Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Miben lesz más a 2021-es Black Friday?

A világjárvány alatt megváltozott vásárlási szokások még akkor is éreztetik hatásukat, ha lezárásokra már nem kell számítanunk.

A karantén időszaknak vége, de az emberek még mindig sokkal több időt töltenek online, óvatosabbak és árérzékenyebbek, mint két évvel ezelőtt. Mindeközben azonban még mindig ki vannak éhezve a személyes interakciókra és közösségi élményekre. Ez a kettősség minden eddiginél izgalmasabbá teszi a 2021-es Black Friday szezont.

 

Tavaly a Black Friday teljesen az online világban zajlott, így a vásárlók idén újult erővel támadják be az üzleteket. Vírus ide vagy oda, a digitális vásárlás sosem tudja teljesen kiváltani a kézbevehetőség és a felpróbálhatóság élményét. Az online shopping egy másik hátránya ilyen forgalmas időszakokban, hogy megnövekedik a kiszállítási idő. A kereskedők azzal igyekeznek javítani ezen a helyzeten, hogy a Black Friday már nem egy napos, sokkal inkább egy egész hónapon át tartó esemény. Sokan már november első hetétől akcióznak, megadva ezzel a lehetőséget a fogyasztóknak, hogy felkészülhessenek és időben beszerezhessenek mindent.

 

A márkahűség háttrébe szorulása is a pandémia egyik utóhatása. A létbizonytalanság és a rossz tapasztalatok óvatosságra intenek sokakat, akik így a megszokott márkák helyett olcsóbb alternatívák felé fordulnak. A 2021-es Balck Friday alatt azok is árösszehasonlításra adják a fejüket, akik eddig soha nem néztek utána annak, hogy a kiszemelt termék kapható-e máshol. Ez kiélezi a versenyt a kereskedők között, ami még alacsonyabb árakhoz, valamint ajánlatösszehasonlító oldalak előtérbe kerüléséhez vezethet.

 

A megbetegedéstől való félelem és a közösségi élmény utáni vágy kettőssége különös helyzetet szül, ahol a kereskedőknek egyedi digitális megoldásokban kell gondolkodniuk. A 2021-es Black Friday alatt a márkáknak meg kell duplázniuk a digitális marketing erőfeszítéseiket, hogy olyan kreatív megoldásokat dolgozzanak ki, ahol a vásárlók bevonva érzik magukat személyes kontaktus nélkül is.