Black Friday egész évben: akciók, tippek, érdekességek!

Tesco Online Bevásárlás

Szerző:
2017. 10. 19. |
jack cohen
tesco
webshop

A 100 éves Tesco online szolgáltatása a hétköznapi bevásárlásban hozott forradalmi változást.

Tesco Online Bevásárlás

Tesco történelem

A Tesco nevet nem lehet nem ismerni. A világ egyik legnagyobb áruházlánca, amely jelenleg közel 6000 üzletet üzemeltet világszerte, 1919-ben kezdte meg hódító útját. Az alapító, Jack Cohen 21 évesen vágott bele az élelmiszerkereskedésbe egy londoni piacon. A legendás név a fiatal Jack tea-szállító partnerének; T.E. Stockwell-nek és természetesen az alapító Cohen nevének összevonásából jött létre.

A cég 1947-ben került a tőzsdére, rá egy évre pedig megnyílt az első önkiszolgáló üzlet is. A ma ismert szupermarketek közül az első 1956-ban nyitotta meg kapuit. Az új kereskedelmi forma sikere révén a Tesco a múlt század 60-as éveinek végére már több száz üzletet és áruházat vásárolt fel, és vált ezzel az angol piac meghatározó kereskedelmi szereplőjévé.

black-friday-tesco-tee

 

A Tesco 1994-ben, a Global bolthálózat felvásárlása után jelent meg Magyarországon. Az első magyar bolt Szombathelyen nyílt meg, 1996-ban pedig Budapesten, a Pólus Centerben találkozhattunk először Tesco hipermarkettel. 1998-tól kezdve a cég megkezdte országos hálózatának kiépítését. A Tesco jelenleg 24 ezer embernek ad munkát Magyarországon.

A Tesco 2016-ban az ötödik legnagyobb online webkereskedő lett a GKI Digital összesítése szerint. Ez az eredmény egyértelműen a Tesco Online Bevásárlás felfutására vezethető vissza. E szolgáltatás révén a Tesco a hétköznapi, alapvetően élelmiszer bevásárlásra kínál online megoldást. A Tesco bevásárlás révén több mint 20 ezer élelmiszer, vegyi áru és háztartási cikk közül válogathatunk.

Tesco Online Bevásárlás

A mobilalkalmazásban is elérhető felületen regisztrálnunk kell először. Aki használ Tesco Clubcardot, annak érdemes a regisztrációkor megadnia ennek kártyaszámát, mert az online vásárlás során a cég duplán számolja a pontokat.

Kiszállítási idősáv

A Bevásárlás szolgáltatáshoz értelemszerűen hozzátartozik a kiszállítási időpont megadásának lehetősége. Javasolt még a vásárlás összeállítása előtt rendelkezni erről. A kétórás idősávok hétfőtől szombatig, reggel 08:00 órától este 22:00 óráig érhetőek el. Minden idősávhoz tartozik egy maximális kapacitás, ami azt jelenti, hogy a rendelésünk mérete befolyásolja a kiszállítás időpontját. Ahhoz, hogy a számunkra megfelelő idősávot biztosíthassuk, minél előbb állítsuk össze és adjuk le a bevásárló listát. Ezt akár a kiszállítás előtt 3 héttel is megtehetjük. A két órás kiszállítási idősáv foglalásakor egy táblázatot kapunk, amelyben a megadott kiszállítási címre vonatkozóan láthatjuk napokra bontva, hogy mely idősávban tud szállítani a cég, illetve az adott idősávban mennyibe kerül a kiszállítás.

black-friday-tesco-online-timing

 

Válogatás

A vásárlás során a webshopokból ismert menürendszerben és a kereső használatával állíthatjuk össze a listát. Ugyanitt a rendszer a „Kedvenceim” menüpontban lehetővé teszi, hogy a korábbi vásárlásaink során kiválasztott termékeket közvetlenül elérjük. És persze a Black Friday faktor sem hiányozhat az oldalról, az „Akció” fülön a kedvezményes termékek jönnek szembe.

Mi az az irányár?

És ha már az árazásnál tartunk, fontos elmondani, a honlapon úgynevezett irányárral találkozunk, azaz a bevásárlókosárban valamint a bevásárlást megerősítő e-mail üzenetben szereplő árak a ténylegesen fizetendő áraktól eltérhetnek. Ez a mérlegelt termékek esetében kézenfekvő, hiszen fizetéskor a tényleges tömeg után fizetünk.

Helyettesítő termék

Az árazás kapcsán eltérési ok lehet még, ha úgynevezett helyettesítő terméket kapunk. Ez abban az esetben fordul elő, ha az általunk kiválasztott termék a kiszállítás napján nincs raktáron. Ilyenkor a Tesco nem tárja szét a kezét, hanem kiszállításkor a futár egy másik terméket kínál az eredetileg választott helyett. Ennek az ára eltérhet a kiválasztott termék árától, de természetesen nem vagyunk kötelesek elfogadni a felkínált cserét. Az irányár változhat még a rendelés és a kiszállítás között esetlegesen bekövetkező árváltozás miatt is.

Akciós termékek

Amennyiben akciós terméket rendelünk, figyeljünk arra, hogy az akciós ár csak abban az esetben érvényes, amennyiben a kiszállítás az akció lejárta előtti vagy azon a napon történik (a termék leírásánál ez pontosan fel van tüntetve). Amennyiben a kézbesítés az akció lejárati dátuma után valósul meg, az akciós ár aznap már nem lesz érvényben.

Fizetés csak bankkártyával!

Bevásárlásunkat a kiszállítás mellett Átvételi Pontra is kérhetjük. Az átvételi pont ebben az esetben egy Tesco áruház lesz, az átvétel pedig ingyenes. A Tesco Bevásárlás során már online, illetve kiszállításkor is fizethetünk, de csak bankkártyával.

Első bevásárlás

Tesco Online Bevásárlás

Facebook

CIKKAJÁNLÓ

Jogsértő webáruházak – listázzák őket Jogsértő webáruházak – listázzák őket
2018. 06. 06.

Jogsertowebaruhazak.kormany.hu, a súlyos jogsértést elkövető webáruházak adatbázisa.

Adja el az interneten! Adja el az interneten!
2017. 09. 29.

Az aukciós oldalakon bármilyen feleslegessé vált dolgot el lehet adni. És jó áron beszerezni, persze.

Tesco: Idén is jó dolgok várnak Tesco: Idén is jó dolgok várnak
2017. 11. 22.

62%- os kedvezmény a legbőkezűbb ajánlat. Az F&F szekciót nem vitték túlzásba.

Hungaroring Black Friday Hungaroring Black Friday
2017. 11. 20.

A versenypályát sem kerülheti el a Fekete Péntek láz.

Black friday Magazin

Webáruházak bemutatkozója
Black Friday – kika (bútor)
2018. 11. 23.
Éjszakai vásárlással  és 11%-os kedvezménnyel várja Fekete Pénteken a KIKA a vásárlókat.
Összes cikk megtekintése
Érdekességek, vidám történetek a vásárlás világából + új termékek, új ízek bemutatója
Black Friday – könyv akciók (körkép)
2018. 11. 23.
Most szerezd meg az olvasnivalódat, rengeteg kedvezmény vár a könyves webshopokban.
Black Friday parfüm – Douglas
2018. 11. 23.
20% kedvezmény a Douglas boltokban és webshopban, vasárnapig.
Összes cikk megtekintése
Black Friday 2019 hírközpont extrákkal
Összes cikk megtekintése
Svájci bicska az online vásárláshoz + hasznos információk webáruház üzemeltetőknek
Black Friday – szállás, utazás, repülőjegy
2018. 11. 23.
Ha magadnak szervezed a jövő évi nyaralást, akkor többet spórolhatsz.
Black Friday repülőjegy
2018. 11. 23.
Szuper Black Friday utazási ajánlatok a repülős utakra (körkép)
Összes cikk megtekintése
© helloblackfriday.hu