Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

niuni – ékszerek Lepp Dorina szépségkirálynőtől

Szerző: HBF
2018. 08. 18. |

Lepp Dorinával, a Niuni Collections nevű ékszermárka megálmodójával beszélgettünk.

niuni – ékszerek Lepp Dorina szépségkirálynőtől

Lepp Dorinát modellként ismerte meg az ország, amikor elnyerte a Miss Earth Hungary címet 2015-ben. Azóta saját vállalkozást indított a csinos szépségkirálynő, és egyre népszerűbbek az általa megálmodott sterling ezüstből készülő, Swarovski gyöngyökkel díszített ékszerek.


 

Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy saját ékszer márkát alapítson?

Én mindig is szerettem a kézügyességet, precizitást, kreativitást igénylő munkát, és sokszor előfordult már, hogy valamit inkább elkészítettem, minthogy megvásároljam. Ebben az esetben is így volt: egy zsinóros medálos karkötőt megláttam az üzletben, de személy szerint némileg módosítottam volna rajta, így inkább egy kicsit keresgéltem a területen, és rá is leltem egy megfelelő medálra és zsinórra. Ezután már csak ki kellett tapasztalnom, hogy milyen csomózás a legoptimálisabb és már meg is volt a komplett karkötő. A vőlegényem, András, akivel azóta meg is alapítottuk közös cégünket, azonnal felvetette az ötletet, hogy ha ilyen szépeket tudok kreálni, akkor készítsünk hozzá egy webshopot. Ekkor szintén jött a ‘csináld magad’ filozófia és az arculat design-t, grafikákat, a képi anyagokat, weboldal tartalmakat, valamint a webshopunkat is beleértve mindent elkészítettünk, előállítottunk magunknak. Az ötlet megfoganásától 2-3 hónap telt el, mire nyilvános lett a webshop. Azóta már úgy túlnőttük magunkat, hogy lett egy harmadik társunk, aki folyamatosan készíti a karkötőket és most keresünk újabb segítséget az adminisztrációs munkákra.


Honnan származik a „Niuni” név?

Annó, ahogy ránéztem az első elkészített darabokra, az apró medálokra a vékony zsinórjaikkal, a nyunyi szó jutott róluk eszembe, így lett a nevük hangzatosan Niuni.

Ki tervezi az ékszereket?

Sajnos ötvös nem vagyok, így magát a medálokat még nem én készítem vagy tervezem, de tervezésre van lehetőségem, például a márkajelző bilétánkat már én terveztem. Alapesetben a gyöngy és medál kombinációkat én vetem fel, de a különböző vásárlói igények is nagyban hozzájárulnak a széles palettához.

 

A tervezés során milyen szempontokra kell figyelni?

Egy új darab tervezése során általában több alternatívát kipróbálunk, hordunk, hogy tapasztalat alapján tudjuk a legjobbat kiválasztani. Ami mindig fontos, hogy tartós, kényelmes és jó minőségű legyen a kész darab. Némelyik egyedi karkötőre olyan sok mindent szeretnének, hogy komoly agyalást igényel, hogy előálljunk valami olyan megoldással, ami minden igényt kielégít. Ami ilyenkor a legfontosabb, hogy pontosan olyan legyen, amilyet a vásárló elképzelt.

 

Hol és milyen anyagokból készülnek a Niuni ékszerek?

Jelenleg egy óbudai irodából/műhelyből indulnak útjukra a kész ékszerek. A készleteinkben megtalálható (a világ több pontjáról beszerzett) rengeteg féle zsinór, több vastagságban és anyagból, több féle sterling ezüst és Swarovski gyöngy, valamint rengeteg sterling ezüst egyéb ékszeralkatrész.


Mitől egyedi a Niuni, vagy több, mint például egy plázában kapható olcsó karkötő/fülbevaló?

Nekem az elsődleges szempont az, hogy ne bizsu legyen a fém rész. A sterling ezüst tisztítható és polírozható, tehát “felújítható”. A másik fontos különbség, hogy a komplett karkötők kézzel készülnek, nagy odafigyeléssel, a nagyon apró morse gyöngyök esetében különös türelmet igényelve. Emellett, a karkötők megvásárlásával örök garanciát vállalunk a zsinórra, illetve ha hibát tapasztalunk valamivel kapcsolatban, mint például az első márkajelző bilétáinkkal, akkor költséget és energiát nem sajnálva cserélünk minden kifogásolt darabot.

 

Melyik a legnépszerűbb kollekció? Önnek van személyes kedvence?

Leginkább azt mondanám, hogy a legtöbbet keresett medálok valamilyen formában szívet ábrázolnak. Ezután a morse gyöngyös darabok a legnépszerűbbek. Ezek után ennek a kettőnek minden létező kombinációja.:) Hozzám a Rosette kollekció medáljai állnak a legközelebb, és újabban a vastagabb morse gyöngyös kollekció darabjai.

 

Milyen forma és színvilág divatos most az ékszerek között?

