Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Webáruházak – Látogatás a hangszer univerzumban

Pellérd, Pécs, Budapest után a weben is jelen van a hangszeráruház.

Tajti Music Hangszeráruház


Az egyik legnagyobb kihívás a webáruházak életében olyan dolgokat árulni, amelyeket muszáj személyesen kipróbálni. Ebbe a kategóriába tartoznak a hangszerek is, lássuk hogyan birkóznak meg velük!

A huncutság még az, hogy nem olyan termékről van szó, ami mindennapi használati cikk, hanem egy viszonylag szűk rétegről szól a történet: azokról, akik hangszereket vásárolnak. Így a termék nem minden utcasarkon érhető el.

Ahhoz, hogy az árusítás jól működjön a weben, az kellett, hogy az 1990-es években a Tajti Music Hangszeráruházak megnyissa a boltjait Pellérden, Pécsen és Budapesten.

A kulcsot a hangszer értékesítésben, a szakképzett eladók jelentik.


Ez már adott volt a Hangszerplaza.hu megnyitása előtt, ezzel az előnyel vágtak bele a webáruház létrehozásába. A szakértő személyzet idővel bővült, mert

az aktív vagy a hajdani zenészek mellé bejöttek a dj-k, és a stúdió munkákban járatos szakértők.

Ők azok, akik segítenek a hangszerboltban kipróbálni a kinézett hangszert vagy berendezést. Így működik együtt a hagyományos bolt és a vele párhuzamosan futó webáruház.

A választék


A megnövekedett eladói létszám a széles termék választék miatt vált szükségessé, a hozzáértők a weben is tudnak szakérteni, nem csak a boltokban. A billentyűs, gitár, dob és a fúvós hangszer kategóriák mellett megtalálhatók a dj, fények, mikrofonok, a hangosítás, a számítástechnika, a stúdió és a kiegészítők. A weben elérhetők még a témába vágó szakkönyvek, kották, DVD-k és az ajándéktárgyak.

A felvonultatott szakértői stáb – hasonlatos ahhoz – amit a gamer boltok alkalmaznak: ott is előszeretettel vesznek fel olyan embereket eladónak, akik aktív játékosok, és a terület specialistái.

A fent leírt kategóriákat megnyitva lehet igazán elmélyülni a választékban, miután rákattint az érdeklődő, kinyílik a terület, szó szerint. A hangszer tokoktól, zongora lábaktól kezdve, minden megtalálható.

Az oldalA hangszerplaza.hu felépítése nagyon egyszerű, minden porcikája az eladást segíti. A legfelső sorban lehet bejelentkezést és a regisztrációt megejteni. Egy lépcsővel lejjebb található a korábban már említett kategória lista, ahol ki lehet választani adott témakört.

A következő, képekkel illusztrált széles sávban az újdonságok és az aktuális ajánlatok találhatók, amelyek egymás után következnek. Ebben a sávban az erősítőktől, mikrofonoktól kezdve, a friss gitárokig, minden megtalálható.

Alatta az újdonságokat sorolják fel, de itt már kis képeken, alattuk az árral láthatók.

A fő lényeg persze a Kosárba rakom felirat.

A sort, az oldalba illesztett, a megnyitást követően új oldalon megjelenő blog bejegyzésekkel zárjuk. Itt lehet, hogy pár ember hümmögve hagyja majd el a területet, mert a bőségesebb szöveg helyett, előfordul, hogy csak az oldalba illesztett – az adott terméket bemutató - angol nyelvű videót találja. Ez a fajta kényelmes tartalom gyártás, sajnos elég gyakori.