Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Tesco Online Bevásárlás

A Tesco Online bevásárlás forradalmasította a hétköznapi online vásárlást. Cikkünkből megismerheti a webshop működését, és egy picit a Tesco story-t is.

Tesco történelem


A Tesco nevet nem lehet nem ismerni. A világ egyik legnagyobb áruházlánca, amely jelenleg közel 6000 üzletet üzemeltet világszerte, 1919-ben kezdte meg hódító útját. Az alapító, Jack Cohen 21 évesen vágott bele az élelmiszerkereskedésbe egy londoni piacon. A legendás név a fiatal Jack tea-szállító partnerének; T.E. Stockwell-nek és természetesen az alapító Cohen nevének összevonásából jött létre.

A cég 1947-ben került a tőzsdére, rá egy évre pedig megnyílt az első önkiszolgáló üzlet is. A ma ismert szupermarketek közül az első 1956-ban nyitotta meg kapuit. Az új kereskedelmi forma sikere révén a Tesco a múlt század 60-as éveinek végére már több száz üzletet és áruházat vásárolt fel, és vált ezzel az angol piac meghatározó kereskedelmi szereplőjévé.

black-friday-tesco-tee

 

A Tesco 1994-ben, a Global bolthálózat felvásárlása után jelent meg Magyarországon. Az első magyar bolt Szombathelyen nyílt meg, 1996-ban pedig Budapesten, a Pólus Centerben találkozhattunk először Tesco hipermarkettel. 1998-tól kezdve a cég megkezdte országos hálózatának kiépítését. A Tesco jelenleg 24 ezer embernek ad munkát Magyarországon.

A Tesco 2016-ban az ötödik legnagyobb online webkereskedő lett a GKI Digital összesítése szerint. Ez az eredmény egyértelműen a Tesco Online Bevásárlás felfutására vezethető vissza. E szolgáltatás révén a Tesco a hétköznapi, alapvetően élelmiszer bevásárlásra kínál online megoldást. A Tesco bevásárlás révén több mint 20 ezer élelmiszer, vegyi áru és háztartási cikk közül válogathatunk.

Tesco Online Bevásárlás


A mobilalkalmazásban is elérhető felületen regisztrálnunk kell először. Aki használ Tesco Clubcardot, annak érdemes a regisztrációkor megadnia ennek kártyaszámát, mert az online vásárlás során a cég duplán számolja a pontokat.

Kiszállítási idősáv


A Bevásárlás szolgáltatáshoz értelemszerűen hozzátartozik a kiszállítási időpont megadásának lehetősége. Javasolt még a vásárlás összeállítása előtt rendelkezni erről. A kétórás idősávok hétfőtől szombatig, reggel 08:00 órától este 22:00 óráig érhetőek el. Minden idősávhoz tartozik egy maximális kapacitás, ami azt jelenti, hogy a rendelésünk mérete befolyásolja a kiszállítás időpontját. Ahhoz, hogy a számunkra megfelelő idősávot biztosíthassuk, minél előbb állítsuk össze és adjuk le a bevásárló listát. Ezt akár a kiszállítás előtt 3 héttel is megtehetjük. A két órás kiszállítási idősáv foglalásakor egy táblázatot kapunk, amelyben a megadott kiszállítási címre vonatkozóan láthatjuk napokra bontva, hogy mely idősávban tud szállítani a cég, illetve az adott idősávban mennyibe kerül a kiszállítás.

black-friday-tesco-online-timing

 

Válogatás


A vásárlás során a webshopokból ismert menürendszerben és a kereső használatával állíthatjuk össze a listát. Ugyanitt a rendszer a „Kedvenceim” menüpontban lehetővé teszi, hogy a korábbi vásárlásaink során kiválasztott termékeket közvetlenül elérjük. És persze a Black Friday faktor sem hiányozhat az oldalról, az „Akció” fülön a kedvezményes termékek jönnek szembe.

Mi az az irányár?


És ha már az árazásnál tartunk, fontos elmondani, a honlapon úgynevezett irányárral találkozunk, azaz a bevásárlókosárban valamint a bevásárlást megerősítő e-mail üzenetben szereplő árak a ténylegesen fizetendő áraktól eltérhetnek. Ez a mérlegelt termékek esetében kézenfekvő, hiszen fizetéskor a tényleges tömeg után fizetünk.

Helyettesítő termék


Az árazás kapcsán eltérési ok lehet még, ha úgynevezett helyettesítő terméket kapunk. Ez abban az esetben fordul elő, ha az általunk kiválasztott termék a kiszállítás napján nincs raktáron. Ilyenkor a Tesco nem tárja szét a kezét, hanem kiszállításkor a futár egy másik terméket kínál az eredetileg választott helyett. Ennek az ára eltérhet a kiválasztott termék árától, de természetesen nem vagyunk kötelesek elfogadni a felkínált cserét. Az irányár változhat még a rendelés és a kiszállítás között esetlegesen bekövetkező árváltozás miatt is.

Akciós termékek


Amennyiben akciós terméket rendelünk, figyeljünk arra, hogy az akciós ár csak abban az esetben érvényes, amennyiben a kiszállítás az akció lejárta előtti vagy azon a napon történik (a termék leírásánál ez pontosan fel van tüntetve). Amennyiben a kézbesítés az akció lejárati dátuma után valósul meg, az akciós ár aznap már nem lesz érvényben.

Fizetés csak bankkártyával!


Bevásárlásunkat a kiszállítás mellett Átvételi Pontra is kérhetjük. Az átvételi pont ebben az esetben egy Tesco áruház lesz, az átvétel pedig ingyenes. A Tesco Bevásárlás során már online, illetve kiszállításkor is fizethetünk, de csak bankkártyával.

Első bevásárlás

Tesco Online Bevásárlás

Facebook