Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Nebouxii

Szerző: Galambos Dániel
2018. 10. 10. |

Bemutatjuk a kék lábú szula inspirálta magyar zoknimárkát egy interjú keretében.

Nebouxii

Hogyan született meg az ötlet, hogy létrehozzon egy céget, amely kizárólag zoknikat gyárt és forgalmaz?A Nebouxii márka alapítójával beszélgettünk a logójuk létrejöttéről, az őrült zoknik kedvelőinek jellemző koráról, az anyagválasztásról, valamint a nemrégiben megvalósuló együttműködéseikről, új kollekciójukról is.

2014-ben alakult meg a márka. Ebben az időszakban épp az őrült  kiegészítők élték fénykorukat és ehhez szerettem volna csatlakozni, valami teljesen újat létrehozni a magyar piacon. A képlet pedig elég egyszerű volt, zoknikkal nem nagyon foglalkozott itthon még senki, ezért esett erre a választásom.


Miért egy madarat választott a márka logójául?

Sok olyan márkáról tudunk, ahol az ötletgazda egyik reggel felébredt és tudta mi lesz a márka neve/logója. Ez nálam egyáltalán nem így volt. Mindenképp egy szerethető figurát szerettem volna, akiről a vidámság vagy akár az őrült zoknik jutnak a vásárlók eszébe. Egy hétig böngésztem a netet, mindent beütöttem, valami színes lábú állatot, rovart kerestem, ebben biztos voltam. És egyszer csak meglett – kék lábú szula. Sajnos sem a magyar neve, sem pedig az angol neve nem volt túl izgalmas. Aztán rátaláltam a latin nevére, ami már tökéletesnek bizonyult: NEBOUXII – egy őrült madár rikító hatalmas lábakkal. Szuperül passzolt hozzám és a márkához.

Milyen korosztályban, milyen neműek között népszerűek a zoknijai?

Ezzel kapcsolatban nagy meglepetés ért, amikor piacra dobtam a terméket. Én valahogy úgy lőttem be, hogy a tízen, huszonéves korosztály vásárolja majd a zoknikat, túlnyomó részt pedig nők. Pont fordítva lett. 70%-30%-ban oszlik meg a férfi és női vásárlók aránya, a korosztály pedig nagyon vegyes, szinte nem is lehet általánosítani, vásárolt már nálam 8-10 éves menő deszkás srác illetve 80 éves trendi nagyi is. Tényleg abszolút változatos a közönség. Zoknira mindenkinek szüksége van.


Lehetséges -e 100% pamut zoknit gyártani? Miért szükséges poliamid és elasztán a zoknik elkészítéséhez?

Természetesen lehetséges a 100% pamut zokni gyártása, viszont ebben az esetben a zokni nem tartalmaz gumis részt a bokánál, illetve egyáltalán nem rugalmas. Ahhoz hogy egy zokni rugalmas legyen, tartsa a formáját, mindenképp szükséges valamilyen műszál használata. A mi zoknijaink pamut fonala is egy nagyon jó minőségű, 100% pamut fonal, viszont a gyártás során a zokni kap egy vékony műszál réteget, és erre az alapra készül a zokni.

Milyen forrásokból inspirálódik?

A legfontosabb inspirációt a tesóm jelentette, aki mivel enyhe színtévesztő, gyakran hordott felemás zoknikat. Nagyon szeretem Budapestet és a rengeteg színes egyéniséget is a városban, ők is rendkívül inspirálóak.


Tervezi a termékpaletta bővítését? Ha igen, milyen minták és színek várhatóak?

Természetesen! Minden évben próbálok valami újdonsággal előrukkolni. Idén például elkészült a Nebouxii baby kollekció – a zoknikhoz mintában passzoló baba harisnyákat is készítünk 0-2 éves korig. Emellett pedig minden évben készül új kollekció, ami valamilyen újítást is jelent egyúttal. A legújabb például hat darab zokniból áll, melyek  nem párban kaphatóak, hanem együtt lehet megvásárolni a hatot, és úgy terveztünk meg őket, hogy bárhogyan párosíthatóak legyenek.


Működött már együtt más márkákkal, például akciók keretében?

Természetesen igen, többször fogtam már közös projektbe más magyar tervezővel. Fontosnak tartom, hogy a magyar tervezők összefogjanak, így igazán jó érzés, hogy a hazai tervezők szinte napi kapcsolatban állnak egymással, segítenek egymásnak, kiállnak egy közös ügyért. Készítettem már a zoknikhoz passzoló füzet kollekciót az Absoloot nyomdával, a Sixfeettel álmodtunk a zoknihoz passzoló nyakörvet és pórázt négylábú barátainknak, legutóbb pedig egy közös sapka/zokni kollekciót dobtunk piacra a Touch me not magyar márkával.

A webáruházban a termékleírásnál nem látható, hogy egy adott zokni női vagy férfi darab lenne. Kifejezetten uniszex darabokat tervez?

Így van, az összes zokni uniszex, mindenki azt veszi meg, amelyik a legjobban passzol az egyéniségéhez.


Aki személyesen szeretne vásárolni, hol (és mikor) találhatja meg a Nebouxii zoknikat?

Több magyar és külföldi üzletben is megtalálhatóak a termékeink, a pontos üzletlista megtalálható weboldalunkon.


Rendszeresen vannak leárazásaik? “Black Friday” alkalmából is lesz?

Nem túl gyakran szoktunk leárazást tartani. Az üzletekben alkalmanként 10-20%-os kedvezménnyel lehet a zoknikat megvásárolni, illetve szoktunk ingyenes szállítási napokat tartani, Black Friday alkalmából is ezt tervezzük.

CIKKAJÁNLÓ

Romániában sok Black Friday kedvezmény nem bizonyult valósnak Romániában sok Black Friday kedvezmény nem bizonyult valósnak
2018. 05. 04.

Igazi Black Friday akció helyett sok webáruház trükközött az árakkal.

Webáruházak – Király Gábor webshop Webáruházak – Király Gábor webshop
2018. 07. 28.

A mackónadrágos webshop igazán király, de kapható kapuskesztyű és póló is itt.

Utazás a kényelembe Utazás a kényelembe
2017. 11. 20.

Ez az ajánlat azoknak szól, akik nem otthon szeretnek ünnepelni.

Kellys Shop – interjúnk a Kellys Hungary vezetőjével Kellys Shop – interjúnk a Kellys Hungary vezetőjével
2018. 10. 09.

Bemutatjuk a Kellys Shop webáruházat.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2019 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu