Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

A Media Marktnál idén november 15-én lesz a black friday

Évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg Magyarországon is a fekete péntek – vagyis a black friday – ami eredetileg az Egyesült Államokból indult. Korábban az áruházak a hatalmas leértékelésekkel csak november utolsó pénteki napján várták a vásárlókat, ez az akciós időszak azóta jócskán kitolódott.
Tavaly a black friday mintegy 800 ezer vásárlót vonzott, akik összesen hozzávetőleg 40 milliárd forintot költöttek. Többéves tendenciát figyelembe véve, idén várhatóan átlépi az egymilliót a fekete pénteken vásárlók száma, a költés pedig akár a duplájára, vagyis 80 milliárd forintra is emelkedhet.

A black friday akciókra már hazánkban is évek óta kiemelten figyelnek a kereskedők, így a Media Markt is, akik november 15-én tartják a saját fekete pénteküket, ugyanakkor, mint az Extreme Digital.

„Évről évre egyre többen vásárolnak a black friday alkalmával, a forgalom növekedése pedig egyre komolyabb kihívások elé állítja a vásárlóközönséget. Minden bizonnyal idén is roham várható a kinézett termékekért, ezért az előző éves tapasztalataink alapján összeállítottunk pár praktikus tanácsot, hogy a vásárlók felkészülten indulhassanak neki a november 15-i black fridaynek.” – mondta Pöhacker Gábor a Media Markt marketingvezetője. (...)

24.hu/tech, 2019. 11. 12. 
Birkás Péter
rovatvezető