A forma leginkább az illető stílusától függ. Valaki kifejezetten az egyszerű formákat szereti, én például jobban szeretem a részletgazdag, összetettebb medálokat. Zsinór színekben van kb 5-6 szín, ami sűrűbben fordul elő, a medálok közül pedig a sima ezüstszínű a legkedveltebb, de folyamatosan a nyomában van a rosé arany bevonatos is.


Melyik a legnépszerűbb fizetési és szállítási mód?

Utánvétes házhozszállítás a legnépszerűbb, de már többen említették, hogy szívesen vásárolnák meg az ékszereket üzletben is.

 

Külföldre is sokan rendelnek?

Egyelőre csak hazánkban elérhető a webshop, de készülőben van a nemzetközi oldalunk is. Ettől függetlenül teljesítettünk már több rendelést is külföldre.

 


Milyen nehézségeket és sikereket tapasztal a vállalkozói lét során?

Mi különösen előnyös körülmények között indultunk. Általában komolyabb tőke kell egy vállalkozás beindításához, de mivel mi alig szerveztünk ki munkát és egyéni vállalkozásként indultunk, így szinte csak a webshop költségeire, illetve minimális készletre kellett beruháznunk. Pont emiatt viszont minden munka ránk hárult. Nagyon sok időnket felemészti a mai napig, hogy a legtöbb munkafolyamatot ketten visszük, ezért is a legfontosabb pillanatnyilag, hogy némileg tehermentesíteni tudjuk magunkat több munkaerővel. Ehhez viszont biztosítani is kell a munkavégzés helyét, tehát ennek is ki kell várni az idejét, hogy egy olyan helységet tudjunk bérelni, ahol több ember és munkafolyamat elfér egymás mellett.

Nehézségek leginkább olyan dolgokban fordultak elő, amit nem tudtunk befolyásolni, mint például a futárszolgálat szállítási ideje vagy a beszállítók gyártási ideje. Eleinte féltünk nagy mennyiségű alapanyagot rendelni, és emiatt nagyon sokszor készlethiány lépett fel, illetve a szállítmányozó cégek közül is a harmadik bizonyult csak jónak.

Belenyúltunk néhány olyan alapanyagba is, ami nem a legtartósabb, hosszú távon léptek fel gondok velük kapcsolatban, ennek a mai napig viseljük a következményét, cseréjük az érintett darabokat, de a vásárlói elégedettség engem mindig kárpótol.

 

Tervezi a termékpaletta bővítését, saját üzlet nyitását?

Már most tervben van több új termék, még az is lehet, hogy nem csak kizárólag ékszerben fogunk utazni, de a saját üzlethez kell még némi idő, egy webshopot jóval egyszerűbb üzemeltetni.

 

CIKKAJÁNLÓ

Eurosport shop Eurosport shop
2018. 10. 04.

Webáruházat indított Európa legnagyobb sporttévéje.

Black Friday és egyéb állatfa.. izé.. akciók :) Black Friday és egyéb állatfa.. izé.. akciók :)
2019. 09. 04.

A kereskedőóriás szerint a 2019-es Amazon Prime Day a cég történetének legnagyobb akciója volt: nagyobb, mint a Black Friday és a Cyber Monday együttvéve.

Meg van az áruházak fegyvere a webshopok ellen! A beltéri szörf! Meg van az áruházak fegyvere a webshopok ellen! A beltéri szörf!
2018. 10. 28.

Szörf a plázában, két vásárlás között.

Előrejelzések a 2018-as Black Friday-re Előrejelzések a 2018-as Black Friday-re
2018. 11. 09.

Nyakunkon az idei nagy kedvezmények napja, ami sokaknál a nagy kedvezmények hetére, esetleg hónapjára bővült.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Kína letarolja a világot?
2019. 11. 22.
Miért Kínából? A magyar vásárlók elsősorban minőségi termékeket, jó ár-érték arányt és különleges, a hazai ...
Alig ért véget a Fekete Péntek, máris itt a következő!
2019. 11. 20.
Az Extreme Digital a szokottnál előbb, múlt pénteken tartotta meg a vásárlás karácsonyát, azaz a Black Frid...
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Online főzés és cset az unokákkal: mobilhasználat az idősebb korosztályban
2020. 05. 06.
A fiatalabbak mára valószínűleg már el sem tudnák képzelni mindennapjainkat az okoskütyük használata nélkül...
Black Friday helyett Light Friday!
2019. 11. 27.
Fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és villogókat oszt a rendőrség pénteken, a Látni és látszani kampán...
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2019 hírközpont extrákkal
Vive Black Friday és Cyber Monday
2019. 11. 29.
Több tízezer forintot spórolhat az, aki Vive virtuális valóság eszközt vásárol a Cyber hétvégén. A Black Fr...
Indul a Geekbuying Black Friday is!
2019. 11. 27.
A Black Friday hivatalos időpontja november 29., de általában több napos eseményről van szó, és már javában...
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Interneten vásárolsz? Ezekre figyelj!
2019. 11. 12.
Egy 2018-as összesítés szerint 5,4 millió magyar vásárolt rendszeresen webshopban. A felmérések azt mutatjá...
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu