Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Húsvét 2019 – a Nagypéntek az új Black Friday

Szerző: HBF
2018. 04. 24. |

Elemzések szerint a Fekete Pénteknél is nagyobb kedvezmények várhatóak jövőre Nagypénteken.

Húsvét 2019 – a Nagypéntek az új Black Friday

Elemzések szerint a Fekete Pénteknél is nagyobb kedvezmények várhatóak ezentúl Nagypénteken, Angliában.

Idén a KPMG adatai szerint 3 százalékos bevétel növekedést jósoltak a boltoknak a húsvéti időszakban, a korábbi évekhez képest. A vásárlók nagyobb akciókra és kedvezményekre számíthattak, mint a legutóbbi Fekete Péntek alkalmával.

A Globális Élelmiszerbiztonsági Szabvány (BRC) szerint a szélsőséges húsvéti ajánlatok beáramlása alapvetően megváltoztatta a szezonális promóciók hagyományos ciklusát, mivel a kiskereskedők folyamatosan egymással küzdenek a vásárlókért, éppen ezért a legkülönfélébb akciókkal csábítanak.

A piackutatással foglalkozó IbisWorld elemzői kiemelték, hogy jelenleg tízből hat kiskereskedőnek vannak eladásra szánt kedvezményes termékei, kifejezetten a húsvéti időszakra. Ilyen például az Argos, a Curry’s és a Topshop, melyek már bevezettek “húsvéti kedvezményeket”. Húsvétkor 29 százalékkal több kedvezményes terméket találhattunk az akciós árukat összegyűjtő Lovethesales.com weboldalon is.

Azt is kifejtették, hogy a különböző termékek árai átlagosan 35 százalékkal alacsonyabbak az ajánlott kiskereskedelmi árnál, és ez 3 százalékkal alacsonyabb, mint 2017-es Black Friday alkalmával, amikor az átlagos kedvezmény 32 százalék volt.

Bár a húsvéti időszak a kereskedők és a kiadások részéről is kezd felzárkózni Angliában a karácsonyhoz, azonban még mindig nem éri el a téli szezonban történő vásárlásokat.

A Curry’s, húsvéti időszakban leginkább leértékelt termékei közé tartoznak elsősorban a tévékészülékek, a laptopok, a kávéfőzők és egyéb kisgépek. Ezek akár több mint 50 %-os kedvezménnyel is megvásárolhatóak. A Topshop jellemzően a ruhákban, zoknikban, csizmákban nyújt nagyobb leértékeléseket, húsvéti időszakban ezek akár 70 százalékkal olcsóbban vásárolhatóak meg.

Paul Martin, a KPMG kiskereskedelmi üzletágának vezetője elmondta: “A kereskedelemnek általában nem kedvez az év eleje, de az elmúlt öt év tapasztalatai alapján ezt kárpótolja a húsvéti hónap folyamatos százalékos fejlődése. Ilyenkor ugyanis az élelmiszerek és a bútorok is nagyobb valószínűséggel fogynak, ezek a legerősebb kategóriák az eladás terén.”

Patrick Munden, a Global Marketing vezetője elmondta: “Látunk egy növekvő tendenciát az eseményalapú online-értékesítésben is, legyen az például Amazon Prime Day vagy Black Friday. Mindkettő nagyfokú növekedést mutat, mert a fogyasztók egyre inkább keresik az kedvezményeket, akciókat az év egy-egy pontján. Nincs probléma azzal sem, hogy a húsvét is kövesse ezt a példát.” Munden is ebben az évben várta a húsvéti időszak legnagyobb eladási növekedését.

Rachel Lund, a BRC kiskereskedelmi vezetője szerint: “A mai kiskereskedelmi környezet kemény. Az internet segítségével a vásárlók képesek összehasonlítani az árakat egy pillanat alatt, és csak akkor vásárolnak, amikor jelentős üzletet látnak benne. A kiskereskedők azonban képesek erre gyorsan reagálni, és ilyenkor alapvetően áthelyezik, átformálják a szezonális promóciók hagyományos ciklusát.”

Idén a húsvéttal kapcsolatban egyéb előrejelzéseket is közzétettek Angliában.
Többek között arról is beszéltek egyes elemzések, hogy a családok valószínűleg a már amúgy is jól bevált boltokat keresik fel ilyenkor, elindulnak tehát a bevásárló körútra. Éppen ezért a húsvéti hétvégét megelőzően körülbelül 26 millió gépjárművezetőt vártak az utakra, közel kétszer annyit, mint az elmúlt években.

Azt is emlegették, hogy mivel idén a húsvét sokkal előbb volt, mint a korábbi években, éppen ezért a családok elmentek üdülni, hiszen a nyár még messze van, és így kétszer tudnak beiktatni vakációt. A szálláshelyek, éttermek is készültek tehát a forgalomra.

Az időjárás jelentések azonban nem voltak túl pozitívak, hiszen esős, borús, havas időt jósoltak a húsvéti napokra a brit területeken, ezért még figyelmeztetést is kiadtak az óvatos vezetésre. Martin Bowles, a Met Office-től azt nyilatkozta: “A délről érkező erős eső találkozni fog az északi hideg levegővel, emiatt jelentős hóesés következhet be a közép-északi, a walesi és az észak-angliai régióban.”

A forgalmi dugókról szóló hírek is gyakoriak voltak, hiszen ha mindenki utazni vagy vásárolni indul, az autóutak is nagy forgalmúak lehetnek. Előreláthatóan az M25-ös úton, a Gatwick repülőtéren, az M1-es, és az M3-as úton, délnyugatra Londontól, az A303-as út közelében lévő Stonehenge-nél, az M55 között Preston és Blackpool szakasznál, valamint az M53 Liverpool és Chester közötti szakasznál számítottak a legnagyobb forgalomra, tömegre.
Természetesen az autópálya-munkások is fel voltak készülve a várható forgalomra és esetleges balesetekre.

A húsvét tehát idén nagy előkészületeket és sok pozitív jóslatot hozott Angliában, utólag ezen előfeltevések nagyobb része igaznak is bizonyult.

CIKKAJÁNLÓ

A magyar webáruházakba is megérkezett a Google Pay A magyar webáruházakba is megérkezett a Google Pay
2018. 09. 05.

Egy újabb fizetési lehetőség lesz így a hazai webáruházakban is.

Amazon Alexa – Aki “minden” kívánságunkat teljesíti Amazon Alexa – Aki “minden” kívánságunkat teljesíti
2018. 06. 09.

Alexa, a megszólítását követően megérti a kérdésünket, és válaszol rá.

Amikor Black Friday-kor autót rendelsz… Amikor Black Friday-kor autót rendelsz…
2018. 11. 23.

Az Egyesült Királyságban ez is előfordul.

Black Friday – kika (bútor) Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.

Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Kína letarolja a világot?
2019. 11. 22.
Miért Kínából? A magyar vásárlók elsősorban minőségi termékeket, jó ár-érték arányt és különleges, a hazai ...
Alig ért véget a Fekete Péntek, máris itt a következő!
2019. 11. 20.
Az Extreme Digital a szokottnál előbb, múlt pénteken tartotta meg a vásárlás karácsonyát, azaz a Black Frid...
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Online főzés és cset az unokákkal: mobilhasználat az idősebb korosztályban
2020. 05. 06.
A fiatalabbak mára valószínűleg már el sem tudnák képzelni mindennapjainkat az okoskütyük használata nélkül...
Black Friday helyett Light Friday!
2019. 11. 27.
Fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és villogókat oszt a rendőrség pénteken, a Látni és látszani kampán...
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2019 hírközpont extrákkal
Vive Black Friday és Cyber Monday
2019. 11. 29.
Több tízezer forintot spórolhat az, aki Vive virtuális valóság eszközt vásárol a Cyber hétvégén. A Black Fr...
Indul a Geekbuying Black Friday is!
2019. 11. 27.
A Black Friday hivatalos időpontja november 29., de általában több napos eseményről van szó, és már javában...
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Interneten vásárolsz? Ezekre figyelj!
2019. 11. 12.
Egy 2018-as összesítés szerint 5,4 millió magyar vásárolt rendszeresen webshopban. A felmérések azt mutatjá...
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu