Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Pénzügyi tudatosság Black Friday idején is

Szerző: HBF
2018. 11. 20. |

Szabjunk határt magunknak! Írjunk listát, és érdemes előre meghatározni a költségvetésünket is.

Pénzügyi tudatosság Black Friday idején is

Újra november, újra vásárlási láz, mert közeleg a Black Friday. Mikor az üzletek többségében egyszerre zuhannak az árak, olyankor a legnehezebb előre átgondoltan vásárolni. Ugyanakkor ez jó alkalom arra, hogy egy kis pénzügyi tudatosságot gyakoroljunk, és tanítsunk gyermekünknek is.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői most összegyűjtöttek pár tippet, hogy mire figyeljünk ezeken a vásárlási szenvedéllyel fűtött napokon, illetve mire hívjuk fel gyerekeink figyelmét a pénzügyi tudatosság jegyében.

Így ne őrüljünk meg a Fekete Pénteken

Újra november, újra vásárlási láz, mert közeleg a Black Friday. Mikor az üzletek többségében egyszerre zuhannak az árak, olyankor a legnehezebb előre átgondoltan vásárolni. Ugyanakkor ez jó alkalom arra, hogy egy kis pénzügyi tudatosságot gyakoroljunk, és tanítsunk gyermekünknek is. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői most összegyűjtöttek pár tippet, hogy mire figyeljünk ezeken a vásárlási szenvedéllyel fűtött napokon, illetve mire hívjuk fel gyerekeink figyelmét a pénzügyi tudatosság jegyében.


Jó alkalom a példamutatásra is

„Ne felejtsük el, hogy gyermekeink nagyrészt a tőlünk ellesett viselkedésmintát fogják követni felnőttkorukban, így ez egy remek alkalom, hogy tudatosan is fejlesszük a pénzügyekről alkotott képüket és hozzáállásukat. Ha velük együtt közösen „Fekete Péntekezünk”, alkalmunk nyílik, hogy a hozzájuk közel álló példákon keresztül elmagyarázzuk nekik, hogy mit is jelent a leértékelés, milyen előnyei és milyen buktatói lehetnek, és hogy mikre kell figyelni a költségvetés szempontjából. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt is éppen ezért indítottuk el 8 évvel ezelőtt, hogy a gyerekek életszerű szituációkon és játékos feladatokon keresztül sajátítsák el a pénzügyi alapismereteket, így felnőttként majd magabiztosan, a lehetőségeikhez mérten tudnak dönteni”- mondta Horváth Magyary Nóra,  a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

Lista! Lista! Lista!

A lényeg, hogy olyan dolgokat vegyünk, amikre tényleg szükségünk van. A listakészítés nemcsak a vásárlás során segít, de már előtte abban is, hogy mérlegeljük, valóban szükségünk van-e az adott tételekre, vagy nem. Rangsoroljuk, hogy mi az, amit mindenképpen szeretnénk a kosarunkban tudni és mi az, amit csak akkor, ha nagyon kedvezményes áron van, vagy ha a keretünkbe belefér. A lista készítésébe máris bevonhatjuk a gyereket is. Kérjük meg, hogy írja össze miket szeretne és állítsa ezeket ő is fontossági sorrendbe – ezt a listát karácsonykor is jól tudjuk használni.

 

Szabjunk határt magunknak!

A lista mellé érdemes előre meghatározni a költségvetésünket. Fontos, hogy legyen egy megszabott keret, ami megálljt parancsol a vásárlási lázban. Igyekezzünk ne túlvállalni magunkat! Ugyanígy gyerekünknek is adjunk egy keretet és számoljunk vele közösen, hogy mik férnének ebbe bele. Így megtanulhatja, milyen pénzügyi döntéseket hozni, és hogy nem lehet mindent megkapni egyszerre, hiszen a pénzünk is véges a pénztárcánkban.

