Sötét layer
Kedvenc
A Market Worldnél bezöldült a Black Friday 2021 Fekete helyett Zöld Pénteket tart november 19-től a Market World webáruház a Black Friday 2021 alatt.
Sötét layer
Kedvenc
Pénteken startol az eMAG-Extreme Digital Black Friday 2021! Az eMAG és az Extreme Digtal évek óta leglátogatottabb webáruházak között van. A 2021-es Black Friday szezonban nem csak tűzforró ajánlataik, de nyereményjátékuk miatt is érdemes odafigyel...
Sötét layer
Kedvenc
Gigaleárazásokkal robbantja be a Fashion Days a Black Friday 2021-et November 17-én kiszabadulnak az ország egyik legnagyobb online divatáruházának, a fashiondays.hu-nak a kedvezményei. Gigantikus, akár 70%-os leárazásokkal igyekeznek megnyerni a Black Frid...
Sötét layer
Kedvenc
Ne legyél Black Friday balek! A fogyasztóvédelem egy e-kereskedelmi kisokossal igyekszik a vásárlók figyelmét felhívni a netes vásárlás buktatóira. Ezekre érdemes figyelni!
Sötét layer
Kedvenc
Miben lesz más a 2021-es Black Friday? A világjárvány alatt megváltozott vásárlási szokások még akkor is éreztetik hatásukat, ha lezárásokra már nem kell számítanunk.
Sötét layer
Kedvenc
Extreme Digital és Emag Black Friday - a részletek! Extreme Digital és Emag Black Friday együtt.. 2021 nagy dobása! Mit tehetsz, hogy ne maradj le semmiről?
Sötét layer
Kedvenc
Fennállása óta először szervez Black Friday-t a Vatera - akár 70 %-kal o... Az online piactér akciója azért lesz egyedi, mert nem csak új, hanem használt árucikkeket is elérhetnek majd rajta az érdeklődők, így a kínálat nem korlátozódik az aktuális modellekre.
Sötét layer
Kedvenc
Extreme Digital és Emag Black Friday - idén először együtt, egy napon! Idén eyszerre, az Emag ernyője alatt feketepéntekezik a két egyesült e-kereskedő. Fura akciók a legnagyobb Black Friday eseményen!

Kik vagyunk mi? Tovább a magazinra

A HelloBlackFriday egy akciófigyelő portál, ami segít eligazodni a Black Friday …….

Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Mit tanulhatnak az e-kereskedők a divatipartól?

A GLAMI divatkereső platform iparági jelentése alapján egyre nagyobb teret hódítanak az AI-t (mesterséges intelligencia) használó megoldások. Milyen területek nyerhetnek ebből? Mutatjuk!

Az öt országra (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia és Görögország) kiterjedő kutatásból kiinduló „Divat e-kereskedelem 2020-ban: a közép-kelet-európai kilátások” című jelentés négy területet mutat be, amikben kiemelt szerepet kaphatnak az mesterséges intelligencia alapú megoldások. Azonban ezek a tanácsok nem csak a ruházati- és divattermékeket áruló e-kereskedőknek lehetnek hasznosak, érdemes „eltanulni” a bevált trükköket más iparágakban is.

Hiperperszonalizáció és vizuális keresés

A fogyasztók sok esetben a túl nagy kínálat miatt hagyják félbe az online vásárlást – minél nagyobb a termékkínálat, annál könnyebben elvesznek a bőség zavarában. Erre az intelligens keresők nyújtanak megoldást. A korábbi rendelések alapján összeállított, perszonalizált ajánlatok nem csak a konverziós arányt javítják, hanem a rendelési értéket is növelik.

A vizuális keresés hasonlóképpen a keresési időt tudja leredukálni, ezzel támogatva a vásárlói utak sikerességét. Ennek lényege, hogy egy saját fotó vagy internetről vadászott kép alapján az AI megkeresi a kínálatban szereplő leghasonlóbb termékeket. Az adatok is ezt a technológiát igazolják: a vizuális keresések alapján kilistázott találatokat kétszer (!) akkora eséllyel vásárolják meg, mintha szöveges keresőkből megtalált darabokat.

A visszaküldött áru volumenének csökkentése

Mivel a divatcikkek esetében kiugróan magas a termékvisszaküldés (a többi iparághoz képest), ezért számukra kiemelkedően fontos ennek optimalizálása. Az AI ebben úgy segít, hogy összeveti a korábbi vásárlások és a visszaküldött termékek adatait, ezek alapján pedig javaslatot ad a méretválasztásnál. Emellett egyre több szereplő épít be „virtuális próbafülkét” a szolgáltatásai közé, amivel a potenciális vásárlók otthon, a telefonjukon nézhetik meg, hogy állna rajtuk egy-egy ruhadarab.

 Az ügyfélszolgálat költségeinek csökkentése 

Az AI-alapú ügyfélszolgálatok (chatbotok és hangasszisztensek) hatalmas terhet vehetnek le az e-kereskedők válláról. Természetesen ma még a komplexebb problémákat nem tudják sok esetben kezelni ezek a technológiák, azonban a gyakran előforduló kérdésekre tökéletes megoldást nyújtanak.   

Készletgazdálkodás- és kereslet előrejelzés

Az értékesítési trendek feltérképezésére és előrejelzésére már nem csak a piac legnagyobb szereplőinek van lehetősége. Egyre több kisebb online áruház használ AI-t arra, hogy kiderítsék, milyen periodikus fellendülések és holt időszakok vannak, és ezek alapján alakítják ki stratégiájukat. 

 

Forrás: Prim Online/ GLAMI