Óriási akciók egy helyen – Hello Black Friday
A Black Friday akcióportál!
nap
óra
perc
mperc
Támogató

Egy Black Friday szereplővel kevesebb?

Szerző:
2017. 11. 16. |
mall.hu

Hatósági nyomozás és ellenőrzés a Mall.hu-nál. Leállt a rendszer.

Egy Black Friday szereplővel kevesebb?

A Mall.hu botrány első állomásaként 2017. november 14-én a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) a Nemzeti Nyomozó Irodával (NNI) kiegészülve ellenőrzést hajtott végre a Mall.hu webáruházat üzemeltető Internet Mall Hungary Kft. központi irodájában, Budapesten.

Súlyos a helyzet

A 24.hu megtudta: A NAV pénzügyi nyomozói az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.

Fotó: Zoom.hu

A MALL is megszólalt

A Mall.hu időközben az ellenőrzéssel összefüggésben közleményt adott ki:


“Az eljáró hatóságok egy országos akció részeként társaságunknál is helyszíni vizsgálatot kezdeményeztek, amely jelenleg is zajlik. A vizsgálat részeként a hatóságok vizsgálják a Mall.hu magyarországi raktárkészletét is, ami miatt a megrendelések teljesítése bizonytalan idejű késedelmet szenved. Erről vásárlóinkat e-mailben tájékoztattuk. Valótlan az az állítás, hogy a Mall.hu büntető ügyben érintett. Minden rendelkezésünkre álló jogi eszközt igénybe veszünk azért, hogy mielőbb visszaállítsuk a normál üzletmenetet és a megrendelt árukat kiszállítsuk. A külföldi tulajdonosok 100 százalékos támogatásukról biztosították a Mall.hu vezetését és csapatát. Az okozott kényelmetlenség miatt vevőink és partnereink elnézését kérjük, köszönjük a türelmüket és az irántunk tanúsított bizalmat. Amint az ügy kapcsán további, megosztható információ kerül a birtokunkba, haladéktalanul tájékoztatni fogjuk a sajtót is.”


Bűnszervezet?

Az Index legfrissebb információ szerint, nem szúrópróbaszerű ellenőrzésről van szó. A NAV közleménye szerint két napon át, ötven revizor, ötszáz nyomozó, száz pénzügyőr, és a NAV pénzmosás elleni szakemberei vizsgálódtak összesen 230 helyszínen. Az ügy felgöngyölítéséhez az EUROPOL is segítséget nyújtott. A nyomozás egy nemzetközi bűnszervezet felszámolását tűzte ki célul. Ehhez szlovák, cseh, lett, horvát, német, osztrák, szlovén, lengyel és román cégeket használtak fel. A bonyolult cégláncolatok tagjai a gyanú szerint összesen 4,5 milliárd forint kárt okoztak a magyar államnak.

Mi lesz most?

Fentiek alapján logikus a kérdés, érdemes-e számolni a mall.hu-val a Black Friday időszakban? A kétségekre az ad okot, hogy a jelenlegi hatósági ellenőrzés miatt tulajdonképpen megbénult a mall.hu logisztikai rendszere, a vásárlók nem jutnak hozzá javaikhoz. Természetesen ebben az esetben a vásárlási összeg visszajár, de nyilván senkit nem vonz egy olyan akciós vásárlás, aminek a vége nem a futár érkezese, hanem várakozás a kiszállítási határidő lejártára, majd a reklamáció, és a többi bürokratikus utána járás.

CIKKAJÁNLÓ

Hírmix és lapszemle: Újra magyar kézben az Extreme Digital Hírmix és lapszemle: Újra magyar kézben az Extreme Digital
2018. 04. 26.

A PayPal már magyarul is elérhető. És további fontos hírek, kutatások.

Új pizzák a Dr. Oetkertől – Pizza Feliciana Classica – most akciós áron Új pizzák a Dr. Oetkertől – Pizza Feliciana Classica – most akciós áron
2018. 07. 04.

Háromféle új pizzával jelentkezett a Dr. Oetker. Ropogósabb a tésztája és gazdagabb a feltéte.

iPon: így kell ezt csinálni! iPon: így kell ezt csinálni!
2017. 10. 30.

Ha az iPon webshopját csak egy szóval lehetne jellemezni, azt kiáltanánk: hozzáértés!

Black Friday 2018 – amiben kicsit „másabb” a francia fekete péntek társainál Black Friday 2018 – amiben kicsit „másabb” a francia fekete péntek társainál
2018. 09. 26.

XXL nappá vált a fekete péntek, de akár Crazy Week-ről is beszélhetünk.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2018 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
A Fekete Pénteken a leértékelt repülőjegyek is nagyon népszerűek
2018. 11. 19.
A Black Friday-t, és az utána következő Cyber Monday-t is kihasználják azok, akik olcsó repülőjegyekre szer...
Black Friday – Az Edigital.hu mérlege
2018. 11. 19.
A szárítógépet is sokan keresték Fekete Pénteken.
Összes cikk megtekintése
Hirdetes Magyar Posta Logisztika
© helloblackfriday.hu