 

Legyünk előrelátók és dörzsöltek

Érdemes már a Fekete Péntek előtti napokban figyelni az áhított termékek árait. Ebben segítségünkre lehetnek az árösszehasonlító oldalak. Ugyanis az ár nem mindig akciós. Akadnak üzletek, illetve webáruházak, akik megemelik az áraikat a Black Friday előtti napokban, hogy aztán látványosabb legyen az „árzuhanás”.

 

Két legyet egy csapásra!

Ez egy jó időszak arra, hogy olyan dolgokat vásároljunk, amiket majd karácsonyra ajándékozhatunk. Így két legyet ütünk egy csapásra, kedvezményesen vásárolhatunk és a pipák is gyűlnek a karácsonyi bevásárlólistánkon.

 

Készüljünk szórakozva

Ahhoz, hogy a vásárlás előtt gyermekünk játszva ismereteket szerezhessen a pénzügyekről, választhatjuk a vigyázz#KáPé vlogot is. A kiadásokról szóló epizódban KáPé, a fiatal animált vlogger a gyerekek nyelvén közelíti meg a pénzügyi fogalmakat és érteti meg velük ezeket. A mobilapplikációban pedig az epizódhoz kapcsolódóan izgalmas kvíz kérdésekkel és a játékkal is erősíthetjük a megszerzett tudást.

CIKKAJÁNLÓ

Ütős akciókkal készül a PlayStation az idei black friday-re Ütős akciókkal készül a PlayStation az idei black friday-re
2019. 11. 26.

Idén – az eredeti amerikai hagyományok szerint – november 29-ére esik a black friday, azaz a jelentős akciókat kínáló fekete péntek. A PlayStation magyarországi csapata is erre az időszakra időzítette a saját kedvezményeit, amik péntektől egészen december 2-ig, azaz a cyber monday-ig tartanak.

Lidl webáruház Lidl webáruház
2018. 09. 27.

Hozzánk is hamarosan meg fog érkezni a Lidl webáruház. Megnéztük a német változat alapján, mi várható.

A készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében A készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében
2018. 10. 08.

Már nem csak parkolójegyet és az autópálya matricát vásárolunk mobilról.

Kína letarolja a világot? Kína letarolja a világot?
2019. 11. 22.

Miért Kínából? A magyar vásárlók elsősorban minőségi termékeket, jó ár-érték arányt és különleges, a hazai piacon kevésbé ismert márkák miatt vásárolnak kínai termékeket, látogatják a kínai webshopokat – derült ki a Rendeljkínait.hu platformcsalád több mint 500 ember véleményét összegyűjtő, elsősorban a vásárlói attitűd feltérképezését célzó felméréséből.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Kína letarolja a világot?
2019. 11. 22.
Miért Kínából? A magyar vásárlók elsősorban minőségi termékeket, jó ár-érték arányt és különleges, a hazai ...
Alig ért véget a Fekete Péntek, máris itt a következő!
2019. 11. 20.
Az Extreme Digital a szokottnál előbb, múlt pénteken tartotta meg a vásárlás karácsonyát, azaz a Black Frid...
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Online főzés és cset az unokákkal: mobilhasználat az idősebb korosztályban
2020. 05. 06.
A fiatalabbak mára valószínűleg már el sem tudnák képzelni mindennapjainkat az okoskütyük használata nélkül...
Black Friday helyett Light Friday!
2019. 11. 27.
Fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és villogókat oszt a rendőrség pénteken, a Látni és látszani kampán...
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2019 hírközpont extrákkal
Vive Black Friday és Cyber Monday
2019. 11. 29.
Több tízezer forintot spórolhat az, aki Vive virtuális valóság eszközt vásárol a Cyber hétvégén. A Black Fr...
Indul a Geekbuying Black Friday is!
2019. 11. 27.
A Black Friday hivatalos időpontja november 29., de általában több napos eseményről van szó, és már javában...
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Interneten vásárolsz? Ezekre figyelj!
2019. 11. 12.
Egy 2018-as összesítés szerint 5,4 millió magyar vásárolt rendszeresen webshopban. A felmérések azt mutatjá...
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu