Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Márkabolt.hu

Egy webáruháznál és 3 boltnál tart jelenleg a Márkabolt.
Műszaki és háztartási gép kereskedést sokféleképpen lehet működtetni. Most egy példa következik a vérprofitól, akiről első pillantásra azt hinni, hogy egy hazai vállalkozó.

Indulásnak kitűnő, hogy csak jól csengő nevek találhatók a kínálatban, az AEG, Electrolux és a Zanussi remekül hangzanak. A webcím alapján pedig (markabolt.hu) hazai vállalkozást sejthet az oldalra látogató.

A gyanús csak az lehet, hogy az oldal felépítése, kinézete, kezelhetősége, professzionalizmusa és a rendkívül bőséges termék választék már a túl jónak néz ki.

Ez mögött komoly erőforrások állhatnak. Ezen túlmenően pedig ott a három "földi" bolt, a három közül az egyik egy budai bevásárlóközpontban található (MOM Park). Ezek a dolgok mutatják, hogy valamit jól csinálnak, de legrosszabb esetben azt, hogy tőkeerősek.

A "magyar" márka


Érdekes módon a Electrolux-al kapcsolatban kevésbé tudatosak a hazai vevők.

A Suzuki az igazán jó ellenpélda, a mi autónknak a hazai gyártás miatt igen nagy a megbecsültsége itthon, így az eladásokat is segíti az esztergomi gyár megléte.

A világ egyik legnagyobb háztartási gép gyára jövőre lesz száz éves, és a hajdani

A Lehel hűtőgépgyár 1991-es megvétele és a 2005-ös nyíregyházi hűtőgépgyárnak a megnyitását követően, már-már hazai márkának tekinthetjük.

Az évtizedek alatt az Electrolux sok pénzt ruházott be Magyarországon, és legnagyobb hazai vállalatok között tartják számon. Ehhez képest kevesen vannak képbe a fent említett hazai előélettel.

A vállalat egyébként óriási, több tucat márka tartozik hozzájuk, ezen felül olyan cégeket is birtokolnak, mint a kertészeti eszközökben utazó Husqvarna.

A német AEG kissé hányatott sorsú német óriásvállalatként a Mercedes-Benz tulajdonába került, 2005-ben cég névhasználati jogát az Electrolux vásárolta meg.

Most már a webáruház mindhárom fő márkájának a hovatartozását tudja az olvasó.

A kínálat


A kisebb és a nagyobb háztartási gép fronton minden megtalálható a markabolt.hu címen működő webáruházban, amivel egy lakást fel lehet szerelni. Plusz még a profik is találnak maguknak olyan eszközöket, amelyeket munkára tudnak használni.

A lenti kategóriákban lehet válogatni, a durva benne, hogy ezeken belül még tovább lehet bontani a kínálatot. Szóval lehet nézelődni és pénzt költeni.

A lista: szárítógép, mosógép és szárítógép együttes, mosógép, mosogatógép, beépíthető sütő, sütő és főzőlap szett, hűtőgép, tűzhely, porszívó, páraelszívó, mikrohullámú sütő, beépíthető kávéfőző és háztartási kisgépek.