Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Nebouxii

Bemutatjuk a kék lábú szula inspirálta magyar zoknimárkát egy interjú keretében.
Hogyan született meg az ötlet, hogy létrehozzon egy céget, amely kizárólag zoknikat gyárt és forgalmaz?A Nebouxii márka alapítójával beszélgettünk a logójuk létrejöttéről, az őrült zoknik kedvelőinek jellemző koráról, az anyagválasztásról, valamint a nemrégiben megvalósuló együttműködéseikről, új kollekciójukról is.2014-ben alakult meg a márka. Ebben az időszakban épp az őrült  kiegészítők élték fénykorukat és ehhez szerettem volna csatlakozni, valami teljesen újat létrehozni a magyar piacon. A képlet pedig elég egyszerű volt, zoknikkal nem nagyon foglalkozott itthon még senki, ezért esett erre a választásom.


Miért egy madarat választott a márka logójául?


Sok olyan márkáról tudunk, ahol az ötletgazda egyik reggel felébredt és tudta mi lesz a márka neve/logója. Ez nálam egyáltalán nem így volt. Mindenképp egy szerethető figurát szerettem volna, akiről a vidámság vagy akár az őrült zoknik jutnak a vásárlók eszébe. Egy hétig böngésztem a netet, mindent beütöttem, valami színes lábú állatot, rovart kerestem, ebben biztos voltam. És egyszer csak meglett - kék lábú szula. Sajnos sem a magyar neve, sem pedig az angol neve nem volt túl izgalmas. Aztán rátaláltam a latin nevére, ami már tökéletesnek bizonyult: NEBOUXII - egy őrült madár rikító hatalmas lábakkal. Szuperül passzolt hozzám és a márkához.

Milyen korosztályban, milyen neműek között népszerűek a zoknijai?

Ezzel kapcsolatban nagy meglepetés ért, amikor piacra dobtam a terméket. Én valahogy úgy lőttem be, hogy a tízen, huszonéves korosztály vásárolja majd a zoknikat, túlnyomó részt pedig nők. Pont fordítva lett. 70%-30%-ban oszlik meg a férfi és női vásárlók aránya, a korosztály pedig nagyon vegyes, szinte nem is lehet általánosítani, vásárolt már nálam 8-10 éves menő deszkás srác illetve 80 éves trendi nagyi is. Tényleg abszolút változatos a közönség. Zoknira mindenkinek szüksége van.


Lehetséges -e 100% pamut zoknit gyártani? Miért szükséges poliamid és elasztán a zoknik elkészítéséhez?


Természetesen lehetséges a 100% pamut zokni gyártása, viszont ebben az esetben a zokni nem tartalmaz gumis részt a bokánál, illetve egyáltalán nem rugalmas. Ahhoz hogy egy zokni rugalmas legyen, tartsa a formáját, mindenképp szükséges valamilyen műszál használata. A mi zoknijaink pamut fonala is egy nagyon jó minőségű, 100% pamut fonal, viszont a gyártás során a zokni kap egy vékony műszál réteget, és erre az alapra készül a zokni.

Milyen forrásokból inspirálódik?

A legfontosabb inspirációt a tesóm jelentette, aki mivel enyhe színtévesztő, gyakran hordott felemás zoknikat. Nagyon szeretem Budapestet és a rengeteg színes egyéniséget is a városban, ők is rendkívül inspirálóak.


Tervezi a termékpaletta bővítését? Ha igen, milyen minták és színek várhatóak?


Természetesen! Minden évben próbálok valami újdonsággal előrukkolni. Idén például elkészült a Nebouxii baby kollekció - a zoknikhoz mintában passzoló baba harisnyákat is készítünk 0-2 éves korig. Emellett pedig minden évben készül új kollekció, ami valamilyen újítást is jelent egyúttal. A legújabb például hat darab zokniból áll, melyek  nem párban kaphatóak, hanem együtt lehet megvásárolni a hatot, és úgy terveztünk meg őket, hogy bárhogyan párosíthatóak legyenek.


Működött már együtt más márkákkal, például akciók keretében?


Természetesen igen, többször fogtam már közös projektbe más magyar tervezővel. Fontosnak tartom, hogy a magyar tervezők összefogjanak, így igazán jó érzés, hogy a hazai tervezők szinte napi kapcsolatban állnak egymással, segítenek egymásnak, kiállnak egy közös ügyért. Készítettem már a zoknikhoz passzoló füzet kollekciót az Absoloot nyomdával, a Sixfeettel álmodtunk a zoknihoz passzoló nyakörvet és pórázt négylábú barátainknak, legutóbb pedig egy közös sapka/zokni kollekciót dobtunk piacra a Touch me not magyar márkával.

A webáruházban a termékleírásnál nem látható, hogy egy adott zokni női vagy férfi darab lenne. Kifejezetten uniszex darabokat tervez?

Így van, az összes zokni uniszex, mindenki azt veszi meg, amelyik a legjobban passzol az egyéniségéhez.


Aki személyesen szeretne vásárolni, hol (és mikor) találhatja meg a Nebouxii zoknikat?


Több magyar és külföldi üzletben is megtalálhatóak a termékeink, a pontos üzletlista megtalálható weboldalunkon.


Rendszeresen vannak leárazásaik? "Black Friday" alkalmából is lesz?


Nem túl gyakran szoktunk leárazást tartani. Az üzletekben alkalmanként 10-20%-os kedvezménnyel lehet a zoknikat megvásárolni, illetve szoktunk ingyenes szállítási napokat tartani, Black Friday alkalmából is ezt tervezzük.