Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Webáruházak – Újdonság a nehéz napokban: mosható intimbetét és intim kehely

Afrikaiakat is támogatsz a vásárlásoddal.
Egy úttörő magyar kezdeményezés, ami divatos és mókás külsőbe van csomagolva, emellett takarékos és környezetbarát is. Ráadásul adományozni is lehet!

Nem is gondolnak bele az emberek, hogy mekkora környezeti terhelést jelentenek az intimbetétek, tamponok, amely rövid pályafutást követően a kukába kerülnek. Ez mellett a pénztárcát is megterhelik, mert a női táskában általában mindig tartanak egy csomaggal belőle.

Ez a helyzet intimbetét témában, és itt látott komoly piaci rést egy magyar formatervező hölgy és kicsiny csapata.

Őseink és nagyanyáink technikája


Az intimbetétről az első írásos feljegyzések Egyiptomból származnak, az időszámításunk előtti 16. század után, az ie. 5. századi görög feljegyzés következnek, amelyet Hippokratész írt. Akkoriban és utána is sokáig ruhadarabokkal, vattával, gézzel, a természeti népeknél pedig puha, nedvszívó növényi darabokkal próbálták a nők a nehéz napokat könnyebbé tenni.

Nagy áttörés egészen az 1930-as évekig nem történt, ekkor lépett színre a ma is használt tampon.

Mosható betét


A rendszerváltásig a kisgyerekes szülök mindennapi munkája volt a pelenka mosás, mert nem lévén eldobható pelenka. Ezt a módszert újította fel, és ültette át az intimbetétre az emilla.me webshopot üzemeltető formatervező hölgy és csapata.

A száz százalékban természetes anyagot tartalmazó (pamut, bambusz, vászon) betétek

abban különböznek a megszokott intim betétektől, hogy moshatók és újra felhasználhatók. A másik fontos különbség, hogy a használójára vagy környezetre veszélyes kémiai anyagot nem tartalmaznak.

A benne lévő nedv szívó párnácskák végzik a munkát, ezek tisztítása pedig rendkívül egyszerű: először hideg vízben kell kimosni, így a benne lévő anyagok nagy része eltávozik. A második lépésnél már be kell bevetni a max. 30 fokos vizet és a semleges mosóanyagot, pl. természetes szappant. Ha mosógéppel történik a mosás, akkor jöhet a természetes mosószer és öblítéskor az ecet. Ezt követően a betétet újra hadrendbe lehet állítani.

A választék


Hát ez az, amire nem lehet panasz. A mosható intim betétekből nyolc méret kapható, de ezek még csak a betétek. Ha már egyszer kifejlesztették a technológiát, amibe az is beletartozik, hogy használat után egy mozdulattal patenttal bezárható, akkor más termékekben is használják.

Így a webáruházban kapható az inkontinencia ellenszere és a megszokott tisztasági betét is. Így mindenki megtalálja azt, amire szüksége van.

A különlegesség, hogy a webáruház összefogott a Magyar Afrika társasággal, ennek eredménye, hogy vásárlással lehet adományozni mosható intimbetétet afrikai hölgyeknek.

Extrák


A webáruház választéka ügyesen lett kialakítva, ugyanis az egész intim területet lefedi. A mosható, egyedi kinézetű betétekhez lehet kapni különféle stílusban készült táskákat, tartókat. Közös jellemzőjük, hogy praktikusak és jól néznek ki.

De ezzel még nem teljes a skála, kaphatók különleges bugyik és síkosítók is.

Mielőtt valakinek a fantáziája elindulna, és pajzán dolgokra gondolna, be kell vezetnünk egy kifejezést: intim kehely.

Az újdonság varázsa


Mivel a webáruház tényleg lefedi a nők problémás napjainak minden részét, illő megismerkedni az intim kehellyel vagy intim tölcsérrel.

Ez a kehely alakú, orvosi szilikonból készült kis eszköz az új fegyver a menstruáció megkönnyítése terén.

A könnyen tisztán tartható, sterilizálható kis készséget, összegöngyölve kell felhelyezni a hüvelybe, a működése úgy történik, hogy oda gyűlik a távozó folyadék. Ezt használva könnyű a mozgás és egyszerű a tisztítása. A pontos méret, fajta kiválasztásában a webáruház is segít és még számtalan fórumon lehet utána nézni, hogy kinek mi az ideális méretű, formájú intim kehely.