Kedvenceim

Még nem jelöltél Kedvencnek semmit!

Bezárás

Virágültetés szezonja van - a Prérikert webáruház kínálatában böngésztünk

A különleges virágok közt megtaláltuk Gombóc Artúr virágát is.
Fapados, régies külső, remek tartalommal.

Valahogy így lehetne jellemezni a Prerikert.hu webáruházat, amely kialakításában nem követi a legújabb trendeket, viszont rengeteg tanáccsal és praktikus növényekkel kárpótol.

Életérzésnek csak annyit, hogy mit érne meg önnek, ha áprilistól októberig arra ébredne reggel, ha kinyitja az ablakot vagy kisétál a kertbe és intenzív csokoládé illatot érezne? Ez az érzés, hogy intenzív csokoládé illattal induljon a reggel, mindössze ötszáz forintjába kerül. Ez húsz mag Berlandiera lyrata ára, azaz húsz Csokoládé virág, azaz az a virág, amivel Gombóc Artúr kertje is tele van. Bármilyen meglepő, de létezik ilyen növény, az előbb leírtak nem a képzelet szülöttei.

Cikkünk illusztrációjának pedig egy piros virágú fáklyaliliomot raktunk be, csak hogy éreztessük a webshop sokszínűségét.

A prerikert.hu webáruház teljesen szembe megy a mai korral, ami arról szól, hogy nekünk van a legszebb mobilunk, autónk, házunk és kertünk. Ahol drága növények, bokrok és fák találhatók, amit persze kert dizájnerrel közösen álmodtak meg. Az öntöző rendszer a legjobb és legdrágább, mert ezzel is lehet vetíteni.

Megy a kifelé élés, mutatni kifelé, hogy mennyire megy, miközben talán nem is fut annyira a szekér. Az oldal nem kertel, egyből belevágja a látogató szemébe, hogy itt fagy és szárazságtűrő, hosszan virágzó növények között lehet válogatni. Nincs csicsa, nincsenek szuper nemes, szuper drága különlegességek, amiket csak is Dél-Amerikából lehet rendelni, az év megadott időszakában, éjfél előtt három perccel. Ez a nagy mértékű egyszerűség, praktikusság szokatlan, és nehezen fér bele a mai vetítős világba.

A webáruház azoknak szól, akik nem akarnak túl nagy energiákat ölni a kert művelésbe, de azért amit lehet, ki akarják hozni a zöld területből. Ennek az elvnek az alapján épül fel az oldal, aminek a kinézete nem a legfrissebb dizájnt követi...

A kezdőlapon lehet választani, hogy illatos növényt, hosszan virágzót, kis vízigényűt, díszfüvet, magas virágzatút vagy lepkék által kedveltet szeretnénk. A választék még nem ért véget, mert a virágok színe szerint is lehet válogatni: sárga, narancssárga, rózsaszín, piros, kékes színűek és a lilák vannak terítéken. Két fő csoportról nem ejtettünk még szót, amelyek a talaj takarók és az érdekes levelű növények.

A fapados külsőt jól ellensúlyozza a szakértelem, ami úgy nyilvánul meg, hogy a webáruházban kapható növények mellé leírást adnak. Ebbe beletartozik, hogy mennyi ideig virágzik, hova ültessék, milyen talajtípusra, mekkora a víz igénye. Milyen szélességbe kell ültetni, és a kertbarátok örömére, minden növény latin nevét is kiírják.

A szakértés nem csak ebben merül ki, adatokat adnak az elküldött magok csíráztatásáról is, amiben megtalálható, hogy milyen talajban, mennyi idő alatt fejlődik ki a leendő növény. Aki lelkes amatőr és nem jártas annyira a kertészetben, növény nevelésben, annak segít a fogalomtár, ahol röviden, tömören leírják az alapfogalmakat.