Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Webáruházak – Kutyákra és cicákra hangolva

Bemutatjuk a Petissimo webáruházat.
Az állatok szerepe sokak életében meglehetősen nagy, ez betudható a kedvességüknek, szeretetüknek, játékosságuknak és a hűségüknek is. Ezekkel a tulajdonságokkal időnként könnyedén túlnőnek embereken. Következzék egy állat eledeles webáruház sztorija, amely Dézike érkezésével indult.

A Petissimo.hu webáruház jelenlegi pozícióját jól jellemzi, hogy 2009 óta piacvezető az állateledelek piacán. Ehhez az kellett, hogy húszezer fölötti visszatérő megrendelővel rendelkezzenek, és a Facebook oldalukat pedig félszáz ezren kövessék.
Az áruház születése Dédike érkezésének köszönhető, aki egy bokszer lányka. Mára csatlakozott hozzá két cica, és még hat kutyus.

Az indulás


A történet azzal kezdődött, hogy 2006-ban került a családba Dézike, az egész áruház, a róla szóló gondoskodásnak köszönhető:
a gazdák elkezdték kutatni a neten a megfelelő minőségű  állateledelt, amely a lehető legjobb áron érhető el. Majd elkezdtek kereskedni "hobbi" szinten, oldaluk címe - a webkutya.hu - mutatja a lazaságot. Ebből nőtt ki hazánk legnagyobb állateledeles webes szakáruháza.

A Webkutya Kft. elnevezése még a kiindulási állapotot tükrözi, mert a kezdetekben, a kutyákra koncentráltak csak, a macskák és más állatok nem kerültek a fókuszba.

A bővítés


Arra a kérésre, hogy jól végezték-e a munkájukat és kiváló ár/érték arányú eledeleket árultak-e, a forgalom folyamatos bővülése volt a válasz. 2009-ben váltak piacvezetővé a kutya eledelek terén, de közben már nyitottak a cicák és más házi kedvencek felé is.

A bővülés más téren is meglátszódott: időközben az állateledelekre specializálódott webes kereskedések száma negyven fölé nőtt, de ennek ellenére még mindig tartják a vezető helyüket.

Az eltelt évek alatt a termékek között vezető helyre léptek elő a cicáknak szánt tápok, a választék bővült a más házi kedvencek felé is. Gyakorlatilag mára lefedtek minden területet, így a tengerimalactól, papagájtól kezdve, minden háziállatot el lehet látni eledellel, felszerelési és ápolási holmikkal. Képbe kerültek a lovak is, ahol nyaló só és jutalom falat is kapható.

Terjeszkedés a szomszédba


Az eredeti webkutya.hu oldal cím már több szempontból nem tükrözte a kezdeti állapotokat. Az egyik fő változást már említettük, ez pedig az volt, hogy már nem
csak a kutyákra fókuszáltak, hanem sokkal szélesebb a termékkör, ami mára hatezer fölé nőtt, ami száz fölötti márkából jött össze.

A kiváló ár/érték arányú termékeknek híre ment a környező országokban, onnan érkeztek folyamatosan a megrendelések. Ez a két tényező adta a motivációt a név váltásra, ezért 2013-tól a petissimo.hu címen kell keresni a legjobb áru, és legjobb minőségű állateledeleket.