Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Húsvét 2019 – a Nagypéntek az új Black Friday

Szerző: Galambos Dániel
2018. 04. 24. |

Elemzések szerint a Fekete Pénteknél is nagyobb kedvezmények várhatóak jövőre Nagypénteken.

Húsvét 2019 – a Nagypéntek az új Black Friday

Elemzések szerint a Fekete Pénteknél is nagyobb kedvezmények várhatóak ezentúl Nagypénteken, Angliában.

Idén a KPMG adatai szerint 3 százalékos bevétel növekedést jósoltak a boltoknak a húsvéti időszakban, a korábbi évekhez képest. A vásárlók nagyobb akciókra és kedvezményekre számíthattak, mint a legutóbbi Fekete Péntek alkalmával.

A Globális Élelmiszerbiztonsági Szabvány (BRC) szerint a szélsőséges húsvéti ajánlatok beáramlása alapvetően megváltoztatta a szezonális promóciók hagyományos ciklusát, mivel a kiskereskedők folyamatosan egymással küzdenek a vásárlókért, éppen ezért a legkülönfélébb akciókkal csábítanak.

A piackutatással foglalkozó IbisWorld elemzői kiemelték, hogy jelenleg tízből hat kiskereskedőnek vannak eladásra szánt kedvezményes termékei, kifejezetten a húsvéti időszakra. Ilyen például az Argos, a Curry’s és a Topshop, melyek már bevezettek “húsvéti kedvezményeket”. Húsvétkor 29 százalékkal több kedvezményes terméket találhattunk az akciós árukat összegyűjtő Lovethesales.com weboldalon is.

Azt is kifejtették, hogy a különböző termékek árai átlagosan 35 százalékkal alacsonyabbak az ajánlott kiskereskedelmi árnál, és ez 3 százalékkal alacsonyabb, mint 2017-es Black Friday alkalmával, amikor az átlagos kedvezmény 32 százalék volt.

Bár a húsvéti időszak a kereskedők és a kiadások részéről is kezd felzárkózni Angliában a karácsonyhoz, azonban még mindig nem éri el a téli szezonban történő vásárlásokat.

A Curry’s, húsvéti időszakban leginkább leértékelt termékei közé tartoznak elsősorban a tévékészülékek, a laptopok, a kávéfőzők és egyéb kisgépek. Ezek akár több mint 50 %-os kedvezménnyel is megvásárolhatóak. A Topshop jellemzően a ruhákban, zoknikban, csizmákban nyújt nagyobb leértékeléseket, húsvéti időszakban ezek akár 70 százalékkal olcsóbban vásárolhatóak meg.

Paul Martin, a KPMG kiskereskedelmi üzletágának vezetője elmondta: “A kereskedelemnek általában nem kedvez az év eleje, de az elmúlt öt év tapasztalatai alapján ezt kárpótolja a húsvéti hónap folyamatos százalékos fejlődése. Ilyenkor ugyanis az élelmiszerek és a bútorok is nagyobb valószínűséggel fogynak, ezek a legerősebb kategóriák az eladás terén.”

Patrick Munden, a Global Marketing vezetője elmondta: “Látunk egy növekvő tendenciát az eseményalapú online-értékesítésben is, legyen az például Amazon Prime Day vagy Black Friday. Mindkettő nagyfokú növekedést mutat, mert a fogyasztók egyre inkább keresik az kedvezményeket, akciókat az év egy-egy pontján. Nincs probléma azzal sem, hogy a húsvét is kövesse ezt a példát.” Munden is ebben az évben várta a húsvéti időszak legnagyobb eladási növekedését.

Rachel Lund, a BRC kiskereskedelmi vezetője szerint: “A mai kiskereskedelmi környezet kemény. Az internet segítségével a vásárlók képesek összehasonlítani az árakat egy pillanat alatt, és csak akkor vásárolnak, amikor jelentős üzletet látnak benne. A kiskereskedők azonban képesek erre gyorsan reagálni, és ilyenkor alapvetően áthelyezik, átformálják a szezonális promóciók hagyományos ciklusát.”

Idén a húsvéttal kapcsolatban egyéb előrejelzéseket is közzétettek Angliában.
Többek között arról is beszéltek egyes elemzések, hogy a családok valószínűleg a már amúgy is jól bevált boltokat keresik fel ilyenkor, elindulnak tehát a bevásárló körútra. Éppen ezért a húsvéti hétvégét megelőzően körülbelül 26 millió gépjárművezetőt vártak az utakra, közel kétszer annyit, mint az elmúlt években.

Azt is emlegették, hogy mivel idén a húsvét sokkal előbb volt, mint a korábbi években, éppen ezért a családok elmentek üdülni, hiszen a nyár még messze van, és így kétszer tudnak beiktatni vakációt. A szálláshelyek, éttermek is készültek tehát a forgalomra.

Az időjárás jelentések azonban nem voltak túl pozitívak, hiszen esős, borús, havas időt jósoltak a húsvéti napokra a brit területeken, ezért még figyelmeztetést is kiadtak az óvatos vezetésre. Martin Bowles, a Met Office-től azt nyilatkozta: “A délről érkező erős eső találkozni fog az északi hideg levegővel, emiatt jelentős hóesés következhet be a közép-északi, a walesi és az észak-angliai régióban.”

A forgalmi dugókról szóló hírek is gyakoriak voltak, hiszen ha mindenki utazni vagy vásárolni indul, az autóutak is nagy forgalmúak lehetnek. Előreláthatóan az M25-ös úton, a Gatwick repülőtéren, az M1-es, és az M3-as úton, délnyugatra Londontól, az A303-as út közelében lévő Stonehenge-nél, az M55 között Preston és Blackpool szakasznál, valamint az M53 Liverpool és Chester közötti szakasznál számítottak a legnagyobb forgalomra, tömegre.
Természetesen az autópálya-munkások is fel voltak készülve a várható forgalomra és esetleges balesetekre.

A húsvét tehát idén nagy előkészületeket és sok pozitív jóslatot hozott Angliában, utólag ezen előfeltevések nagyobb része igaznak is bizonyult.

CIKKAJÁNLÓ

Black Friday akciók Bakó Géza és a Full Kontakt Bt. prezentálásában Black Friday akciók Bakó Géza és a Full Kontakt Bt. prezentálásában
2018. 10. 29.

Ha megtanulod, hogyan legyél a legjobb a Black Friday-en, az már egy befektetés.

Fashion Days, az online divatforradalom Fashion Days, az online divatforradalom
2017. 10. 13.

Egy webshop, aminek kedvéért a magyar nők csak éjfél után fekszenek, és kora hajnalban kelnek.

Pikmi Pops Pikmi Pops
2018. 09. 09.

Mi jöhet még a slime után? Itt az új játék őrület, a Pikmi Pops.

Holdjárók helyett inkább hordd a NASA által ihletett cipőket! Holdjárók helyett inkább hordd a NASA által ihletett cipőket!
2018. 10. 30.

A VANS a NASA-val közreműködve adta ki új kollekcióját.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
A Fekete Pénteken a leértékelt repülőjegyek is nagyon népszerűek
2018. 11. 19.
A Black Friday-t, és az utána következő Cyber Monday-t is kihasználják azok, akik olcsó repülőjegyekre szer...
Black Friday – Az Edigital.hu mérlege
2018. 11. 19.
A szárítógépet is sokan keresték Fekete Pénteken.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu