeit nézegetve gondolkodni, hogy a póló vagy a hátizsák milyen lehet.

A vevőkörük igen széles, elsőre mindenki a Formula 1-re gondol, de szerencsére az első számú formula alapján szervezett bajnokságon kívül is van élet. Természetesen az összes csapat hivatalos holmijait meg lehet vásárolni, így lehet Kimi Räikkönenes sapkája bárkinek. A F1-es holmik teszik ki a választék nagy részét.

Szerencsére más autósportok is léteznek, és egy ideje ők is megkapták a két vagy három betűs elnevezésüket. A MotoGP a gyorsasági motoros világbajnokságot takarja, itt húzza a gázt az "Isten" azaz a Doktor, Valentino Rossi. A kilencszeres világbajnok 46-os rajtszáma és a VR monogram, sok holmin megtalálható. A webáruházban nem lehet még megvenni a Doktor nevével fémjelzett Ford kisteherautót és a Ford Transit Custom Tourneo luxus kisbuszt.

A Honda ravaszabb volt, ugyanis régóta együtt dolgozik a Gas Jeans-el, így az olasz cég szállítja a csapat ruházati termékeit. Ezért nem csak a csapat honlapján vagy a gpshop.hu -nál lehet megvásárolni, hanem szinte bármelyik plázában, ahol Gas termékeket árulnak.

A rövidítéseken tovább menve, ott a WRC. Ez a rali világbajnokság legmagasabb osztályát takarja, ahol a tavaly színre lépett, rendkívül látványos és erős versenyautókkal küzdenek a pilóták. A tavalyi évad a műfaj egyik legizgalmasabb szezonja volt – az eddig lement futamok alapján - a 2018-as szezon sem lesz piskóta.

A WRC küzdelmeiről annyit, hogy gyakori, hogy három nap versenyzést és 300 kilométer után, néhány másodperc dönt az utolsó szakaszon a győztes személyéről.

Ezért nem véletlen, hogy a közvetítések nézőszáma folyamatosan emelkedik, még olyan országokban is – pl. USA-ban - ahol az európai gyökerű sport kevésbé népszerű.

A WEC szintén feljövőben lévő, a három betű a sportkocsik részére kiírt megbízhatósági világbajnokságot jelenti. Ott a korona ékkő a Le mans-i 24 órás, amelyet 1923-ban rendeztek először. Ez a sport az 1960-as években érte a virágkorát, amikor még Ferrarik, Porschék, Jaguárok, Fordok, Aston Martinok küzdöttek az egy naposon. A sport prototípusok között most a Toyota az éllovas, a széria közeli sportkocsik között szinte mindegyik gyártó jelen van, kezdve az Aston Martintól, Fordtól, BMW-től a Corvette-ig. Aki ezért a szériáért rajong, az is be tud vásárolni.