Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Szász Dorina muser – Avagy, hogyan lovagoljuk meg a hirtelen jött népszerűséget

Egy muser, 200 000 követővel, és webshoppal.
Hosszú műkörmök, arany színű almás teló, cuki kiskutya, cuki póni, tesók, unikornis, gyorsétterem látogatások, gyors kaják, szép haj, extrém hajfonás, 82 ezer insta követő, megőrülő tini rajongók, botrány egy plázában, és a legfontosabb: nevünk a popsocketten.

A fenti szavak, jelzők mutatják a menőséget manapság, a fiatal lányok, közelebbről a tizenévesek között.

musical.ly


A varázsszó még a musical.ly, ha esetleg fogalma sincs az olvasónak a mobilos applikációról, semmi probléma, nem ön lakik barlangban:

nincs tizenéves gyermeke, nem forog ilyen körökben, és a legrosszabb eset: nem kérdezi meg a gyermektől, hogy miért tátog, és táncikál a mobilja előtt.

A Shanghai-i startup által 2014-ben kifejlesztett alkalmazással maximum egyperces zenei videók készíthetők. A felhasználó ismert számokra tátoghat, táncolhat, a művet megoszthatja barátaival, vagy közzé is teheti, nyilvános profillal. A kétszáz millió fölötti követővel rendelkező rendszer, a fiatalok "új" közösségi oldala.

A félmillió követőt is elérik


Száz Dorina tinédzser négy éve készíti a videóit és az egyik legnépszerűbb hazai muser. Így nevezik a musical.ly felhasználókat, akik videókat készítenek. A tátogást és a magamutogatást nem kell lebecsülni, mert meglehetősen nagy az ereje, itthon is.

Külhonban nem ritka eset, hogy a legnagyobb muser sztároknak 20-25 milliós követőtábora van, itthon Dorina a 200 ezer musical.ly követőjével nincs dobogó közelében a hazai muser listán.

Az egyik legnagyobb hazai musical.ly ász, a győrújbaráti Hollósi Jázmin: a 16 éves tinédzsert félmillió, nagyrészt tinédzser követi. Visszatérve Szász Dorinára, a reklámozók megérkeztek a legjobbakhoz, mert ha manapság valaki el akar adni valamit a 7-16 éveseknek, akkor a musical.ly már kihagyhatatlanná vált. Azért a Szász Dorina mögött lévő csapatot sem kell félteni,

mivel nem tudni, hogy a hirtelen jött népszerűség meddig tart, így gyorsan felépítettek a muser köré egy pénzttermelő gépezetet.

A webshop


A pénz termelőgépezet kifejezés nem véletlenül lett használva, a szaszdorina.com oldal kialakítása lényegretörő,  azon dolgozik minden szeglete, hogy vegyen valamit a látogató,

ha pedig nem vásárol nikkerek, vagy Száz Dorina feliratú valamit, akkor legyen aktív a webáruház mellé elegánsan bekötött Instagram és a YouTube csatornán.

Mielőtt az olvasó a norvég nikker, biccent, bólint szóval mutatná meg a nyelvtudását és műveltségét, ki kell hogy ábrándítsuk: a nikkerek kifejezés, Szász Dorina Nikosz Niki nevű muser barátnőjének rajongói közösségét jelenti.

A webáruház termék választéka a vevőkörhöz illik: hátizsák, pólók, gumikarkötő, bögrék és toll. Hiszen Szász Dorina is, ahogy rajongói, egy iskolás tinilány.

Aki nem mozog a tinédzserek között, annak fogalma sincs arról, hogy mi az a popsockett.

Az angol kifejezés egy márkanév, olyan, okostelefon hátuljára szerelt tartót jelent, amivel két ujjal megtartható a telefon, miközben a többi ujjal lehet mást csinálni. Ha nincs rá szükség, akkor pedig összecsukható. Ekkor egy fél centi vastag, kidudorodó körként díszeleg a mobil hátulján. Ilyen is kapható, Szász Dorina, és a Nikkerek nevével ékesítve is.