Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Lilla Sellei Bags táska webáruház - interjú

Magyar márkákat bemutató sorozatunkban ezúttal egy stílusos táska webshop tulajdonosával beszélgettünk.
„Célom egyedi, minőségi és mindenekelőtt ötletes, praktikus táskákat kínálni a vásárlóknak” – mutatkozik be webáruházának honlapján Séllei Lilla. A cég tulajdonosa, a táskák tervezője egy villáminterjúban elmesélte, minek hatására alapította meg saját márkáját, kik segítik a munkáját, hogyan inspirálódik, és mit tart a legjobb reklámnak manapság.

 

Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy saját márkát alapítson?
Még általános iskolás koromban kezdődött a táskák iránti rajongásom, anyukám pedig kicsi korunkban sok ruhát varrt nekem meg az öcsémnek. Innen elég egyszerű és logikus lépés volt, hogy elegendő zsebpénz híján saját kezűleg készítsem el a táskákat, amelyekre vágyok. Olyannyira belelendültem a varrásba, hogy külön varrógépet is kaptam. Bár a középiskolai tanulmányaimat aztán nem ezen a vonalon folytattam, a gimnázium után terméktervező könnyűipari mérnök diplomát szereztem. A fősuli vége felé indult a márka Facebook oldala, ennek több mint tíz éve. A táskák ezután sokáig hobbi szinten voltak, mert főállásban online divatszerkesztőként dolgoztam, és ezt folytattam a két gyerekem születése után is. Körülbelül két évvel ezelőtt, a másik márkám, a Pocket Trailer kismotor és futóbringa hordozó népszerűségén felbuzdulva kezdtem el komolyan foglalkozni a Lilla Sellei Bags márkával.

 

Hányan segítik a munkáját?
Édesanyámmal ketten visszük a vállalkozást, ő az adminisztrációban segít. De persze a férjem támogatása nélkül sem működhetne, ő a gyerekekkel és a háztartással kapcsolatos teendőkből veszi ki a részét.
Hol készülnek a táskák, milyen alapanyagokból? Milyen forrásokból inspirálódik a tervezéshez?

A táskák a műhelyünkben készülnek, főleg vászonból és pamutvászonból. A minták és a színek kiválasztásában kizárólag a saját ízlésem befolyásol. Szeretem a szemet gyönyörködtető, ugyanakkor meglepő és vagány mintákat. A trendeket figyelem, de nem követem feltétel nélkül. A tervezésben nagy segítségemre van a tíz év divatújságírói tapasztalatom.

 

Melyek a legnépszerűbb termékek? A vásárlók többsége hölgy?
A táskákat főleg anyukák vásárolják, de a (mami) övtáskák uniszex színei az apukák körében is népszerűek. A sikertermékünk egyértelműen az oversize övtáska, ami a játszótértől a fesztiválokig jó szolgálatot tehet.


Melyik szállítási forma a legnépszerűbb?
A legtöbb vásárlónk a Foxpostot választja, de sokan jönnek, és vásárolnak célirányosan a Pici Piacon. (Budapest legmenőbb baba-mama-gyerek dizájner vására, ahol sok tehetséges magyar tervező megjelenik. - a szerk.)
A vállalkozás építése során milyen nehézségekbe ütközött?

A családi élet és a munka összehangolása bizonyul a legnehezebbnek.

Mi számít a legjobb reklámnak manapság?
A közösségi média mindenképpen, és a márka mögött álló személy, valamint annak a hitelessége. És fontos szerintem, hogy a kis, kézműves, hazai márkák támogassák egymást.

 

Milyen termékek várhatóak a jövőben?
Most debütált a nagyobb méretű hátizsákunk, valamint a bicikli csomagtartó táskánk. Persze a fejlesztés sosem áll le, mindig új ötleteken agyalunk.

 

Külföldi terjeszkedésben, boltok nyitásában gondolkodik?
Ez még a jövő zenéje, de persze a távlati tervek között szerepel.